Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat en relació amb els fets del 29M i la repressió viscuda: Cal intensificar la lluita popular!
31 mar 2012
El comunicat d'Endavant OSAN valora el trencament de la pau social durant la jornada de vaga general del 29M als Països Catalans i exigeix la posada en llibertat dels i les treballadores detingudes i/o empresonades
16930_4_Endavant_OSAN.jpg
Durant la Vaga General del 29-M s'han viscut diversos fets que, més enllà de massiva aturada laboral i social als Països Catalans, han trencat la pau social. Les reaccions titllant aquests fets de “violència gratuïta” no s'han fet esperar.

En aquesta conjuntura Endavant (OSAN) vol fer públiques les següents consideracions:

El capitalisme, per definició, es basa en la violència. Legalment, construeix unes normes que permeten el robatori del valor creat pels i les treballadores, la destrucció del territori i l'aniquilació cultural, tot per concentrar el benefici econòmic en poques mans.

Aquesta violència estructural s'ha vist agreujada les darreres dècades, tant a nivell mundial com estatal. En concret, als Països Catalans sota dominació espanyola, això s'ha donat per la progressiva supressió o reducció de drets i llibertats dels i les treballadores, les agressions nacionals o l'extremisme catòlic, per citar només alguns exemples.

Tota aquesta violència se sustenta en diferents pilars que interactuen conjuntament contra els i les treballadores:

a) Violència econòmica, en robar, cada cop més, a través d’ajuts als bancs, reduccions salarials i d’impostos als rics, abaratiment de l’acomiadament, desnonaments, augments d'impostos indirectes, desaparició de serveis públics, etc.

b) Violència política, amb la justificació que els diferents governs fan d'aquest sistema econòmic com l'únic viable, i les mesures antisocials, com imprescindibles.

c) Violència mediàtica, perquè els grans mitjans d'informació justifiquen a tort i a dret les constants agressions als i les treballadores mentre, al mateix temps, alcen el crit al cel davant d'un vidre trencat o un contenidor en flames

d) Violència policíaca, ja que la brutalitat dels cossos repressors de l'Estat ha anat en augment i sens dubte aquesta serà la tònica habitual en temps de reacció antisocial. És la única cosa en que l’Estat no estalviarà mai.

En aquest sentit els cossos policials desplegats als Països Catalans durant la jornada de vaga, han jugat el seu paper de protectors del capital amb prop de vuitanta treballadores detingudes. La repressió ha estat especialment virulenta a Barcelona, on -entre altres armes- els Mossos d'Esquadra han utilitzat per primera vegada en el segle XXI gasos lacrimògens. El resultat de l'acció antiobrera desplegada pel departament de Felip Puig ha estat de desenes de persones ferides, algunes d'elles de gravetat. A més a més, els tribunals estan enviant allgunes de les persones detingudes a presó preventiva.

Totes les persones oprimides tenen el dret a la rebel·lió i a l'autodefensa. La lluita popular del 29-M és la legítima i necessària resposta a la socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys. Aquesta resposta haurà de ser cada cop més contundent i és la clau de volta de la lluita dels i les treballadores catalanes. Per tot això eixigim la posada en llibertat immediata de totes les persones detingudes i/o empresonades arreu dels Països Catalans a conseqüència de la jornada de vaga del 29M.

La lluita és l'únic camí!

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)

Barcelona, Països Catalans, 31 de març de 2012
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat en relació amb els fets del 29M i la repressió viscuda: Cal intensificar la lluita popular!
31 mar 2012
No us flipeu tant per haver fet una mica el pallasso amb els grocs d'UGT i CCOO. On són els macarres que no ens deixarien sortir de cotxeres??? JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA
Re: Comunicat en relació amb els fets del 29M i la repressió viscuda: Cal intensificar la lluita popular!
31 mar 2012
qui hagi sigut tan miserable com per fer d'esquirol que ho carregui a la seva consciencia
Re: Comunicat en relació amb els fets del 29M i la repressió viscuda: Cal intensificar la lluita popular!
31 mar 2012
Suposo que ja no tornareu a dir que els anarcosindicalistes som 4 gats, no???
Re: Comunicat en relació amb els fets del 29M i la repressió viscuda: Cal intensificar la lluita popular!
01 abr 2012
Bon comunicat!
Sindicat