Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[MDT] Valoració de la vaga general i les mobilitzacions del 29M
01 abr 2012
Després de la jornada de vaga i mobilitzacions del 29 de març, el Moviment de Defensa de la Terra vol fer arribar les consideracions següents:
29191_124757644229613_124757000896344_129976_7681935_n.jpg
- Cal valorar molt positivament la resposta de la classe treballadora dels Països Catalans, que va paralitzar la indústria i els transports i una part significativa de la distribució i els serveis públics. Aquesta resposta adquireix més valor perquè s'ha produït malgrat el xantatge i violència exercits per la patronal, que compta tant amb una legislació que deixa a les seves mans la capacitat de decidir en les relacions laborals com amb un voluminós exèrcit de reserva (1.478.900 persones aturades als Països Catalans sota dominació espanyola). És obvi, doncs, que els insuficients piquets de treballador(e)s són imprescindibles per garantir el dret a a la vaga.

- Les multitudinàries mobilitzacions que hi va haver al llarg del dia no només van mostrar el rebuig a la reforma laboral, sinó també a les polítiques neoliberals que han practicat i practiquen el PSOE, el PP i CiU sota els dictats de les diferents burgesies (catalana, europea i espanyola).

- S'ha pogut constatar un altre cop que el govern de CiU és un dels més reaccionaris d'Europa, tant per les seves polítiques ultraliberals (recordem que la seva primera mesura econòmica va ser suprimir l'impost de successions que afectava 500 persones benestants) com pel recurs constant a la policia per apaivagar el malestar que provoquen aquestes polítiques. Alhora que vol implantar un Estat policial, CiU pacta constantment amb el PP mesures antisocials i és incapaç d'emprendre cap acció significativa contra l'espoli fiscal.

- La preparació de la vaga i les mobilitzacions del mateix dia 29 han permès comprovar també el creixent descrèdit dels dos sindicats majoritaris (CCOO i UGT), que en alguns llocs i moments s'han vist superats pel poble en moviment. Aquesta constatació no treu que l'Esquerra independentista continua mancada d'una estratègia sindical comuna, cosa que limita la seva incidència en la classe treballadora.

- Així doncs, una part significativa del nostre poble ha entès que cal continuar lluitant contra l'esclavatge laboral i les polítiques antisocials i per posar l'economia al servei de les classes populars. Aquest augment de la consciència de classe fa encara més urgent que l'Esquerra Independentista articuli l'espai de la Unitat Popular i lideri els sectors socials en lluita oferint-los una alternativa política.

- Finalment, exigim l'alliberament immediat dels empresonats arran de les mobilitzacions del dia 29. És el súmmum del cinisme que es detinguin i s'empresonin persones per participar en piquets i, en canvi, l'endemà es decreti una amnistia fiscal a individus que no només haurien de ser perseguits sense treva i empresonats sinó desposseïts dels seus drets civils.


Països Catalans, 31 de març de 2012
Mira també:
http://mdt.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [MDT] Valoració de la vaga general i les mobilitzacions del 29M
01 abr 2012
I una merda es van paralitzar els transports! Els companys de TMB vàrem treballar tots. JAJAJAJAJAJAJAJA

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more