Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dia de protesta per l'empresonament de tres vaguistes el 29 de març
02 abr 2012
AG_manipresos29m_MG_8531.jpg
Llibertats
MANU SIMARRO | 02/04/2012

Dia de protesta per les detencions de 79 persones i l'empresonament de tres durant la vaga general del 29 de març. Un miler de persones s'ha manifestat avui a la tarda a Barcelona i un altre grup ha fet una roda de premsa al davant de la Ciutat de la Justicia.

Roda de premsa per l'Isma i el Dani

A les 18h, les companyes de dos dels empresonat preventivament, l'Isma i el Dani, s'han aplegat a les portes de la Ciutat de la Justicia i han comparegut davant la premsa per mostrar la seva disconformitat amb l'empresonament dels joves. A l'acte hi han assistit membres de la Federació d'Associacions de Veïns i els iaioflautes o de partits polítics com ICV, EUiA o ERC. Tothom ha demanat la llibertat dels joves, que pertanyen a l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP). Janet Sanz, d'ICV, ha insistit en que "no tenen res a veure amb els fets de la tarda" i n'ha exigit la seva posada en llibertat immediata. Oriol Amorós, d'ERC, ha dit que el 29 "van confluir unes violències molt fortes que condemnem", i ha assegurat que es "vol venjar uns fets violents que van ocorrer per la tarda". A l'acte també hi ha han participat portaveus de l'UGT-Catalunya i CCOO, que han remarcat que "estaven exercint el seu dret a vaga" i que no se'ls pot relacionar amb "els actes de violència gratuïta molt diferent a l'associacionisme"

Concentració per l'absolució de les detingudes

A les 19h, el que havia de ser una concentració, ha esdevingut espontàniament una manifestació que s'ha dirigit a la presó Model, al carrer Entença de la ciutat. Ha estat allà on els mossos d'esquadra han detingut una persona amb diversitat funcional, i l'han traslladat a la comissaria de Les Corts. Un nombre més reduït de manifestants s'han dirigit aleshores a les portes de la comissaria, per exigir-ne l'alliberament.

La mobilització ha començat a les 19h a la Plaça Universitat. Poc a poc, centenars de persones han anat ocupant la plaça per mostrar el seu rebuig a la presó preventiva de la que són víctimes tres de les detingudes el 29 de març, dos al matí en un tall de trànsit a l'Avinguda Diagonal, i una altra a la Gran Via. Dos nois s'han dirigit a les concentrades per explicar els motius del rebuig a la repressió patida. Des d'un banc de la plaça han condemnat les detencions arreu dels Països Catalans, i en especial l'empresonament de tres dels detinguts. Lemes com "Llibertat detingudes" o "si ens toquen a una, ens toquen a totes" s'han fet sentir amb força, i han donat cloenda a la concentració.

Manifestació espontània

Tanmateix, un grup de persones ha agafat la pancarta principal de l'acte -on s'hi llegia "No ens aturaran. Llibertat empresonades, absolució encausades"- i han enfilat carrer Aribau amunt, cridant tothom perquè els seguís. Cinc furgonetes de la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra els han seguit el pas de prop. Crits contra l'Estat, les presons i la policia, han amanit una manifestació força combativa que s'ha atansat fins la presó Model. Allà hi esperaven 7 furgonetes més d'antiavalots que han custodiat la presó amb un cordó mòbil mentre les manifestants hi donaven la volta pels carrers adjacents. Ha estat a la part muntanya de la presó, quan s'ha produït el primer incident. Els furgons policials que transitaven per la vorera han topat al camí amb una persona amb diversitat funcional. Aleshores el sotinspector de les ARRO Jordi Arasa ha forcejat amb ell, i en l'estira-i-arronsa l'ha arraconat contra la paret i l'ha detingut, traient-lo de la cadira de rodes i ficant-lo dins la furgoneta policial. El fet ha provocat la indignació de la capçalera de la manifestació que ha començat a cridar contra la policia i el sotsinspector en concret. La policia, aleshores, ha donat algun cop de porra contra les manifestants. La tensió no ha acabat aquí i els cops de porra s'han tornat a produir quan un grup intentava impedir la sortida del furgó que s'enduia el manifestant detingut. Un dels cops de porra ha anat directe al cap d'un manifestant que ha empès un policia, i l'altre a un periodista que duia l'armilla acreditativa.

En aquest punt, molts manifestants han abandonat la marxa. Un centenar, però, ha continuat fins la comissaria de Les Corts, per exigir la llibertat de l'home detingut. Finalment, les manifestant s'han acabat dispersant, posant el punt i final a la mobilització.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/dia-protesta-lempresonament-tres-vaguistes-29-marc

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa