Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
Aquest 29 de març Maulets convoquem a la vaga general seguint la convocatòria dels sindicats nacionals i de classe. Demostrem a la classe política, banquers i empresaris que el jovent som l’espurna que encendrà la revolta contra el sistema com ja vam demostrar el passat 29 de febrer.
cartell-vaga-general.jpeg
La recent reforma laboral es pot qualificar sense dubtar massa de la contrareforma més lesiva pels interessos dels treballadors i treballadores del nostre país. No és una exageració: l’acomiadament és pràcticament lliure.

Si s’aprova aquesta reforma laboral els ERO ja no hauran de ser aprovats per les administracions públiques, encara que això tampoc és una gran diferència perquè els diferents governs de PP, PSOE o CIU han aprovat tots els ERO que els han posat sobre la taula.

A més, et podran acomiadar de manera “procedent” només amb l’argument que l’empresa ha disminuït en vendes tres trimestres seguits, tant li fa si ha obtingut beneficis milionaris.

Encara no s’ha acabat. Si estàs de baixa per malaltia 9 dies seguits et poden acomiadar de “manera procedent”. És més, ara hauràs de ser tu, el treballador o treballadora qui demostri que una empresa t’ha acomiadat de manera improcedent perquè per defecte tots els acomiadaments seran procedents.

És més, el personal laboral de les administracions públiques també podrà ser acomiadat amb 20 dies per any treballat, és a dir, l’acomiadament quasi-lliure arriba també a l’administració pública.

També perpetua els contractes d'obra i servei, tant perjudicials com precaris per la gent treballadora. I no corregeix problemes reals dels treballadors com l'encadenament de contractes temporals o posa fi a la subcontractació.

Ara que fa pocs dies del 8 de març no és baladí recordar que la reforma laboral afecta també amb força les dones: les bonificacions per maternitat es suprimeixen, dificultant que les dones puguin ser mares. Així estem condemnades a quedar-nos sense feina o haver d’avortar... si el govern ens deixa, és clar.

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, afirmem que aquesta reforma no crea ocupació, abarateix i facilita l’acomiadament i discrimina les dones, a banda de condemnar-nos més a l’atur i la precarietat el dia que tinguem feina, si és que en trobem.

Però si encara no t’han rebaixat el sou, t’han acomiadat sense raons, has perdut drets laborals o t’han condemnat a l’atur per la manca de polítiques a favor de l’ocupació sempre et queda solidaritzar-te amb els i les treballadores o pensar en les retallades en sanitat, en educació, en prestacions socials i un llarg etcètera.

Aquest 29 de març Maulets convoquem a la vaga general seguint la convocatòria dels sindicats nacionals i de classe. Demostrem a la classe política, banquers i empresaris que el jovent som l’espurna que encendrà la revolta contra el sistema com ja vam demostrar el passat 29 de febrer. Sortim als carrers i fem una altra demostració de força perquè si no som els i les joves, qui sortirà al carrer per nosaltres? Qui defensarà el nostre dret a tenir feina i que aquesta sigui digna? Volem un futur en el nostre país i que es deixi d’afavorir els interessos del capital.


Per tot això, el 29 de març el jovent sortim al carrer contra la
reforma laboral!

Maulets, el jovent independentista revolucionari, 10 de març de 2012
Mira també:
http://www.maulets.org/node/504

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
31.jpg
Juntes ho podem tot!
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
«(...) sempre et queda solidaritzar-te amb els i les treballadores o pensar en les retallades en sanitat, en educació, en prestacions socials i un llarg etcètera. (...)»

O agafar una retallada cadscun/a i reconstituïr el maquis, menys "reformista" i més revolucionari i, sobretot, a anys llum d'aquest fastigós "sindicalisme nazional" amb reminiscències feixistes que prediqueu, nens de papà del Cau!
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
la assemblea de barcelona farra alguna cosa??? no he vist cap convocatoria, cap assemblea preparatòria ni cap merda, no es farà res el 29m??
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
posa't en contacte amb la teva assemblea de barri mes propera.
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
14 mar 2012
http://www.acampadadebarcelona.org/index.php/es/acampadabcn/item/624-con
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
15 mar 2012
Sembla que ara l'ass de barcelon a s'enquadra en el 15M. Bé, ara, val més que cap 15mero fanàtic de la no-violència es posi tonto el 29 i es pensi que esta en una jornada festiva i no en una VAGA GENERAL.
Re: Maulets dona suport a la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral
19 mar 2012
Me da vergüenza que cada vez que un colectivo independentista hace un comunicado de apoyo al movimiento obrero tenga que salir alguien a llamarlos nazis y pijos por puro partidismo.

Pero bueno, vamos a dar por supuesto que todos los indepes han ido a un cau, y todos los que van a un cau son niños de papá. ¿Prefieres realmente un petao del extrarradio que se las da de mafieti, que solo piensa en tunearse el buga y en sus tatus y que menosprecia a las tías y a los moros antes que un indepe? ¿O simplemente es que estás resentido porque la izquierda independentista moviliza decenas de miles de personas por ejemplo el 11-s?

Esta huelga puede ser un fracaso, la gente tiene miedo de las represalias de los patrones, así que cualquier apoyo es poco. Así que menos partidismo, menos tirar mierda a compañeros y más currárselo.
Sindicato Sindicat