Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Lleida] Concentració per la llibertat dels 4 joves empresonats des de de la vaga general
02 abr 2012
Diversos col·lectius que vam treballar plegats en motiu de la vaga general a Lleida (a través de piquets ciutadans, actes a Ricard Vinyes, bloc crític...) convoquem una concentració de suport a les detingudes durant la jornada de vaga. Especialment, t'animem a exigir l'alliberament dels 4 empresonats sense judici a Barcelona.
Per la llibertat dels presos i la retirada de càrrecs!
Comunicat per difondre què està passant:

La Vaga General del passat 29 de març torna a ser una mostra de l’actitud del sistema vers les persones que lluitem per reivindicar i exigir el que és nostre, l’actitud d’un sistema que es gira contra el poble i el reprimeix. Una vaga que va finalitzar amb un balanç de 79 detinguts, 4 empresonats i centenars de ferits a Catalunya.

I és que es tracta d’una persecució política al dret a la protesta. El cas de Tarragona és el més clar, on van detenir a 3 membres de diferents iniciatives anticapitalistes per tal d’estendre la por i que amb menys de 48 hores van haver de ser alliberats per falta de proves en les acusacions. Les detencions que s’estan fent són doncs per raons ideològiques i no per motius de seguretat.

El cas més greu és però el de l’Ismael, el Daniel i el Javier de Barcelona, que per pressions del Ministeri Fiscal de Madrid van ser empresonats acusats de violència al carrer. Per a ells no s’ha respectat la presumpció d’innocència i se’ls ha tractat com a caps de turc.

Exigim doncs la posada en llibertat inmediata dels 3 joves (i d'un quart pendent de pagar la fiança) donat que la presó preventiva s’ha decretat sense base real i respon a un intent de criminalitzar la societat civil que s’organitza legítimament per reivindicar els seus drets. Això és una maniobra per distorsionar la informació sobre la Vaga General, criminalitzar i acabar amb el dret a vaga.

Us animem a participar de les concentracions que farem tots els dimecres a les 19.30h fins que no s’alliberin als empresonats.

La nostra millor arma, la solidaritat!

Més informació sobre les detingudes i balanç repressiu:
http://setmanaridirecta.info/noticia/balanc-repressiu-79-detencions-4-em

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat