Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Garzón, també acusat de malversació de fons a l'Equador
19 mar 2012
Nous casos de corrupció esquitxen el magistrat estrella ara inhabilitat
garzon-lia-parda-ecuador_1_1096863.jpg.gif
Nombrosos advocats de la Federació d'Advocats de l'Equador han interposat una denúncia contra Baltasar Garzón per ser "còmplice de malversació de fons estatals". Com a resposta, el polèmic magistrat espanyol ha amenaçat els denunciants equatorians des de l'altra banda de l'Atlàntic.

La notícia sobre la denúncia col·lectiva de juristes equatorians contra Garzón ha estat minimitzada als mitjans de l'Estat espanyol, que en canvi han sobredimensionat i repetit (tots els mitjans han utilizat la mateixa expressió) la resposta del magistrat espanyol ara inhabilitat. Garzón i un poderós equip de premsa han intentat atenuar aquesta denúncia col·lectiva des de l'Equador reproduint l'expressió que el magistrat "troba infundada l'acusació."

El portaveu de la federació de juristes equatoriana, Pedro Javier Granja, va precisar que la demanda contra Garzón és perquè l'exjutge rebia 50.000 euros per assessorar el president de l'Equador, Fernando Correa, tot i que mai va realitzar aquestes tasques. En declaracions a la premsa equatoriana, Granja va assegurar que "des que se'l va nomenar com a assessor per a dur endavant la reforma judicial (a l'octubre de 2011) el magistrat només va estar tres vegades a l'Equador", aclarint que "dues d'aquestes vegades en cap de setmana.”.

A més del presumpte delicte de malversació, la Federació acusa Garzón d'haver prestat la seva fama a una reforma electoral que, entre altres coses, limita les tasques dels periodistes a les eleccions presidencials, busca restringir la llibertat de premsa i controlar la designació de funcionaris en el poder judicial.

La Federació d'Advocats de l'Equador sosté que Garzón seria el "valedor passiu d'una reforma que ha estat rebutjada" a l'Estat espanyol.

Aquesta entitat va declarar l'exmagistrat 'persona no grata' i va anunciar que en la propera visita a Equador hi haurà manifestacions en contra del jutge espanyol i els advocats tenen previst declarar una vaga durant el temps que duri aquesta visita.

Segons va assenyalar el portaveu equatorià Granja, el president Correa va contractar un "assessor subrrogant" per substituir Garzón. D'acord amb Granja, "es tracta d'un delicte, ja que se'ls paga a dues persones perquè compleixin la mateixa funció i el pagament es fa amb els diners dels contribuents".

Garzón també està assenyalat a Colòmbia. El procurador general del país llatinoamericà, Alejandro Ordóñez, va assegurar que és inconvenient que, havent estat inhabilitat pel Suprem espanyol, l'exmagistrat exerceixi com a assessor de l'Organització d'Estats Americans en el procés en què es troba immers per aconseguir la desmobilització dels grups paramilitars d'aquest país. En declaracions a Radio Caracol, el procurador Ordóñez va assegurar: "Garzón és un delinqüent, prevaricador, que ha victimitzat ciutadans espanyols vulnerant drets fonamentals com el dret a la intimitat."
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/03/garzon-tambe-acusat-de-malversacio-de-fons-a-l-equador-17114
http://www.llibertat.cat/2012/03/el-messianisme-de-garzon-16934

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Libertad digital, libertad.cat... la misma lucha!
19 mar 2012
Post con tufillo-PPeste a Prenafeta-Pretorians i/o propaganda ciu-dada-anal... 'Asociacion d abogados equatorianos' - Manos Limpias - Radio Caracol, la COPE, etc
Indys, please, filtreu spammers criptoconvergents:
que quan volguem saber amb que intoxiquen a llibertat.cat o a racocatala.cat, ja hi anirem!
Re: Garzón, també acusat de malversació de fons a l'Equador
20 mar 2012
noticia que podemos leer en intereconomia, la razon, llibertat.cat e indymedia bcn...
Re: con Garzón machacado, tendreis que ir a por este otro juez
20 mar 2012
que sembla k tambe matxaca al 'catalans patriotes'....
http://www.rtve.es/noticias/20120320/matas-condenado-seis-anos-carcel-co
Re: Garzón, també acusat de malversació de fons a l'Equador
20 mar 2012
Per aquí hi ha molt espanyolista (pro genocides) amics dels Galindos, Roldans i Garzons...


ecs...panya
Re: Garzón,vs el Gal, la Eta, CiU, PPSoE, Gurtel, Pinotxet... i els indepes del MDT?
20 mar 2012

KK... talunya!

Re: Garzón, també acusat de malversació de fons a l'Equador
20 mar 2012
i també amics de la dreta equatoriana?
Re: Garzón, també acusat de malversació de fons a l'Equador
20 mar 2012
o fan front comú amb l'oligarquia sudamericana (aquesta sí, genocida)?
Sindicat Terrassa