Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detingut el periodista i activista social de Terrassa Rachid Ali
09 abr 2012
L'home, que fa 10 anys que viu a Terrassa, ha estat detingut a la força per no tenir la documentació en regla
detencion-de-rachid-ali-banner-31876.jpg
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge Rachid Ali, activista social i col·laborador de Terrassa Respon per no tenir la documentació en regla. Segons ha informat aquesta entitat, pels volts de les set de la tarda dos individus s'han presentat a les portes de la seu de Terrassa Respon demanant de parlar amb Ali per una entrevista. L'home ha baixat i els dos policies de paisà l'han informat que estava detingut sense ni tan sols llegir-li els seus drets ni anunciar-li els càrrecs.

"Rachid ha estat literalment arrossegat fins a un cotxe patrulla estacionat a la plaça de la Creu Gran", assegura l'entitat, que ha gravat la detenció en vídeo. L'advocada d'Ali ha informat que els càrrecs que se li imputen són no tenir la documentació en regla, resistència a l'autoritat, desacatament i desobediència, tot i que Ali s'ha limitat a demanar el perquè de la detenció, tal com es pot veure en el vídeo. Rachid Ali pateix la malaltia de Kron i té seqüeles, dificultats motrius i és propens a patir lesions molt fàcilment.

Ali porta deu anys vivint a la ciutat i treballa com a periodista i col·laborador a Terrassa Respon i a La Torre, que també ha informat de la detenció del seu col·laborador.

Concentració de suport i vaga de fam

L'home ha estat traslladat a comissaria dels Mossos d'Esquadra de Terrassa on s'hi ha format una concentració de suport que n'ha condemnar la detenció. Els companys de Rachid Alí que hi havia a l'exterior de la comissaria han denunciat que la detenció s'ha efectuat “a la força” i “sense llegir-li els drets ni explicar-li els motius”.

Segons ha avançat Terrassa Respon, Ali, que passarà la nit al calabós, s'ha declarat en vaga de fam. Aquest dilluns a dos quarts de deu del matí passarà a disposició judicial als Jutjats de Terrassa, on s'ha convocat una nova concentració de suport per aquella hora.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/04/detingut-el-periodista-i-activista-social-rachid-ali-a-terrassa-17398

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detingut el periodista i activista social de Terrassa Rachid Ali
09 abr 2012
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/rachid-ali-activista-social-per
Sindicato Sindicat