Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
"M'han trencat el peroné d'una patada, em van apallissar com si fos una pilota de futbol"
03 abr 2012
Els testimonis de les persones detingudes comencen a destapar la brutalitat de l'actuació dels mossos d'esquadra en el marc de la jornada de vaga general a Barcelona.
"A les quatre de la matinada m'han deixat a la porta de la comissaria amb la cama enguixada, sense diners i sense mòbil, i m'han dit que ja podia marxar cap a casa", això ens ho explica un noi de 25 anys que ahir va ser detingut en una de les càrregues que es van produir al migdia al passeig de Gràcia de Barcelona. Assegura que un parell d'agents de paisà el van tombar d'una patada com si es tractés d'una pilota de futbol, el resultat fou la fractura del peroné. "Em va apallissar sense miraments, cops i cops i més cops, no parava, estava embogit", però ens diu que encara va tenir sort, que un altre agent de paisà va aturar el seu company d'unitat i li va dir que deixés d'apallissar-lo. Tot seguit van arribar amb un furgó i el van detenir, però encara no sap ni per quina raó. Ahir al vespre el van portar a l'hospital i li van enguixar tota la cama. Ha passat la nit als calabossos de la comissaria de les Corts, en una de les cel·les sobreocupades per desenes de manifestants –fins a 56 segons fonts oficials–. El noi prossegueix el relat i ens diu, "un company de cel·la m'ha explicat que feien torns per apallissar-lo dins de la furgoneta, el noi tenia marques per tot el cos, per tota la cara". La història del nostre testimoni té el seu desenllaç parcial a les quatre de la matinada, moment en que aquest jove amb la cama trencada i enguinxada va ser posat en llibertat d'una manera especialment cruel: "em van acompanyar fins a la porta de la comissaria, sense crosses, sense diners, sense mòbil, i em van dir que ja podia marxar cap a casa".

Concentració a Les Corts mentre 12 detingudes passen a disposició judicial

Els testimonis del que realment ha passat durant les detencions i a les cel·les s'aniran coneixent amb comptagotes, a mesura que siguin alliberades. Pocs periodistes a les portes de la comissaria, un efecte més de les retallades. Els grans mitjans, en canvi, donen balanços de persones ferides i detingudes basant-se en els teletips d'agència fonamentats amb una única font: el gabinet de premsa dels mossos d'esquadra. Mentre tot això passa dins l'edifici policial d'aquest barri alt de Barcelona, a l'exterior desenes de persones de l'Assemblea de Joves de les Corts, de la CNT, Alerta Solidària i l'Assemblea del 15-M de Sant Andreu de Palomar, així com diversos familiars, s'han anat aplegant al llarg del dia per a conèixer lesnovetats i exigir la posada en llibertat de les detingudes. El jutjat d'instrucció 18 de Barcelona està prenent declaració aquesta tarda a una dotzena de les manifestants, que de mica en mica haurien de quedar en llibertat. La resta haurà de passar una nova nit a la cel·la.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/mhan-trencat-perone-duna-patada-em-van-apallissar-com-si-fos-una-pilota-futbol

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa