Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
10 abr 2012
Primer va ser el document de la CGT de Barcelona, no només desvinculant-se dels disturbis, cosa que com a sindicat legal és respectable, sinó dividint els manifestants entre encaputxats que provoquen incidents i ells que dónen la cara i es manifesten pacíficament i com no la habitual infiltració de mossos d’Esquadra disfressats d’antisistema, veure comunicat a aquí: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article6978

Ara li toca com no, al famós pacífista Arcadi Oliveras, que iguala la violència dels encaputxats que atacaven símbols del capitalisme com el BBVA o l’Starbucks, als mossos que atacaven els manifestants: http://rac1.org/blog/noticies/programes/el-mon-a-rac1/arcadi-oliveras-la/. Així per ell és igual cremar un contenidor o aquests símbols del capital –destrosses materials- que atacar i ferir persones com van fer i fa la BRIMO dels Mossos d’Esquadra. Arcadi Oliveras ja va fer el mateix durant la manifestació davant el parlament quan un grup de persones van increpar diversos parlamentaris: http://www.vilaweb.cat/noticia/3898632/20110615/arcadi-oliveres-condemna. Que còmode que és condemnar altres formes de lluita a través dels mitjans de comunicació de masses, desde la còmode posició de profesor de universitat, sent conseller assessor dels progres-liberals d’ATTAC i en el seu moment membre del Comitè de Seguiment dels Acords del Tinell d’ICV i militant en ONG’S subvencionades. És una sort no patir la misèria a què ens sotmet el sistema, i netejar la consciència a través de la caritat cristiana. Felip Puig és la cara desagradable, Arcadi l’amable, però ambdós pertanyen a la mateixa moneda.

I aquí tenim un model d’article d’opinió d’una bona ciutadana, extret del 20 minutos del dimarts 10 d’abril:

REBUIG DEL

VANDALISME

El riu d’imatges que va produir

la darrera vaga general no són

pròpies d’un país desenvolupat.

Un local cremat, treballadors

agredits, contenidors incendiats…

i per desgràcia un

llarg etcètera. Això és una vaga?

La primera estimació de

l’Ajuntament de Barcelona determina

en 200.000 euros la xifra

a què ascendeix la destrossa

del mobiliari urbà. Tot i així,

lluny d’aquestes xifres, trobem

una imatge pèssima de Barcelona.

Tanmateix,empregunto:

qui és el covard? Aquell que

exerceix el seu dret de treball

o aquell que vaambla cara tapada

i l’agredeix? Em sembla

que la resposta està prou clara.

Ara bé, si la justícia detén

aquests encaputxats i al cap

de 24 hores tornen a estar al

carrer, no sé a on anirem a parar!

MireiaNonell



Com a bona ciutadana la Mireia està indignada per les greus destrosses materials provocades pels vàndals el dia de la Vaga, i demana més mà dura. Felip Puig està orgullós de ciutadanes com ella. Res a dir dels treballadors/es que no van poder exercir el dret a Vaga, de les persones ferides pels Mossos d’Esquadra, de la violència dels ERE’S, de la violencia de l’explotació laboral, de la violencia dels desnonaments, de la misèria en què ha de viure la majoria de la població mundial. El més greu pel bon ciutadà és que la “marca” Barcelona es vegi tacada per la violència contra béns materials, entre ells un Starbucks especialista en explotar els seus treballadors/es i els camperols d’Etiopía o Chiapas o un BBVA que inverteix en empreses armamentístiques. Pel bon ciutadà és més important la imatge de Barcelona i Catalunya al món que la misèria diària a què ens sotmet aquest sistema.

Hi ha qui està preocupat per la imatge que es dóna del seu sindicat o organització a la opinió pública. La imatge real de cada sindicat o organització, es forma a partir del treball fet per aquest, en el seu espai i en el seu context. La imatge que ens hem de treballar és la que es forma de nosaltres aquells/es amb qui tenim relació, a qui ens dirigim directament. La imatge que es dongui de CNT a “la opinó pública” a través dels mass media serà dolenta o simplement no serà, ens ignorarant o faran el buit, pel fet de ser un sindicat revolucionari i independent de tot poder polític i econòmic.

