Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
No hi ha proves contra les darreres detingudes posades en llibertat a Tarragona
02 abr 2012
detencions tarragona.JPG
JOSEP M. LLAURADÓ / EL CAMP | 02/04/2012

Mentre la ciutat s'omplia de palmes, de famílies tradicionals i de vestits ben pagats, dues persones esperaven poder ser alliberades un cop prestada la declaració. Dos militants, de l'Esquerra Independentista i de la CNT, que van ser detinguts entre divendres a la nit i dissabte al matí pels fets de la Vaga General. A fora, una trentena de companyes de moviments socials donant suport moral.

En total, són deu les persones que els Mossos n'han decretat la detenció als jutjats: vuit majors d'edat i dues menors. D'aquestes, sis són les que van agafar dijous a la nit després d'uns aldarulls post-manifestació, en què van protestar contra les seus del PSC i del PP al carrer Ramon i Cajal, i que més tard van haver de recular fins a la Part Alta on, arraconades, agents antiavalots van córrer a fer càrregues per alguns dels espais més transitats de la zona. Dos d'elles eren menors i prestaran declaració davant del fiscal dimarts. Pel que fa als quatre majors, van sortir dos dies més tard, dissabte, alhora que detenien dues persones més, ja buscant-les directament.

Divendres, per aquestes sis persones que van detindre de manera arbitrària segons s'ha pogut comprovar, es va convocar una concentració de suport a les detingudes a la tarda. Un cop finalitzada, algunes van decidir anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Camp Clar. Acabada i de tornada a casa, un jove militant d'Endavant i de la CUP va ser assaltat per un agent de paisà, que el va portar al calabós. L'alarma es va encendre entre els moviments socials de Tarragona, i és que, a diferència de les anteriors, havien seleccionat segons militància política, és per això que des de les organitzacions asseguren que es tracta d'una “persecució política”. L'endemà al matí, van anar a buscar a casa seva un militant de la CNT, i al mateix temps es començaven a conèixer les acusacions. L'Ajuntament havia comunicat el dia anterior que les despeses per contenidors, papereres i altres danys sumaven un total de 51.768 euros. Per tant, al primer, al detingut divendres a la nit, li imputaven 51.000 euros en danys, obstrucció a la circulació, resistència a l'autoritat i desordre públic.

En la declaració feta diumenge al matí davant del jutge, en què hi han participat aquestes dues persones, s'ha pogut saber que la policia, al contrari del que havia anunciat que tenia gravacions de tots els fets, no comptava amb cap prova documental, al marge del testimoni del propi agent que assegura reconèixer-los. Per tant, amb tota probabilitat, els redueixin els càrrecs. També s'ha pogut saber, allà mateix, que n'hi ha dues més en ordre de cerca que també tenen militàncies concretes relacionades amb el 15M i les cases ocupades. Una d'elles ja ha anunciat oficialment que s'entregaria per tal d'evitar el calabós, mentre que de l'altra no se'n sap res.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/no-hi-ha-proves-contra-les-darreres-detingudes-posades-llibertat-tarragona

This work is in the public domain
Sindicat