Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
La solidaritat és la nostra millor arma - Solidaritat Detinguts del 29-M (Assemblea Clot - Camp de l'Arpa)
14 abr 2012
images.jpg
El passat 29 de març moltes de nosaltres, treballadores, aturats, estudiants i mestresses de casa, vam sortir al carrer per exercir el nostre dret a vaga, per defensar allò que s´ha aconseguit amb molts anys de lluita de la classe treballadora i per dir prou a les constants agressions de l’Estat i la patronal. La reforma laboral suposa un enèsim atac als drets de les treballadores, en un panorama social marcat per retallades als serveis públics, milions d´aturats, desnonaments diaris, progressiu augment de la precarització de les nostres condicions de vida…

En aquest context, la resposta social va ser massiva i durant el matí del 29, al Clot-Camp de l’Arpa, ens vam ajuntar unes 80 persones en un piquet amb actitud decidida i solidària amb les treballadores per visibilitzar la vaga al nostre barri. Malauradament, una hora i mitja després de l´inici, els antiavalots dels mossos van precipitar la fi del piquet amb una càrrega, retenint i identificant 6 persones de forma totalment arbitrària. D´aquestes, 3 van ser detingudes i se les acusa de desordres públics. Divendres a la nit, després de declarar, dues d’elles van sortir amb càrrecs i amb l’obligació de signar cada 15 dies en espera de judici i un tercer company, el Javi, va ingressar a presó preventiva. Aquest empresonament, totalment rocambolesc, sorgeix quan la jutgessa de torn dicta presó provisional pel nostre company, aprofitant tota l´alarma generada per la premsa i el poder polític -recordem que aquesta jutgessa és la mateixa del muntatge dels presos del 4 de febrer de 2006, quan només va donar validesa als testimonis d´uns policies que finalment la pròpia justícia ha acabat condemnant per fals testimoni i tortura-. A hores d’ara, en Javi es troba a la presó de Brians II, en espera de que responguin al recurs que s’ha interposat a Jutjats, instant al seu alliberament.

Trobem molt preocupant, i ens retorna a vells temps, el fet que l´excusa per empresonar algú sigui el risc que suposa que aquesta persona estigui al carrer durant futurs esdeveniments potencialment “perillosos” a Barcelona ( 1 de maig, cimera del banc central europeu, aniversari del 15m, fins i tot el Barça-Espanyol!!! ). El cas del Javi només és una mostra més de la repressió i brutalitat policial viscuda aquell dia. Només a Barcelona hi ha hagut més de 100 persones ferides (dues de les quals ha perdut un ull i dues més la melsa), 56 detingudes, 5 persones amb llibertat després de pagar fiança i 3 empresonats.

Aquesta colla de delinqüents que són la classe dirigent i empresarial d’aquest país, volen acusar de “terrorisme” el dret a l´autodefensa i a la desobediència legítima. És la por a perdre els seus privilegis el que motiva aquesta criminalització, ja que han vist que hem començat a no abaixar el cap davant de tots els abusos que patim. Ara que ja sabem de la nostra força al carrer i als barris, també hem de saber que ara més que mai hem de recolzar-nos i estar juntes per plantar cara a una repressió que es tornarà cada cop més crua i descarada.

En un moment que es preveu que la resposta social creixi, el poder fa funcionar tota la maquinària mediàtica, política i judicial per intentar imposar la por i la divisió entre “bons” i “dolents”. Totes les expressions de lluita que es van donar el 29 de març, des dels piquets de barri, manifestacions massives, les accions de tot tipus o la resistència a la policia van ser senyals de la dignitat popular. No ens deixarem enganyar ni atemorir per les declaracions de l´infame conseller Puig, pel rebombori habitual dels mitjans de comunicació (ja sabem a quins interessos econòmics responen), ni pel victimisme de les grans multinacionals del centre de la ciutat (ningú parla de com impedeixen fer vaga als seus treballadors, ni de com fabriquen els seus productes als països del Sud en condicions infrahumanes, entre d´altres coses). No podem oblidar que tots ells s´engloben dintre els causants i beneficiaris de la nostra misèria.

Per tot això, des de l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa exigim la llibertat immediata de tots els empresonats i que es retirin tots els càrrecs contra les persones imputades. I volem deixar clar que seguirem lluitant per defensar allò que ens pertany i que ens volen treure i contra tots els abusos que vivim diàriament, teixint i reforçant la solidaritat amb totes les nostres companyes represaliades.


La lluita ens dóna el que el poder ens pren !!

Si ens toquen a una ens toquen a totes !!

No ens aturaran !!


LLIBERTAT PELS COMPANYS PRESOS DEL 29 DE MARÇ !!


Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa
Mira també:
http://clotcampdelarpa.escomo.es/2012/04/09/solidaritat-detinguts-del-29-m/
http://clotcampdelarpa.escomo.es

This work is in the public domain
Sindicat