Qui es va tapar a la pasada Vaga, no éren únicament policies infiltrats com diues alguns “revolucionaris/es”, ni “niñatos” plens de proclames insurreccionalistes com diuen altres, sinó també treballadors/es, aturats/des, estudiants, joventut precària i un llarg etcètra. Tot i que segons La Vanguardia tot es deu a l’arribada de joves radicals italians: http://www.lavanguardia.com/politica/20120408/54282903647/brote-violento

També hem hagut d’escoltar més d’una vegada que els disturbis posen en perill als nens que van a les manifestacions amb les seves famílies. Per valorar si està bé o malament el fet que a les manifestacions hi vagin nens petits, primer faria falta explicar si una manifestació és un moment de lluita o un moment d’oci. Una manifestació no és un parc d’atraccions, ni la Rúa d’un carnaval, ni el circ, encara que per desgràcia a vegades algunes ho semblin. En una manifestació, i a més en una manifestació d’una Vaga General, on ha augmentat la misèria provocada per la crisi capitalista i també la resposta de la població, no és gaire difícil pensar que es poden produïr disturbis. Els nens són nens, deixem que jugin al parc.

És cert que per una organització com CNT poden existir perills en actes públics que poden efectar el desenvolupament general de la organització, especialment en èpoques de creixement, només cal veure anys enrere la repressió del cas SCALA. Però seria un error seguir el joc al poder i els seus mitjans de comunicació i dividir els manifestants en bons –pacífics- i dolents –violents-. La CNT en una manifestació massiva, no ha de seguir les instàncies de Puig i treure-li la caputxa al jove combatent, ni tampoc jutjar quin mètode de lluita és correcte i quin és incorrecte. La CNT com a sindicat legal, no participa en aquests actes, per tant no té cap necessitat de fer de jutge ni de policía, tampoc de condemnar-los. En tot cas el paper de la CNT en una manifestació massiva és protegir els manifestants dels cossos repressius.
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
10 abr 2012
Em trec el barret. Un exemple a seguir. Amb comunicats dignes com els d'Endavant, Solidaritat Obrera, i aquest de CNT-Sabadell, on queda la pretesa referencialitat de CGT, amb la seva vergonyosa actitud??

De l'Oliveres ja n'hi en parlo, aquest mai ha estat aliat dels treballadors.
Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
10 abr 2012
Podríeu fer una competició amb els Hells Angels, a veure qui aconsegueix donar més imatge de "malote". Per començar, anem a cremar l'Scala?
CNT Forever - Ferever CNT
Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
10 abr 2012
grandíssim aquest comunicat, m'ha deixat ben sorprés. No vull tornar a akell rollo de 15m vs 29m, però aquest miserable gos del poder, l'Arcadi Oliveres, era, per alguna gent de la moguda del 15m a plaça catalunya, quasi com un Déu. Se't veu el plumero! el capitalisme és el teu negoci també, avi!!
bé que et mereixeries una bona pilotada a la cara, imbècil!

TOTS CÒMPLICES
TOTS ENEMICS
Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
11 abr 2012
la cnt hoy por hoy no tiene capacidad para proteger a los manifestantes de una carga de los mossos. y si, hubo manifestantes del sindicato q recriminaron la actitud de los encaputxados. uno de ellos se llevo una ostia x cierto.

tenemos que volver a debatir para que sirven las manifestaciones ahora que incluso convocar x internet sera considerado terrorismo si esta mani acaba en disturbios.
Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
11 abr 2012
porque cnt ait o la cnt desfederada no hizo convocatoria de huelga general en catalunya como si hicieron la cos y cgt?
porque te refieres en tu escrito a la CGT en general, cuando ese comunicado es exclusivo de la CGT de BARCELONA ?
quien legalizo la manifestación de bcn y se va comer el marron de las multas?
Quien va a legalizar las proximas manifestaciones y se va a comer los proximos marrones y las proximas multas?
Re: Contra el sistema, els seus defensors i els seus falsos crítics [Sec.Organització SOV Sabadell]
11 abr 2012
És mentida, CNT si que va realitzar convocatòria de Vaga General a Catalunya.

Doncs potser ens hauriem de replantejar si en segons quins moments (com una Vaga General), és adequat legalitzar manifestacions. Potser millor convocar sense legalitzar i sense sigles, en determinats moments.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more