Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Un nou detingut a la protesta de suport als presos del 29-M
02 abr 2012
La policia ha detingut una persona en cadira de rodes a davant de la presó Model
Els Mossos d'Esquadra prossegueixen amb l'onada repressiva contra els sectors mobilitzats en el marc de la vaga general. Aquest dilluns la policia ha detingut una persona a la protesta de suport als detinguts i presos del 29-M. Els fets han tingut lloc just davant de la presó Model de Barcelona, on els cossos policials han agafat una persona que anava en cadira de rodes i se l'han endut. No hi havia incidents a la zona.

La protesta s'emmarca en la concentració de suport que ha convocat per aquest dilluns Alerta Solidària i que s'ha celebrat a partir de les set del vespre a la Plaça Universitat de Barcelona. Allà, centenars de persones han donat suport als empresonats i als detinguts el dia de la vaga general, han denunciat la brutalitat policial i han demanat la retirada dels càrrecs dels detinguts i la llibertat immediata dels quatre empresonats.

A partir d'aquí, s'ha format una manifestació espontània que ha marxat fins a la presó Model de Barcelona per donar suport a les quatre persones ingressades en presó preventiva en el marc de l'ofensiva repressiva contra el 29-M. La protesta s'ha desenvolupat de forma pacífica en tot moment. Els Mossos han format un cordó policial que ha envoltat el centre penitenciari per protegir-lo, moment en què s'han trobat amb el noi en cadira de rodes i se l'han endut detingut.

Aquest fet ha suscitat la indignació dels protestants, que han marxat fins a la comissaria de les Corts per demanar-ne l'alliberament i fins a la Ciutat de la Justícia per presentar una denúncia contra la il·legalitat de la detenció.

Situació dels detinguts: 8 presons provisionals i 23 llibertats provisionals

Barcelona:

- Del total de 31 detinguts a disposició judicial a Barcelona ciutat, es va decretar 8 presons provisionals i 23 llibertats provisionals amb obligació de comparèixer setmanalment en el jutjat.

- Els 5 detinguts que aquest dilluns han passat a disposició judicial pels incidents de la jornada de vaga general han quedat en llibertat amb obligació de compareixença dos cops per setmana.

- De les 8 persones que es va decretar la presó provisional (5 d’elles eludibles sota fiança), en aquests moments 4 segueixen en presó.

- Els 3 detinguts a qui es va imposar una fiança de 3.000 euros ja la van fer efectiva la mateixa tarda de dissabte que van passar a disposició judicial i, per tant, ja no van arribar a ingressar a la presó. Per a l’altre, es va imposar una fiança de 4.000 euros que, a hores d’ara, encara no consta pagada en el jutjat d’instrucció que la va decretar.

- A més d’aquests es va decretar 3 presons sense fiança.

Els delictes que se’ls imputen als detinguts són els de desordres públics, danys i lesions. Les causes, que no s’han unit en un sola, es portaran de forma separada entre els diferents jutjats que es trobaven de guàrdia de detinguts per tal de seguir amb les diligències. Així doncs, estaran repartides entre el jutjat d’instrucció 18, el d’instrucció 22 i el d’instrucció 26 de Barcelona.

Tarragona:

- Van passar a disposició un total de 8 detinguts (6 dissabte i 2 diumenge) en el jutjat d’instrucció 3 de Tarragona que es trobava de guàrdia. Tots ells van quedar en llibertat provisional.

- Els 6 detinguts que van passar a disposició judicial van quedar en llibertat provisional imputats, 2 d’ells per un delicte d’atemptat i els altres 4 per un delicte desordres públics.

- Els detinguts que van passar a disposició diumenge van quedar en llibertat provisional amb obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes en el jutjat i segueixen imputats pels delictes de desordres públics, danys i atemptat.

Terrassa i Sabadell

- Van passar a disposició judicial 2 detinguts que van quedar en llibertat provisional.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/04/un-nou-detingut-a-la-protesta-de-suport-als-presos-del-29-m-17298

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat