Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Una nova esquerra?
19 mar 2012
El dia 18 de març el diari «Ara» (diari característicament de dretes) publicava un treball de mitja dotzena d’autors no massa coneguts sota el títol «És possible una nova esquerra?».

Es tractava, òbviament, d’una propaganda subliminal (o sigui aquella que t’afecta sense que te n’adonis). Es tracta que percebis que:
*cal fer una nova esquerra;
*i ni tan sols sabem «si és possible»;
*per tant el que és ara, no n’hi ha;
*així, doncs, no és possible votar-la;
*és millor, doncs, votar la dreta, mentrestant.

O sigui: una manipulació. Una grollera propaganda antiesquerra.

Enfront d’aquesta fal•làcia, cal afirmar que hi ha una esquerra, que cal que es radicalitzi (vista la manera com es radicalitza la dreta), que torni a ser allò que havia estat, però que «hi és», que és la vella, la de sempre.

Davant una hipotètica «nova esquerra», donem suport a l’esquerra!!

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una nova esquerra?
20 mar 2012
Home, esquerra esquerra n'hi ha, però marginal i amb idees poc imaginatives. En temps canviants com aquests, l'esquerra és aquella que no queda ancorada en posicions passades, sinó que en base a la seva ideologia intenta assolir noves fórmules imaginatives que superin els greus problemes que l'esquerra d'ahir i d'avui ha ajudat a crear.
L'esquerra, al meu entendre, és aquella opció política que considera que la socialdemocràcia és part del problema. Per tant, l'esquerra d'avui sí que existeix, però és marginal i manté totes els paradigmes negatius que l'han fet arribar a on està.

Donar suport, tot el suport, però ha d'aprendre que l'esquerra en l'actulitat l'hem de construir entre totes les esquerres, no només des del dogma de cada casa i amb diversitat de camins, no només des d'aquells que a cadascú li va bé.
Re: Una nova esquerra?
20 mar 2012
Però de quina esquerra parles?

La única cosa del que hi ha al panorama (amb una mica d'entitat, no de microxiringos) que es pot considerar esquerra és la CUP i prou. La resta? ha quedat prou en evidència estant al govern de la generalitat aquests anys...
Re: Una nova esquerra?
21 mar 2012
Ell és del PSUC Viu. Suposo que es deu referir a aquests tmb, juntament amb els marxista-leninistes del PCC
Colera camping CNT