Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
12 abr 2012
Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
piquet a la plana 1.jpg
Eivissa (Illes Pitiüses):

Una seixantena de persones es concentren a s'Alamera d'Eivissa i ocupen la conselleria d'educació.

Al voltant de les 11 hores del matí s'han reunit una seixantena de persones a s'Alamera d'Eivissa. Convocades per les xarxes socials, han confeccionat pancartes i plafons. Posteriorment han començat a manifestar-se contra la reforma laboral i han tallat el carrer Via Púnica. La protesta, al marge dels sindicats, s’ha dirigit cap a la Conselleria d’Educació cridant les consignes "Prou retallades als nostres drets!" i "menys retallades, més educació!"i han ocupat l’edifici. Els manifestants, bàsicament mestres i professors, també han defensat el català i la campanya Enllaçats pel català, mostrant un rotund desacord amb l’ofensiva espanyolista i la política lingüística del Govern autonòmic, que presideix José Ramón Bauzá (PP). La protesta s’ha dissolt minuts després sense incidents.
La jornada va continuar a partir de les 18h amb un Bloc Alternatiu unitari a la manifestació convocada pels sindicats CCOO, UGT i STEi.

Cal destacar de forma considerable, la gran feina de difusió i agitació desenvolupada arreu de l’illa, durant els dies previs a la Vaga General, encartellant bona part de Vila, en llocs molt visibles i estratègics.

Principat Nord-oriental:

Girona:

Primer de tot voldríem comença en felicitar a la CUP, Maulets per l’enorme tasca que han fent per la COS a Girona. Vaja, que han dedicat tots els esforços per la COS. Vam estar encartellant, fent pancartes per tota la ciutat, fent piquets per repartir octavetes als dies previs, i mil feines més.
La CUP, ens van invitar a una xerrada a la Casa de la cultura a Girona sobre la reforma laboral amb una assistència d'una vintena de persona. La qual va ser molt interessant tant pel contingut, exposant els punt més rellevants de la reforma a càrrec d'un advocat laboralista expert en la matèria i assessor de la COS a les nostres comarques, com per les conclusions que en van sortir amb l'explicació de la necessitat d'organitzar-nos com a classe treballadora en els nostre llocs de treball i polígons industrials amb la presència d'un dels delegats de la COS a Salt.

Durant el dia de la vaga, vam formar un piquet independentista amb vaguistes de la COS, CUP i Maulets que vam anar a diversos punts de la ciutat com ara a la diputació i a l'Ajuntament. També es va fer una botifarrada popular davant la subdelegació del govern espanyol, on si anaven parant diferents piquets per anar agafant forces. Durant la botifarrada, es va aprofitar també per a tallar l'avinguda Jaume I causant importants retencions dins la ciutat.
Llavors els piquets de l'esquerra independentista vam unir-nos al bloc anticapitalista per tal de comença la manifestació del matí on es va aconseguir que dos mil persones seguissin el recorregut fins a l'Hipercor. On també es va fer un piquet important.
Ja a la tarda, la COS sota el lema " contra el capital independència i socialisme" va participar amb una pancarta alçada de la manifestació dins del bloc unitari anticapitalista encapçalada per diversos col·lectius de Girona. Aquest bloc va aplegar unes 6000 persones.

Celrà:

Per primera vegada en molt de temps, ens hem ajuntat Maulets de la Llera del Ter, SEPC Celrà, Casal la Pioxa de Bordils, la CUP, tant de Celrà com de Bordils, i la COS, per a fer un treball junts. Tenim al jovent molt actiu, i en aquest vam organitzar una concentració a les onze del matí, al centre del poble que van assistir-hi cent cinquanta persones. La concentració va arrencar una manifestació passant per la carretera de Palamós fins a la rodona de l'entrada del poble. On vam estar tallant la carretera N-II durant tres quars d'hora. Provocant cues quilomètriques per les dos entrades del poble.
Llavors a la tarda ens vam ajuntar amb els companys independentistes de Girona dins del bloc unitari anticapitalista.

Figueres (Alt Empordà):

A més de la xerrada organitzada per la CUP, i juntament amb la CNT i amb la IAC, i les encartellades realitzades, es va aconseguir, gràcies a la feinada descomunal d’un dels nostres delegats, que als cinemes de la capital empordanesa, només anessin a treballar dos o tres encarregats.
Llavors a la tarda ens vam ajuntar amb els companys independentistes de Girona dins del bloc unitari anticapitalista.

Olot (la Garrotxa):

També s’hi feren piquets durant el matí del 29M gràcies al gran treball del nou nucli del sindicat en la capital de la Garrotxa.

Arbúcies (la Selva):

Piquet informatiu unitari durant tot el matí, des de les 6h. Després s’hi va realitzar una important concentració, també unitària, a les 13h, al centre de la Vila. Gran feina dels companys i companyes que tenim allà, amb l’organització de piquets i concentracions juntament amb diferents membres de comitès d'empresa del poble.

Barcelonès:

Gramenet de Besòs:

La COS va participar del Comitè de Vaga Anticapitalista de Gramenet conjuntament amb els següents col·lectius i organitzacions de la ciutat:

- Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB)
- ACP Aramateix
- Associació de Veïns Riu Nord
- Ateneu Popular Julia Romera
- Centre d'Acolliment per a Estrangers Santa Rosa
- Comissió Antifeixista 27 de Gener
- Confederació General del Treball (CGT) - Secció sindical Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
- Confederació Nacional del Treball (CNT)
- Coordinadora Obrera Sindical (COS)
- Gent de Gramenet
- Jo m'esborro, i tu? - campanya per l'apostasia col•lectiva
- L'Espurna Joves Solidaris
- Lokal Social Krida
- Maulets
- Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHVG)

El Comitè de Vaga Anticapitalista de Gramenet va dur a terme, dies previs a la Vaga General del 29 de març una tasca de conscienciació veïnal distribuint 10.000 octavetes, i cartes i cartells específics per als comerços de la ciutat.

- Divendres 23 de març, un membre d ela COS va realitzar una jornada formativa al Lokal Social Krida de Gramenet sobre la reforma laboral. Podeu veure la intervenció en aquest vídeo.

- Dimecres 28 de març a les 8.30h del matí es va realitzar una acció reivindicativa contra l'atur a la seu local del Servei d'Ocupació de Catalunya. Una quinzena de membres del comitè van desplegar una pancarta, repartir octavetes a les treballadores del SOC i els aturats allà presents. Veure vídeo.

- El mateix dimecres 28 de març, el Comitè de Vaga Anticapitalista va participar i recolzar a la mobilització promoguda des de la comunitat educativa de la ciutat on van participar al voltant de 400 persones entre professorat, alumnat, AMPA' i veïnes de la ciutat. Després de la manifestació es va acabar fent una tancada a l'IES Can Peixauet, on es van realitzar diferents activitats quedant-se tancades tota la nit més d'una vintena de membres de la comunitat educativa. Veure vídeo.

- A les 21h de dimecres 28 de març, previ a la Vaga General, el Comité de Vaga Anticapitalista va realitzar una marxa de torxes i cassolada pels carrers de la ciutat, tot passant per la tancada de la comunitat educativa i finalitzant al recentment obert Burguer King a la ciutat, símbol extrem del capitalisme salvatge. A la marxa van participar més d'un centenar de veïns i veïnes. Veure vídeo

- A les 00h a la ciutat van començar a realitzar-se piquets i accions coordinats pel Comitè de Vaga Anticapitalista i el Comitè Coordinador de la Mesa Cívica (CCOO, UGT, PCPC, EUiA, ICV, PSC entre d'altres). A les 2.30h de la nit, un jove de l'Esquerra Independentista va ser detingut per la policia local sent traslladat a comissaria. Hores després va ser alliberat acusat de danys.

- A partir de les 4.30h membres del Comitè de Vaga Anticapitalista van recolzar els piquets al metro.

- Tot seguit, ambdós comitès de vaga e svan concentrar a les 6.30h a la cruïlla del Passeig Llorenç Serra amb l'Avinguda Santa Coloma, una de les artèries principals de la ciutat. En acabat es va procedir a tallar la carretera B-20 en direcció a Barcelona, havent, al començament algun estira i arronsa amb els Mossos d'esquadra. Veure vídeo.

- A les 8 del matí es va concentrar més de dos centenars de persones a la Plaça de la Vila donant lloc a l'inici de piquets al matí a les grans superfícies comercials de la ciutat: carrefour, mercadona, condis... Abans, però, es va fer una acció a la parada de metro de Santa Coloma aturant un comboi durant 30 minuts creant col•lapse a la línia 1 de metro.

- A les 12h hi havia convocada una manifestació unitària que va recórrer els carrers centrals de la ciutat. La marxa va aplegar 2500 persones segons la policia local i entre 4000 i 5000 persones segons els dos comitès de vaga. Veure vídeo.

- A les 15h el Comitè de Vaga Anticapitalista va congregar al voltant d'un centenar de persones per començar una marxa caminant fins a la manifestació alternativa de Barcelona a Plaça Catalunya. Durant el camí, les marxes de Gramenet es van anar unint a companyes de Sant Andreu, Nou Barris, Horta-Guinardó i Poblenou. Veure vídeo.

Berga (Berguedà)

La feina prèvia va ser encartellar juntament amb maulets (que ens vam ajudar mútuament a fer propaganda) i passar per tots els petits comerços (o la major part, sobretot els més cèntrics) i grans comerços per repartir les octavetes i demanar que tanquessin el comerç o exercissin el dret de vaga i oferir ajuda legal en cas de rebre pressions dels encarregats/caps.

Durant la manifestació/piquet:
Vam començar unes 120 o 130 persones (a la de fa dos anys érem 30) i vam acabar uns 80 (la mani/piquet va ser molt tensa i va fer que gent marxés). Es va recórrer per tot el centre comercial repartint octavetes entre la gent del carrer i petits comerços.

Hi van haver accions en algunes entitats bancàries i grans superfícies comercials. També es va tallar la C16 durant uns 20 minuts. De resultes de les accions a entitats bancàries, algunes tensions amb algun comerciant i grans centres comercials hi van haver forces identificacions, i algunes de les persones que van participar d'aquestes, i no van ser identificades per la policia, van ser gravades i/o fotografiades. Vam ser seguits en tot moment per 4 mossos uniformats, 4 policies locals i 3 o 4 policies de paisà de la brigada d'informació de Berga. Van aprofitar per actualitzar les bases de dades de la militància i per identificar persones actives però que no van participar directament de les accions. Estem a l'espera de la repressió que pugui caure (que no comptem que sigui poca). Ja mantindrem informats sobre tot el procés.

Anoia:

A l'Anoia els dies prèvis a la Vaga vam encartellar els poligons d'Igualada, Òdena, Capellades, Piera i Vilanova del Camí, així diverses rotondes de la carretera C-15. També es van encartellar les poblacions d'Igualada, la Torre de Claramunt, Vallbona d'Anoia i Capellades. També és van anar a repartir octavetes a totes les industries de Capellades i al CEIP Marqués de la Pobla i l'Institut Moli de la Vila de Capellades. Es van penjar pancartes anunciant la Vaga i les mobilitzacions.

El mateix dia 29 a primera hora del matí és va tallar la C-15 a l'altura de Vallbona d'Anoia i és va fer un piquet pel centre d'Igualada. En aquest vam ser perseguits pels Mossos i un company de l'AJI ha rebut una denuncia per desordres públics i talls en el trànsit.


Molins de Rei (Baix Llobregat):

Feina prèvia mitjançant la Plataforma Molins en Vaga, repartint fulletons als comerços, encartellant...
El dijous 29m ens vam reunir una vintena llarga de persones a les 7 del matí a l'estació, vam tallar el tren uns 10 minuts fins que van venir els mossos, vam estar donant voltes fent de piquet per tot el poble... concentració a les 11 a la plaça de l'ajuntament amb unes 500 persones i mani pel poble fins tallar el pont d'accés a Molins durant tres quarts d'hora... en general força positiu... el seguiment de la vaga a Molins va ser important i no hi va haver incidents dignes de remarcar...
A la tarda vam anar a Barcelona a continuar la jornada.

Falset (el Priorat):

29/3 a les 11h Concentració a la Plaça de la Quartera de Falset per manifestar el nostre frontal rebuig a la Reforma Laboral i convocant a la VAGA GENERAL
Col·lectius convocants: Assemblea de Joves del Priorat, Col·lectiu Independentista del Priorat, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans - IES Priorat, Coordinadora Obrera Sindical - Priorat


Terres de l’Ebre:

El principal acte del 29M a Tortosa fou la concentració convocada pels sindicats grocs CCOO i UGT. A la mateixa hora i lloc la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre, Acampada Tortosa-15-m, Assemblea Amposta, Maulets, SEPC, Panxampla , COS (Coordinadora Obrera Sindical, CATAC i USTEC-STES, i van convocar una manifestació ja que els sindicats grocs CCOO i UGT no anaven més enllà de la concentració i es negaven a fer cap activitat per la vesprada. Unes 2.000 persones van recórrer els principals carrers de la ciutat i arribaren davant de la delegació del govern de la Generalitat. Durant el recorregut es va fer una sentada al pont de l'Estat per denunciar la política del govern estatal i català contra els nostres drets socials.

Per la tarda es va convocar una cassolada a la plaça Alfonso, on malgrat el poc temps de difusió que es pogué fer, hi assistiren unes 200 persones.

Cal destacar també la presència de piquets informatius durant tota la jornada als polígons, centres educatius, grans superfícies i comerços del centre.

Per altra banda diversos col·lectius i persones han denunciat la desproporcionada presència policial durant la nit anterior i tot el dia. En plena època de retallades entre 6 i 8 cotxes camuflats dels mossos van circular per la ciutat tota la nit, nombroses patrulles... i fins i tot mossos que van ser cridats a casa per incorporar-se al servei ja avançada la matinada. Durant la matinada qualsevol persona que caminés sola o acompanyada per la ciutat fou identificada, i fins i tot intimidada tot i no tenir cap indici. A Amposta un militant de la COS fou "convidat" a anar a comissaria per estar informant sobre la vaga. Al voler posar una denúncia a la mateixa comissaria no el deixaren i un dels policies locals no s'identificà. Al dia següent dos policies de paisà tornaren a identificar aquest militant mentre encartellava. Dels dos policies locals de paisà només un d'ells s'identificà correctament.

La ciutadania de les Terres de l'Ebre es pregunta el cost de l'operatiu de la vaga en dietes, hores extraordinàries dels agents... i si era necessari aquest desplegament.


La Plana:

A la Plana s'ha encartellat en diversos dies gràcies a companys d'Endavant, afiliats de CGT, militants antifeixistes i de la COS.

A la Plana la mobilització dels piquets va començar a les 5h de la matinada, on abans de reunir-nos ja teníem seguiment policial amb un parell de cotxes camuflats. Vam anar en tot moment acompanyats del cotxe de la vaga, un vehicle amb altaveus difonent missatges a favor de la vaga i ben adornat per a l'ocasió. Els companys de la COS juntament amb altres companys de la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista i de diferents moviments socials de Castelló, així com de la CGT ens vam apostar en un primer moment a les portes de Radiadores Ordoñez per a fer el piquet informatiu. Un poc més tard vam fer un parell de piquets d'unes 25 persones a les entrades del centre comercial la Salera.
Després de convèncer i fer pegar mitja volta a alguns que anaven a treballar, ens van aparèixer 4 furgons de la policia per a intentar intimidar-nos. En tot moment la policia ens enregistrava i ens feia fotos, cosa que ens passaria durant la resta dels dia allà on anàvem. Un cop va passar l'hora d'entrada de reponedors ens vam desplaçar cap a Garaje Castellón a esperar l'entrada dels treballadors de taller. Al poc d'esser allí van aparèixer 5 furgons policials, a més dels nostres amics del cotxe “camuflat”. Un cop vam decidir marxar vam sofrir la primera intimidació. Al passar uns companys pel costat de l'últim furgó, els mercenaris que hi havien a dins van començar a colpejar amb les seues porres les parets del furgó per a vuere si ens intimidaven, lamentablement per a ells no va ser així.

Cap a les 7h 30 arribàvem a l'accés del polígon Serrallo i allí ens esperava més policia. Juntament amb alguns dels membres dels comitès de les empreses que allí operen vam fer un bon piquet informatiu i vam aconseguir que un bon nombre de companys decidiren sumar-se a la vaga. Això sí, la nostra labor va estar en tot moment coaccionada per la policia, que va fer un fort desplegament i intentava dir-nos el que havíem de fer i de dir, muntant un cordó al nostre voltant i impedint-nos la mobilitat. Un d'estos exaltats policials va intimidar un company i el va amenaçar, posteriorment el va identificar i li va deixar caure que esperara una sanció per insults. Quan vam marxar vam veure com la policia identificava tots els vehicles, suposem per als seus fitxers policials il·legals.

Més tard ens vam desplaçar a la UJI, on els companys del SEPC havien muntat piquets a les portes d'accés. Ens vam sumar a ells recoltzant-los en la seua tasca.
Cap a les 9:30 i ja amb la gent del SEPC i d'altres col·lectius, formant un piquet d'unes 100 persones vam continuar pel centre de Castelló informant a diferents comerços i aconseguint que alguns d'ells tancaren les seues portes. La volta pel centre va transcòrrer prou tranqui-la exceptuant un parell d'exaltats que recordaven vells règims.

Cap a mig matí ens vam acostar al Mercadona del Ribalta per fer una acció sonora per denunciar les pràctiques del seu amo. Al sortir ens vam trobar de nou amb els furgons policials i van procedir a identificar a una menor, que anava acompanyada de son pare i aleshores el van identificar a ell i els van regirar tots els objectes que duien.
Després ens vam intentat acostar al Corte Inglés però al arribar vam veure un fort desplegament policial a cada porta, formant fins a 3 cordons policials. A l'intentar arrimar-nos per a exercir el nostre dret a informar, un dels policies va pegar una patada a un company, per evitar enfrontaments i problemes més greus vam decidir desplaçar-nos per diferents supermercats de la zona. Cap a les 13:30 donàvem per acabat el piquet del matí i anàvem a preparar-nos per a la mani de la vesprada.

Pel vespre ens vam concentrar a les 18:00 a la plaça Mª Agustina, els membres de la COS amb la resta de companys de l'esquerra independentista, juntament amb la gent de CGT i resta de moviments socials de Castelló sota la pancarta unitària de la Coordinadora pel Repartiment del Treball i la Riquesa. A les 18:30 començava la manifestació pel carrer Governador fins a la plaça Borrull, continuant per Fadrell. Allí pegarem un tomb per a continuar per Moyano, Herrero, la Pau. Per a acabar tot el carrer Major, Sant Lluís i acabarem a la plaça de les Aules. Al voltant de 3000 persones acudiren a la manifestació que transcorregué molt tranqui-la però amb molts càntics contra la contrareforma laboral i la resta de retallades que ens imposen a la classe treballadora. Per acabar uns companys van llegir els manifestos i varen donar per acabada la diada de vaga, convidant a tots a que la vaga no acabava, sinò que començava un llarg camí de feina i lluita.

Camp de Morvedre:

Al Camp de Morvedre s'ha constituït el col·lectiu Joves Sense Futur – JSF, i des d'ací hem impulsat un Bloc Crític: persones a títol individual, CGT, CNT, COS, Esquerra Anticapitalista, etc. Hem eixit a encartellar tres nits per Sagunt i el Port de Sagunt, hem apegat cartells de les diferents organitzacions, també propis del Bloc crític i hem fet pintades com a Joves sense futur. De cara a la vaga del 29M es faran piquets com a Bloc crític i amb membres de totes les organitzacions esmentades.

Malgrat l'esforç dels treballadors i treballadores molts dels cartells han estat arrencats i tatxats en menys d'un dia (com es pot veure a les fotos). Des dels nostres col·lectius també hi treballem per esbrinar qui ha sigut i evitar-ho.

