Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Marroc] STOP setge militar al Rif
22 mar 2012
Divendres dia 23

Concentració a les 18:30 davant de l'Ajuntament de Mataró.
_(cartell.jpg
Benvolguts, benvolgudes,

Des de fa més d'un any, s'està vivint al Marroc una mobilització social i política per exegir el canvi de les estructures de poder i la justícia social. En vàries ocasions, les mostres de reivindicació realitzades per moviments socials i polítics: moviment 20 de febrer, les persones diplomades aturades, diferents col·lectius afectats per una o altra mesura governamental, persones afectades per la pobresa i la marginació en general,...el govern ha intervingut per dispersar els manifestants, detenir-ne alguns, etc.

Però des de fa més d'un mes, el govern està intensificant de manera desmesurada la repressió de les manifestacions, que cada cop són més nombroses i fortes, fins al punt d'arribar a utilizar les forces de l'exercit per reprimir els manifestants com ho ha estat fent a la ciutat de Taza en un barri marginal que es diu el Koucha on la gent protesta contra la marginació tremenda que viu, a Nador, on la policia va irrompre en una administració pública on desenes de diplomats aturats havien organitzat una concentració, l'agressió física i la destrucció dels locals per part de la policia han estat gravats i existeixen vídeos que ho demsotren.
El dia 8 de març, l'exercit ataca d'imprevist dues concentracions mantingudes en la ciutat d'Ayt Bouayach (provincia d'Alhocima),va detenir i agredir tothom que no va poder fugir i va començar a destruir bars, botigues, entrar a domicilis i detenir de manera aribitrària qualsevol jove que s'hi troba, insultar, robar....i finalment imposar l'estat de setge miitar a la zona.
Aquesta repressió sha extès a altres municipis de la zona on l'exercit va actuar de la mateixa manera utilitzant gasos lacrimògens que tenen un efecte brutal sobre la salut, canons d'aigua, porres, pedres, ....Va robar tota la mercaderia, els diners que hi havia en les botigues del poble de Bukidaren i va destruir-ne els mobles. Fins i tot va atacar institus i internats i no va dubtar en agredir i detenir alumnes menors d'edat.

Encara hi ha varis detenguts i ferits a l'hospital i encara molts joves no posen tornar a casa de por de ser repressaliats.
Només ahir, mort un jove de 18 anys a Taza i la família acusa a la policia perquè el jove pertenia al grup que liderava les protestes en el abrri esmentat a adalt, 12 detinguts polítics estan en vaga de fam des de fa dos mesos, un d'ells en estat agonitzant.

Aquesta situació ha generat molta ràbia i indignació entre la comunitat marroquina a l'estranger. En diferents països (Holanda, França, Bèlgica, Estat Espanyol) es van realitzar manifestacions i es va sol·licitar la intervenció dels governs de la diàspora marroquina d'intervenir demanant explicacions al govern marroquí o manifestant el desacord amb aquesta actuació bàrbara de l'exercit.

La comunitat marroquina de Mataró, sentim la matexia ràbia i indignació i volem fer arribar la nostra protesta contra el setge militar al Rif i contra la cadena de repressió que el govern ha engegat contra els seus ciutadans en diferents ciutats marroquines.

Ens hem contituït com a plataforma formada per diferents entitats i persones d'origen marroquí i hem decidit organitzar una concentració aquest divendres dia 23.

La concentració es farà a les 18:30 davant de l'Ajuntament de Mataró. Adjuntem el cartell.

Esperem comptar amb la teva presència i que en facis difusió.

Plataforma de Catalunya contra la repressió al Marroc, secció de Mataró

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa