Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
REBEL·LEU-VOS! Trobada per l'autogestió de les nostres vides 18 de març
16 mar 2012
Trobada per l'autogestió de les nostres vides 18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona.

info ARROBA autogestio.cat 615446210 (ex) col·lectiu d'afinitat rebel

Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia.



Després de la sortida de la publicació ¡Rebel·leu-vos! del 15 de març creiem oportú trobar-nos per seguir aprofundint en les estratègies que permetin l'autogestió de les nostres vides, prenent com a base el suport mutu, els vincles de confiança i la generació de processos que ens permetin avançar en la lliberat i l'autonomia.

L'Estat, els grans cercles de poder i les grans corporacions, no podran evitar la nostra voluntat de rebel·lar-nos. Les eines que proporciona aquesta publicació facilitaran la construcció del camí que volem recórrer. És per això que necessitem trobar-nos per compartir les visions i estendre les sinèrgies entre la multiplicitat de projectes que s'estan donant en l'actualitat, tenint l'autogestió generalitzada com a objectiu principal podem emprendre el procés d'autogestió en l'àmbit local.

Entenem l'autogestió local com a forma de prendre el control de les nostres vides, dotant els nostres barris i pobles d'infraestructures que possibilitin el desenvolupament estable de projectes socials organitzats des de baix. Això serveix per a trencar amb l'actual dependència amb els precaris sistemes de prestació social públics o privats dominats per l'Estat i el mercat.

En l'ambit local podem comptar amb més capacitat per estendre el procès autogestionari. És en la quotidianitat que ens trobem amb les nostres veïnes i veïns i tots aquells problemes que compartim. Es tracta de reafirmar-nos, de construir iniciatives autogestionades integrals des de la proximitat. A travès d'aquests projectes, les veïnes i els veïns recuperem el suport mutu i regenerem la comunitat com a forma de solucionar els problemes bàsics de la nostra vida personal i col.lectiva.

En la publicació hem anat coneixent diferents experiències i propostes d'acció que tenen en comú la possibilitat de ser implementades en el nostre barri o poble. Si adquirim la capacitat de fer la posta en comú podrem comptar amb tot un sistema integral d'autorganització social. Un procés de construcció d'autogestió generalitzada és un repte a llarg termini, en el qual un dels elements clau és la continuïtat dels equips de treball i la sostenibilitat del temps que dediquen.

Es tracta de reapropiar-se de la política local, obrint espais a la participació ciutadana on es proposin, discuteixin, decideixin i es duguin a la pràctica, des del col · lectiu, aquelles accions que siguin considerades necessàries per part de la comunitat.

Per això hem pensat en el següent programa 11h Acollida i presentació de participants

11.30h Presentació d'AureaSocial

12h Presentació

* * Nuclis Autogestió Local

* * Habitatge

* * Borsa de treball

* * Insubmissió fiscal

* Eines i gestió de recursos

* 13h Grups de treball per àmbits temàtics

15h Dinar 16.30h Grups de treball: Monogràfic Nuclis Autogestio Local 18h Plenari i tractar la continuïtat 20h Fi

* Dinamització Nuclis Autogestió Local Per tal de facilitar la creació i generació de nuclis d'autogestió local amb processos de canvi social a una escala local, aprofitant totes les eines que estan generant les cooperatives integrals.

* Borsa de treball Borses de treball locals i coordinades en marcs geogràfics més grans, per connectar les necessitats dels projectes i de les persones amb les ofertes d'habilitats i preferències que qualsevol persona pot oferir. Es tracta de generar eines informàtiques i físiques que facilitin la trobada entre ofertes i demandes, substituint els intermediaris comercials (ETT) per un servei públic comunitari.

* Habitatge i hipoteques - Cooperativa d'habitatge social - Oficina d'habitatge

Allibereu-vos de les vostres hipoteques registrant-les en aquest formulari:https://liberaos.net /hipotecas
Aquest serà el nostre gran objectiu. Un objectiu a l'abast de les famílies que ja han hagut de deixar de pagar les seves hipoteques. Després vindran les que estan a punt de fer-lo... Si som capaces d'organitzar-nos i recomprar els nostres deutes a preus 10 vegades més baixos, qui seguirà pagant després la seva mensualitat de la hipoteca, si deixant de fer-lo i organitzant-se amb els seus iguals pot aconseguir pagar molt menys al mes? A partir d'ara, les especulació hipotecària s'ha acabat, perquè nosaltres, el poble, tenim la clau!!

A més a més hi haurà espai per treballar en les diverses propostes que creieu siguin necessàries per emprendre l'autogestió local en altres àmbits.. T'animem a venir a la trobada que farem per conèixer en profunditat els objectius de Rebel·leu-vos! i seguir en el camí per a l'autogestió les nostres vides. 18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona. Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia. info ARROBA autogestio.cat 615446210 (ex) col·lectiu d'afinitat rebel

This work is in the public domain

Comentaris

Re: REBEL·LEU-VOS! Trobada per l'autogestió de les nostres vides 18 de març
16 mar 2012
insubmissió fiscal? suposo que us referiu a l'estat espanyol, pq sinó no sé a quin institut estudiaran els vostres fills si no al privat, i a quin hospital us anireu a guarir, sinó és a una mútua privada -pq per uns serveis cooperatius autogestionats, crec que encara queden uns quants anys... per mi de conya, de fet crec que és molt necessari treballar aquest tema i familiaritzar-nos amb la pràctica de l'autogestió, però ha de ser un procés gradual -si es vol que sigui revolucionari-. és la meva opinió. o això o col·lectivitzar-ho tot, m'explico?
Re: REBEL·LEU-VOS! Trobada per l'autogestió de les nostres vides 18 de març
17 mar 2012
Sí, t'expliques en el sentit que entens la revolució com a algo controlat.... ¿per tu?

Les revolucions, per definició, no tenen control, campeon.

La Revolució serà descontrolada, caòtica o no serà... i quan estiguem sobre l'onada ens haurem de partir la cara per tal que ens somrigui... ¿ho entens?
Sindicato Sindicat