Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: globalització neoliberal
Reflexions sobre la vaga
28 mar 2012
Petites reflexions de la vaga desde la distància
Front la vaga general de demà 29-M

Es nota que els sindicats majoritaris han convocat la vaga sota pressió i que no han usat tots els mecanismes per aconseguir que sigui un èxit. Pitjor encara, centren la vaga en la reforma laboral en concret (o en modificacions d'ella) i intentaran que la mobilització no tingui continuitat.
Com ens tenen acostumats fa temps, fan de mers agensts del neoliberalisme per descarregar vàlvules d'oxigen intentant no perdre la legitimitat per convocar-les.

Què caldria treure'n de la vaga?
-que vagi més enllà de la oposició a la reforma laboral i en contra de totes les mesures neoliberals desde l'entrada de la crisi.

-que tingui continuitat després de demà.

Cal aprofitar la previsible moderació dels sindicats i partits tradicionals a partir de divendres per tal que l'esquerra revolucionària estigui al capdavant de l'oposició a les reformes neoliberals.

Cal mantenir un estat de mobilització permanent, aprenent de les lliços del 15-M.

Cal, sobretot, unes demandes específiques i concretes, més enllà de la reforma laboral i defensades per tothom :
- Nacionalització de la banca.
- Penes de presó per frau fiscal.
- Sortir de l'EURO.
- Nacionalització de les vivendes no usades.
- Pujar impostos pel 1% més ric de la població.


-etc

en fi, una serie de mesures dins l'objectiu de recuperar el control públic sobre la economica i dominar les polítiques fiscals i econòmiques.

També cal començar a treballar en una estratègia a mig termini: si realment volem recuperar el control públic sobre els mercats, cal una estratègia definida de com fer-ho.
per exemple, quines conseqüències tindria sortir de l'euro (expulsió de la UE?). quines mesures es poden fer per suavitzar una immediata fuga de capitals? (nacionalitzar la banca? prohibir transferències a partir de 10000euros a l'estranger?) etc,etc...

en fi, molta feina a fer. però com que queda crisi encara es pot fer camí.

per començar, i per no repetir errors 15-M, combinar:
-mobilització permanent.
-programa de mínims de demandes concretes.

I anar traçant estrategia a mig.

Europa està mirant,

Salut,

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reflexions sobre la vaga
28 mar 2012
demandes de minims? de l'esquerra revolucionària o d'esquerra unida?

Perquè no diu res a aquestes demandes de frenar la reforma laboral ni les retallades, en fin...

P.D.: De veres vols que les vivendes buides i els bancs les controlin aquells que ens governen? els mateixos que ens han dut a aquesta situació?
Re: Reflexions sobre la vaga
28 mar 2012
jejejejeje
si, és un programa una mica refor

està clar, però, que o bé agafem les armes i fem una insurrecció i incluim també un programa militar per la revolució, o bé podem començar a pensar quines reformes fan faltes per revertir el procés neoliberal.

A mi les propostes em semblen bé, i sobretot la necessitat d'idear una estratègia realista de transició cap al socialisme.
Re: Reflexions sobre la vaga
28 mar 2012
un altre tema és veure com la dreta s'està rearmant amb aquesta vaga.
Si la crisi i les mobilitzacions segueixen, consignes de prohibir les vagues o inclus els sindicats seran cada cop més escoltades!
Re: Reflexions sobre la vaga
28 mar 2012
jajaja podeu dir que les mesures son 'refors', i possiblement ho siguin, però amb que es complís una de les politiques esmentades, ja seria increible en el context en el que estem.
Ara tots a la vaga social encara que sigui per dignitat! Salut i lluita companys!
Re: Reflexions sobre la vaga
29 mar 2012
Cadascun dels diferents comentaris, va en la mateixa direcció, o reformem o no hi ha res a fer. La qüestió no és fer reformes, sinó que no tenim, ni sabem que fer, sinó reformar.

La falta d'allò més elemental és evident. No tenim res al que agarrar-nos, que no formi part del sistema, perquè no hem estat capaços, o no ens interessa crear o generar quelcom que funcioni "al marge" o "a pesar" del sistema. Ja s'han encarregat de criminalitzar tot el que se'ls escapava, davant la passivitat, tolerància i complicitat dels reformistes, que només troben en la reforma, part del seu "negoci": ser els interlocutors de qui socialment se'ls nega tota veu...

L'alternativa de molts és que, sense reforma, no hi ha res..., i això és fals. No hi ha res perquè no hem estat capaços de construir-lo, mantenir-lo i defensar-lo a pesar dels reformistes, que ens oferien rebaixes i saldos a canvi de "pau social" i pocs embolics.

Si en les circumstàncies en les que ens trobem, el que fem és demanar més reformes, és que no hem entès res.

Ara ens trobem davant una difícil cruïlla en la qual, de nou ens diuen que o "reforma o res", solament que en aquesta ocasió el de "no-res", va de debò... Precisament per això mateix, no cal acceptar la reforma, doncs només és un moment més d'agonia del final, i la qüestió és més de "o tot o tot", i això no és que m'hagi quedat enxampat quequejant, sinó que és moment de crear i donar sentit realment a les nostres vides, intentant connectar els pocs projectes que han sorgit des d'aquesta instància i necessitat "proscrita" de viure "al marge", i crear de nou projectes que generin i materialitzin aquesta altra realitat "del món nou", que diem que "portem en els nostres cors".

També ens trobem amb el vell dilema de "revolució o guerra", i qui no volen "revolució", aposten sempre per la "guerra", sense entendre que ambdues no són excloents i que si que hi ha una irrenunciable, i no és precisament la guerra. I per a fer això no són precises les armes, però si és necessari caldrà defensar-lo amb elles...
Re: Reflexions sobre la vaga
29 mar 2012
M'he oblidat dir que, parlar de Europa..., fa pudor!
Re: Reflexions sobre la vaga
29 mar 2012
Si estiguessim a la democràcia de la segona república espanyola, les propostes serien: Obligar als capitalistes desprivatitzar els seus bens o propietats, deixar de pagar impostos a l'esglesia catòlica, educació lliure i gratuïta per a tothom, empresonar a tots aquells qui es lucrin i gaudeixin de l'oci gràcies a l'esforç dels més necessitats o dels qui no poden tenir temps o recursos per disfrutar-ho degut a que pertanyen a la classe obrera, castigar a tot aquell home que mostre una actitut de superioritat o falti el respecte a una dona, abolir les fronteres internacionals en el contexte de una revolució mundial i que les identitats de tots els pobles i cultures desenvolupin una relació d'amor lliure entre elles.
Re: Reflexions sobre la vaga
30 mar 2012
esteu com un llum... si voleu comunisme aneu-vos-en a viure a cuba o corea del nord. control de l'economia? qui voleu que la controli l'economia? un comité central que dicti qui ha de produir què i com distribuir-ho? tot això ja s'ha provat i ha sigut un fracàs un absolut que ha deixat països sencers a la misèria i milers de "dissidents" assassinats. sembla mentida que a aquestes alçades encara algú proposi aquestes coses.
Re: Reflexions sobre la vaga
30 mar 2012
Con es possible, que el setmanadi Directa només parli dels ferits per pilotes dels mossos i dels gasos lacrimògens?
"Arrel de l’ús massiu de pilotes de goma per part dels mossos d’esquadra una vintena de persones han patit politraumatismes i han estat ateses a l’Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Clínic. Dos globus oculars destrossats per una bala de goma i una melsa reventada per un cop de peu són algunes de les lesions més greus."
Això es tot el que heu vist en el dia d'ahir?? No mereixeu ser periodistes i enganyar i manipular el que va passar ahir a Barcelona. No aconseguireu canviar la veritat ni el pensament de la gent amb les votres mentides. Si no vols pols no vagis a l'hera. Que es fotin els degraciats que van trencar-ho tot, foc real hauria d'haver utilitzat la policia i ens hagués fet un favor a tots. Ara, amb els nostres diners, els de tots, a pagar tot el que s'ha d'arreglar. El jutje els hauria de condemnar a reparar allò que han trencat.....Putus polítics que no fan unes lleis mes dures i putus jutges tous progres de merda que deixen impune a aquesta gentussa pertanyent a una lacra com es ser antisitema.
Sindicato Sindicat