Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La manifestació anticapitalista culmina la vaga a Palma
30 mar 2012
Palma va acollir ahir dues manifestacions: la dels sindicats majoritaris i la dels anticapitalistes
24.jpg
Milers de persones van omplir ahir Palma de reivindicació. La manifestació convocada per CCOO, UGT, STEI-i i USO -que va comptar amb 60.000 persones, segons l'organització- va recórrer el centre de Palma des de la Plaça d'Espanya rere la pancarta de rebuig de la reforma laboral "Vaga general, volen acabar amb tot, amb els drets laborals i socials". Segons explica el Diari de Balears, a la manifestació, amb cassolada i batucada incloses, es van sentir crits com "contra la reforma, folga general", "si som el futur, per què ens donen per cul" o "parem els retalls, lluitem pel nostre futur". Una altra de les pancartes deia: "La patronal ordena, el Govern imposa, la joventut respon".

D'altra banda, la marxa anticapitalista, formada pel Bloc Unitari Anticapitalista, la CGT i la CNT, i que va comptar amb uns 8.000 assistents segons les organitzacions, va recórrer alguns dels carrers més cèntrics de Ciutat, com ara Sant Miquel, Plaça de Cort i Conquistador. La marxa va estar animada en tot moment amb càntics combatius i enèrgics i de clares consignes anticapitalistes. La protesta es va celebrar sense incidents tot i les càrregues policials i les detencions que hi va haver al migdia quan el piquet unitari anticapitalista duia a terme algunes accions.

Les dues manifestacions anaven en direcció contrària i es van topar al centre de Palma. Les dues direccions escenificaven, pels anticapitalistes, el fet de "tombar la reforma" o "negociar la reforma".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/03/la-manifestacio-anticapitalista-culmina-la-vaga-a-palma-17241
http://contrainfo.cat/illes-balears/una-energica-manifestacio-anticapitalista-culmina-la-vaga-del-29m/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa