Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El RACC estrena la reforma laboral
13 mar 2012
Al totpoderós RACC li ha faltat temps recórrer a la Reforma Laboral imposada pel Govern del PP.
logo_acaservi3.png
Al totpoderós RACC li ha faltat temps recórrer a la Reforma Laboral imposada pel Govern del PP.

Aprofitant la conjuntura, Acaservi, l'empresa del grup encarregada de l'assistència en carretera, ha anunciat fa uns dies que aplicarà un pla de "flexibilització horària" als treballadors per poder donar un millor servei als socis del club.

Per flexibilització horària ells entenen el següent: eliminació dels cicles de treball que els treballadors portem realitzant en alguns casos més de 10 anys, nova distribució irregular de la jornada laboral (treballar fins a 12 hores diàries en època estival i 5è 6 el resta de l'any ), torns esperpèntics, eliminació de la majoria d'hores nocturnes i de caps de setmana ...

En resum: tot un atac als nostres drets, a la nostra vida laboral i personal (que cal recordar-les que també tenim) ja la nostra butxaca.

Els dirigents de Acaservi ja van intentar colar al comitè de torn aquesta mateixa proposta fa un parell d'anys sota l'amenaça expressa que si no s'acceptava es "veurien obligats" a contractar una empresa externa per poder obtenir la flexibilitat que necessitaven ... . i ho van fer.
L'empresa de telemàrqueting Konecta és des d'aquest moment el Front line preferencial al qual es deriva cada dia més volum de trucades i de tasques, però sembla que per Acaservi no és suficient ...

Potser si fa només un mes no haguessin guillotinat a 7 treballadors sota el mantell d'un mal anomenat Pla Social amb l'excusa que hi havia un excedent de personal, els socis del RACC "viatjarien tranquils" com ells asseguren que és el seu objectiu.

Potser si els treballadors de Acaservi no haguessin de dedicar part de la seva jornada laboral a realitzar tasques d’altres empreses, com atendre trucades d'emergències mèdiques sense cap formació sanitària (fet ja denunciat per aquesta Secció Sindical a Inspecció de treball) es podria fer front a qualsevol punta de treball extraordinària sense problemes.

Acaservi ha tingut el detall aquest cop de convidar a participar d'aquesta nova "creuada" al recentment constituït tripartit que forma el Comitè perquè li doni el vistiplau a tan maquiavèl•lica idea, negociant l'impacte de la mateixa (o millor dit per veure si poden "rascar" més del 5% de modificació horària permesa després de la reforma ....)

Aquesta Secció Sindical vol mitjançant aquest comunicat demanar al Comitè d'Empresa i a les organitzacions sindicals que el formen -CGT, UGT i Intersindical-, a que davant aquest procés facin ús de la representativitat que se'ls va atorgar des de la defensa en tot moment dels drets de la plantilla i no des de la comprensió a les pretensions de l'empresa. Que facin de les assemblees de treballadors el màxim òrgan de decisió de qualsevol tema que ens afecti els treballadors / es i que promoguin més que mai la unió entre la plantilla, perquè aquesta serà la única forma que aconseguim tenir també la força.

Estem davant un nou intent per part del RACC i el seu entramat de empreses de precaritzar, encara més, als treballadors que té en plantilla i, si cola i ningú fa objeccions, de pas donar pas l'avanç a les subcontractes. CNT no ho permetrà. Tindran la llei de la seva part, nosaltres si volem tindrem la força per impedir-ho. I ho impedirem.

ELS DRETS NO ES NEGOCIEN. ES DEFENSEN I ES CONQUEREIXN

SECCIÓ SINDICAL CNT-AIT Acaservi.
Més informació a http://www.socisracc.blogspot.com
Mira també:
http://www.socisracc.blogspot.com
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=862

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El RACC estrena la reforma laboral
14 mar 2012
CGT en Acaservi son peores que CGT metro, panda de burocrátras que se reparten los sillones.
Re: El RACC estrena la reforma laboral
14 mar 2012
Resumiendo, aparte de la seccion de cgt en tmb-buses, hay alguna que realmente merezca llevar la rojinegra y autoproclamarse anarcosindicalista??
Re: El RACC estrena la reforma laboral
14 mar 2012
Jo aniria mes lluny....hi ha alguna secció més de la cgt que es proclami anarcosindicalista??evidentment no. Nomes utilitzen aquest reclam per atraure gent.....la realitat es q avui en dia poc o res els diferencien dels " grans sindicats"...si s'han de vendre, es vendran , pq ja ho han fet amb altres empreses. Si. ho pensem bè almenys ccoo i ugt són lacayos de la patronal però no ho neguen.....
Sindicat Terrassa