Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El cap de PxC al Bages evita condemnar l'atac feixista de Manresa
28 mar 2012
Alberto Pericas té a les esquenes un bon bagatge ultra: havia participat en boicots i assalts a actes organitzats per associacions antimilitaristes, antirepressives o independentistes
31.jpg
La junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages va celebrar una reunió dilluns per consensuar un text de condemna a l'atac feixista de divendres passat a les portes de la sala Stroika de Manresa. A la reunió, convocada prèviament, no hi va assistir el conseller comarcal de PxC, Alberto Pericas, segons informa Manresainfo.cat http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/25622/pxc/signa/condemna.

Els grups de CiU, ERC i PSC, i els consellers individuals d'ICV, CUP i PP, com a junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages, van elaborar un comunicat en que manifesta la seva "més enèrgica condemna a l'agressió feixista que van patir tres joves divendres al vespre a Manresa. Un rebuig que fa extensible a totes les accions de violència feixista, xenòfoba o racista".

Així mateix la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages "se solidaritza amb les tres víctimes de l'atac i espera la seva satisfactòria recuperació, alhora que insta els responsables policials a detenir als agressors". Una condemna en què no hi consta el conseller comarcal Pericas, que es va negar a assistir a la reunió.

Antecedents feixistes

El màxim representant comarcal de PxC, Alberto Pericas, té antecedents ultres des de ben jove. En la seva joventut havia format part de diversos col·lectius de l'extrema dreta manresana i, segons testimonis, fins i tot havia participat en boicots i assalts a actes organitzats per associacions antimilitaristes, antirepressives o independentistes conduint una furgoneta carregada de militants feixistes.

Més recentment, el 9 d'octubre del 2011 va publicar comentaris al seu perfil de Facebook (http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/21900/pxc/mort/marrakchi) en què feia broma sobre la mort de Mustapha el Marrakchi (http://www.llibertat.cat/2012/01/mossos-d-esquadra-dos-detinguts-morts-e) mentre estava detingut pels Mossos d'Esquadra en un box de l'hospital Sant Joan de Déu.

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Manresa, Adam Majó, ha publicat un escrit al seu bloc (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/218317) en què recorda el passat de Pericas i d'altres regidors. Segons explica, el de PxC havia estat membre destacat de les Brigadas Blanquiazules, mentre que l’actual president del PP manresà havia estat dirigent del Movimiento, el partit únic durant la Dictadura Franquista.

Atacs a concerts independentistes

Majó relata que Pericas havia participat activament en atacs a concerts independentistes i en pallisses a joves de tendències diverses. "La seva furgoneta era tristament famosa", indica.

També assenyala que al perfil del facebook d’un membre de la llista del PP manresà a les darreres eleccions municipals no hi ha una imatge de la seva cara sinó una creu cèltica, un símbol de l’ultradreta europea equivalent a la creu gammada.

Majó enumera més candidats ultres i relata com el número dos de PxC a les eleccions del 2007 havia estat un destacat membre de Fuerza Nueva.

Segons el regidor independentista, "la xarxa feixista és més tupida i forta del què ens hem pogut pensar i que ha servit, entre altres coses, per fer llistes d’Alianza Popular (després del PP) fa uns anys i de PXC més recentment". "És una xarxa complexe i canviant que utilitza paraigües molt diversos per incidir socialment: des de l’antiimmigració a la nostàlgia del franquisme, passant per l’ultranacionalisme (normalment espanyol, però també català i/o europeu), el nacional-socialisme més o menys explícit, el hooliganisme futbolístic o determinats cultes juvenils i musicals".

Amb tot, considera que "per sort, malgrat l’atur i el desastre socio-econòmic que patim, sembla que els anticossos contra el feixisme de la nostra societat són encara prou forts (de moment..) i limiten la implantació de la ultradreta a nivells relativament residuals". Tot i així, alerta que "encara són capaços de fer mal, ni que sigui de forma miserable i traïdora com divendres passat a la porta de l’Stroika".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/03/el-cap-de-pxc-al-bages-evita-condemnar-l-atac-feixista-de-manresa-17215

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El cap de PxC al Bages evita condemnar l'atac feixista de Manresa
28 mar 2012
Home clar que no! Jo tampoc em sumo a aquesta condmena! perquè hauria de sumar-me a una causa interclassista com l'antifeixisme? Jo el que vull és la revolució total i global, no anar de bracet amb el PP, psc, ciu, icv i els criptoconvergents de la CUP! O anarquisme o res!
Re: El cap de PxC al Bages evita condemnar l'atac feixista de Manresa
28 mar 2012
no doneu de menjar als trolls.
Re: El cap de PxC al Bages evita condemnar l'atac feixista de Manresa
29 mar 2012
Era una caricatura, no volia passar realment per anarquista, sinó denunciar certes actituds al meu parer incoherents.
Sindicat Terrassa