La Safor:

Èxit de convocatòria de la manifestació i de la Vaga a la Safor en el sector industrial, no així en el comerç que malgrat anar al pas de la comitiva, s'ha mantingut obert, però sense clients. La concentració a les 11h davant l'hospital de Gandia i posterior manifestació fins a la plaça de l’ajuntament ha comptat amb una alta participació. Durant el recorregut s'ha convidat a tancar alguns establiments i que es sumaren a la vaga. Amb molta presència igualment la posterior concentració de la plaça de l'ajuntament. Endavant La Safor i la COS hem participat activament amb el repartiment d'octavetes i la presència de les nostres banderes durant tot el matí.

La darrera encartellada (ens ho hem pulit tot, i més que n'haguerem tingut) s'ha fet per Gandia. L'escola oficial d'idiomes, el passeig des de l'Hospital fins a l'ajuntament (recorregut de la mani de demà) i l'ies Maria Enríquez. I tot el peix venut. El piquet d'aquesta vesprada finalment no s'ha fet ja que han fallat la resta d’organitzacions i hem decidit centrar els esforços demà en les dues concentracions. Ja passarem les cròniques. Salut i ànims per a la vaga.

Àrea Metropolitana de València:

A l’Horta, així com a la resta de comarques properes (Camp de Túria i la Ribera Alta), s’hi van estar fent encartellades en diverses localitats de l’Horta Nord, Camp de Túria i la Ribera, així com en almenys 7 barris de la ciutat de València (en aquesta vaga s’ha arribat al doble de barris i localitats que en la del 29S de 2010)

La nit de la Vaga General, diversos piquets de la COS vam estar repartint informació als barris de ponent de la ciutat de València, així com diverses accions.
Al matí de la Vaga, el companys i companyes del sindicat vam participar dels diferents piquets anticapitalistes convocats als 3 campus universitaris de la ciutat, així com a les columnes i piquets del Barri de Benimaclet (aquests piquets van organitzar tot un seguit d’importants talls de les principals vies del nord de la ciutat, així com informació en multitud de comerços, etc.). Al mateix temps, vam organitzar un piquet propi, amb companys i companyes del 15M, al barri de l’Olivereta. Aquest piquet va recórrer tot aquest barri obrer, fent-se veure i sentir, fins tallar durant uns quants minuts l’Avinguda del Cid de València (principal accés de ponent a la ciutat), i després, altres carrers secundaris de la zona.
Des d’allà es va acudir a l’estació del nord, per comprovar l’estat d’aturada completa dels transports ferrioviaris, per acudir tot seguit a la plaça de l’ajuntament, on es va contactar amb el piquet central “oficial”. Allà es va poder contactar amb companys i companyes de base de CCOO i UGT, i de la Intersindical Valenciana, així com amb companys i companyes d’Endavant-OSAN. Amb aquests companys es va continuar fins entrar a la seu del Banc d’Espanya a València, que es va poder tancar.
Seguidament, ens vam juntar amb les companyes i companys de la CNT-AIT de València, amb els quals ja vam continuar durant tot el matí. Junts, formàrem un piquet d’unes 60 persones, que vam continuar darrere dels oficialistes, fins que ens vam concentrar davant la porta del Corte Inglés del Parterre. Hem d’agrair als companys i companyes de CNT la bona feina, i la bona dinàmica de treball unitari. Volem deixar clar que mentre els representants de CCOO i UGT es mantenien sense fer res a 100 metres de nosaltres, el nostre fou un dels piquets sindicals amb més ganes, que es van veure durant tot el matí.
Finalment ens vam poder juntar amb els i les estudiants, i els piqueters dels barris del nord de la ciutat, marxant junts en un bloc unitari anticapitalista, fins la plaça de l’ajuntament, on ens vam poder sumar a la columna de les companyes de Benimaclet. Llavors, s’hi va posar en marxa una manifestació improvisada que va durar més de 2 hores, marxant per tot el centre de València, i que va aplegar a més de 3000 persones (el 29S de 2010 vam arribar a poc més de 200-300 persones), entre membres de l’Esquerra Independentista, assemblees d’estudiants, sindicalistes combatius (CGT, CNT, COS, alguns companys i companyes de la Intersindical i de CCOO), 15M, etc.

Ja per la vesprada, la COS vam organitzar un bloc propi de la ma de les companyes i companys del SEPC, amb el suport de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista, i d’ERPV (que agraïm molt sincerament, per tot el seu esforç), així com de l’ajuda i col·laboració de companys i companyes de diverses colles dolçaineres de l’Horta (Estrela Roja, el Micalet, etc.)
El nostre bloc va anar dins del Bloc Crític, bloc ample unitari format per diferents assemblees i comissions del 15M de València i comarca, amb el suport de la CGT, CNT i la COS, així com altres col·lectius socials com la Koordinadora de Kol·lectius del Park Alkosa, Sàhara Acció Solidària – Silla, etc.
Aquest bloc, fou molt més nombrós que el ja exitós del 29S, i realment estem molt orgullosos dels resultats obtinguts, i de la feina feta de totes les companyes i companys que s’hi van implicar activament.



Maresme:

Al Maresme s'hi va sortir a encartellar a Mataró, Argentona, Vilassar de Mar, Arenys de Mar, Pineda de Mar i Calella. També s’hi van penjar pancartes.
A les 7h00 del 29M s’hi repartiren manifestos a l'estació de trens de Mataró, en un important piquet informatiu.
A Mataró el dia de la vaga la COS participà amb CGT, Maulets i IAC-CATAC, agrupats sota el nom #Maresme29M. A les 5h s’hi va anar a les cotxeres de Mataró Bus, i més tard s’hi feren dos grups que feren piquets pels polígons industrials. A les 11h s’hi va participar a la concentració de les treballadores de l'Hospital, tallant el tràfic durant força minuts.
A les 12h a la Plaça de Santa Anna tingué lloc l’acte unitari, amb intervencions de col·lectius afectats per la crisi; estudiants, pagesos, funcionaris, aturades… i s’hi convocà a tota la gent a la manifestació de Barcelona.

Primavera Obrera al Maresme

Des del moment de la convocatòria de la Vaga General pel 29 de març passat, al Maresme vam treballar en dues línies. La primera era acostar i implicar a tots els agents de l'esquerra independentista de la comarca a difondre els motius de la Vaga i a treballar per l'èxit de la convocatòria. Es convocaren reunions obertes a Mataró i a Pineda. A nivell d'agitació es va encartellar a Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Argentona, Arenys de Mar, Calella i Pineda de Mar, també en molts d'aquests municipis es penjaren pancartes. Dos dies abans de la Vaga vam repartir els manifestos del sindicat a l'Estació de trens de Mataró.
La segona va ser treballar amb la resta de l'esquerra sindical organitzada a la comarca, CGT i IAC-CATAC, així com també amb les Assembles de Joves del Maresme i Maulets. Hem actuat conjuntament amb el nom de #Maresme29M. En diverses reunions vam acordar els diversos piquets que van funcionar durant el 29 de març i l'acte conjunt de la Plaça de Santa Anna de Mataró. Unes setmanes abans vam convocar una roda de premsa per explicar els motius de la nostra negativa a acceptar la reforma laboral del govern espanyol, fet que ens va permetre certa visibilitat en els mitjans comarcals. Volem destacar la bona sintonia entre totes les organitzacions aplegades a #Maresme29M i les ganes de voler continuar amb aquest treball en properes dates.

El dia de la Vaga General, vam participar en el piquet davant de les cotxeres de Mataró Bus, vam donar suport a la manifestació d'estudiants que va recórrer els carrers més cèntrics de Mataró, manifestació que va aplegar 400 persones i que es va convertir en el piquet central durant el matí. Al migdia conjuntament amb la resta d'organitzacions del #Maresme29M vam organitzar l'acte central a la Plaça de Santa Anna. Representants de col·lectius afectats per l'actual situació econòmica i les retallades van oferir diversos parlaments. S'escoltaren les paraules de mestres interins, dones, estudiants, funcionaris de l'Ajuntament entre d'altres. Com a representant de la pagesia va parlar Pep Riera, antic coordinador d'Unió de Pagesos. L'acte el va cloure un membre de #Maresme29M, el qual va plasmar la necessitat d'organitzar-se a nivell laboral per aturar les agressions que patim com a classe. A Pineda de Mar es celebraren dues concentracions durant el matí del 29 de març. A Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt l'esquerra independentista també va participar en els actes durant la Vaga General.

L'únic aspecte negatiu va ser la detenció durant la matinada del dijous d'un militant de Maulets Maresme, el qual la Policia Municipal l'acusa de perpetrar danys a la nova seu del Partit Popular al barri de Cerdanyola de Mataró. Des de la COS Maresme manifestem públicament la nostra més sincera solidaritat amb el jove detingut.
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=547:croniques2&catid=1:latest-news&Itemid=74
http://29mvagageneral.blogspot.com.es/2012/04/valoracio-de-la-vaga-general-del-29m.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
12 abr 2012
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.JPG
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
algunes imatges
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
12 abr 2012
10.jpg
11.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
més imatges (II)
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
12 abr 2012
A Ulot només hi ha un afiliat a la COS i no era als piquets del matí. Sí que era a la mani.

"gran treball del sindicat local"... aneu a cascar-la, mentiders.
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
12 abr 2012
Com pot ser, n´hi han més convocatòries que afiliats a la cos! increible!
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
13 abr 2012
Diuen que una mentida repetida mil vegades es converteix en veritat... aquesta és la tàctica (ja sabem qui la va dissenyar) que intenten seguir alguns.

Que la COS està creixent i força com a sindicat és inqüestionable i negar-ho em sembla surrealista, només cal veure tota la feina feta per aquesta vaga general i totes les convocatòries que es va participar i comparar-ho amb vagues anteriors.

De totes maneres, entenc que hi hagi gent que aquest fet li preocupi. És perfectament comprensible: a mi em faria ràbia també veure com l'Esquerra Independentista avança i conforma ella l'alternativa política, a partir de les CUP, dels casals i ateneus cada cop més nombrosos, del moviment juvenil, estudiantil, etc. mentres altres porten 20-30 anys menjant-se els mocs i no han aconseguit sumar ningú, i ni es moelsten en analitzar perquè són uns fracassats.

En fi, no pareu amb la intoxicació, perquè és la millor garantia de que hi ha gent que li preocupa i li fa ràbia aquest fet. Que segueixi la festa.
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
13 abr 2012
Alguns parleu des de la vostra gran Barcelona pensant que tot comença i acaba ahí i no teniu ni idea del que passa a la resta del país.

A València cada volta la COS té el suport no només de l'EI sinó de la gent d'ERPV (ja es va fer prou explícit este 1r de maig: http://locals.esquerra.cat/paisvalencia/article/7537/cerda-ens-hem-de-pl) i també del PSAN, entra altra gent.

Amunt la COS, anarco-barcelonins progres i ciudadanos del mundo a fer la mà!
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
13 abr 2012
Repeteixo: com ho feu, per estar a tantes convocatòries sent cuatre gats? que per moltes fotos de cartells (perdó: agitació), i pintadetes, no enganyeu a ningú.
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
13 abr 2012
"per un@": igual en la teva pregunta tens la resposta.

Reformula-te-la a tu mateix: Si només són 4 gats, com poden convocar i estar a tantes convocatòries? alguna cosa en el teu dogma falla.
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
13 abr 2012
endavant companys, ens veiem al carrer.

Això sí, compte amb els de ERPV, encara que a Valencia, les coses són distintes no oblideu d'on venen, perquè supose que al Principat no voldreu juntar-vos amb aquesta penya oi?
Re: [COS] Recull informatiu de la vaga als Països Catalans
15 abr 2012
No crec que tingui cap utilitat insistir en que una entitat siguin quatre gats o no.
Em sembla que la primera crítica anava per la falsedat d'una de les informacions del reportatge.
Sindicato Sindicat