Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
No ha estat fins que el Congrés ha convalidat la reforma laboral que CCOO i UGT han decidit convocar vaga general, com ja havia fet la Intersindical-CSC i havia manifestat la COS
Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març. Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han decidit convocar una vaga general al conjunt de l'Estat contra la reforma laboral, segons informen diversos mitjans i anunciaran públicament aquest migdia en una trobada entre el Comitè Confederal de la UGT i el Consell Confederal de CCOO.

Finalment, s'han sumat a les demandes dels sindicats catalans, com la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que havia iniciat una campanya per insistir en la necessitat de la vaga general, o la Intersindical-CSC, que dimecres ja va aprovar la convocatòria d'una vaga general per aquest mateix dia.

CCOO i UGT però, no s'han decidit fins que el Congrés dels Diputats ha convalidat el decret llei sobre la reforma laboral amb el suport del PP, CiU i UPN. La convocatòria dels sindicats majoritaris és per tot l'Estat, tot i que al País Basc i Galícia els sindicats de classe propis ja havien convocat vaga general.

El Secretariat Nacional de la Intersindical-CSC va decidir dimecres convocar vaga general pel 29 de març per rebutjar la reforma laboral i la negociació col·lectiva aprovada la pel govern espanyol i per defensar els drets socials i laborals dels catalans. Segons afirma, "la mobilització social és l'única manera de mostrar el rebuig a les polítiques que s’apliquen a la Unió Europea i a l’estat espanyol, injustes i equivocades". A més, remarca que les mesures que preveu aplicar la reforma laboral "de manera fàcil i barata faciliten l’acomiadament, donen més poder als empresaris, precaritzen el treball, retallen drets, ataquen la negociació col·lectiva i són tan agressives com inútils".

La Intersindical insisteix en la necessitat d'obtenir "la major resposta social possible", ja que "com més organitzacions sindicals i sectors socials se sumin a aquesta convocatòria i com més gran sigui la resposta, molta més força tindrem per obligar el govern espanyol a retirar aquesta reforma laboral".

De la seva banda, la COS ja havia convocat una jornada nacional de lluita per aquest dia com a "camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol" i per avançar en la convocatòria d'una vaga general. El sindicat creu que la vaga general és "l'única manera de defensar no només els nostres drets laborals, sinó també de poder materialitzar el canvi social que permeta que siguem les persones treballadores i no el capital el centre i l’eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem a casa nostra i a tot arreu".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
VÍDEO sobre la Reforma Laboral
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dcjspf2DnE0


Notícia citada:
http://www.llibertat.cat/2012/03/els-paisos-catalans-faran-vaga-general-
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
"camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol"
Espanyol i català..
Cal tocar de peus a terra i senyalar a la txusma que tenim aquí també..
Burgesia catalana i espanyola el mateix enemic.
Les agresions que estem rebent, bona part, també provenen desde la burocràcia catalana, que alguns també es fan dir independentistes...
I aquesta txusma també son els nostres enemics, com a gent explotada i de classe treballadora que som...
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
"camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol"
Clar, a catalunya tothom es socialista, lo que passa, es que venen els malvats espanyols, amb el seu capitalisme i ens l´imposa... Ilustres socialistes com pujol, laporta, gaspar... etc etc
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
pel segon, no ens enganyem: per molt que es diguin catalanistes són espanyolistes. la burgesia catalana sempre ho ha sigut i bàsicament -tot i que ara circumstancialment diguin lo contrari- per motius econòmics ho seguirant essent. Que força gent d'extracció obrera, identifiqui independentisme amb CiU, és conseqüència d'una falta d'informació veraç i de la influència dels grups d'extrema dreta, des de PxC al PP, passant per l'MSR o el PSC; identifiquen les retallades amb catalanisme, i és una relació totalment equívoca. són els botiflers de tota la vida.

lo que comenta el segon és cert, aquí hi ha una casta notòria de botiflers oligàrquics que caldria expulsar del país o posar a picar pedra. Per lo demès, de moment encara no, però algun dia el poble català despertarà i s'unirà a la lluita
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
Es necesario que arda la Europa de los Mercaderes para que la CLASE obrera recupere su posición.

Nos tenemos que alzar contra todos estos capitalistas que nos explotan y nos dejan en la pobreza.

Políticos y banqueros corruptos a la cárcel.

Tenemos que salir de la UE, la OTAN y el euro.

¡¡¡ANDALUCES Y ASTURIANOS!!!
¿Veis lo que sucede con un gobierno controlado por los curas, el capital y la patronal?
Sólo tenemos dos opciones:
A) Las manifestaciones y huelga,
B) Las urnas. Y vosotros teneis la oportunidad de dar el primer paso.
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
"camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol"
sí, es veritat, un altre cop...
però es que sou subnormals? intoxiqueu més que els mass media. KIN FASTIC KIN FASTIC KIN FASTIC
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
11 mar 2012
Si solamente en la Huelga General salieran los 5 MILLONES DE PARADOS seria un éxito, pero no estan alienados con la telebasura, endrogaos con el furgol, y aborregados con el conformismo..

La Solidaridad, la justicia, la igualdad es un camino muy espeso,
-muchos murieron para hacer la jornada de trabajo de 8 horas y se consiguió,

- muchos lucharon para que pudieras tener una indemnización si te echaban como un perro,
-muchos lucharon para que se cobraran las prestaciones de empleo.

Ahora los de la CEOE están fuertes, se han olvidado, también se ríen de nosotros los de la Unión Europea cuando traen sus productos que crean empleo en otros países...

La construcción murió, pero hay que seguir pagando las hipotecas, hay que seguir viviendo, para ello hay que recortar en gastos de la iglesia, los gastos en armamento, en militarismo, en guerras, en indemnizaciones millonarias a banqueros, en carreteras , en limpieza.......etc.

Hay que hacer frente a Europa montando empresas publicas Productivas (importante productivas) de televisiones, coches, teléfonos móviles, etcc..crearan trabajo y nos expulsarán de la unión europea porque ya no les seremos útiles para vender sus productos..

Meter en la cárcel a los banqueros, juristas, políticos, accionistas de bolsa, especuladores de vivienda, etc....

Salud y República.... Hay tiempo para el cambio, solo hay que luchar...
TODOS EL DIA 29 UNIDOS CON MUCHOS PUÑOS Y UN SOLO CORAZÓN,,,
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
12 mar 2012
Vols callarte ja d´una puta vegada, tros de retrasat??? o com a minim escriu bé!
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
12 mar 2012
No se perquè costa tant afirmar, quan ja es sap, i sempre ha passat, que hi ha independentistes de dretes i burgesos..
Aquí i a qualsevol poble opresor o oprimit del món.
I això no té que embrutar les lluites per la llibertat dels pobles, però si ens neguem a atacar a aquesta gent, doncs les lluites passaran a ser interclassistes i capitalistes.
En tenim una prova amb l'ANC o altres experiències a altres pobles.
Re: Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març
12 mar 2012
Evidentment aquesta gent no s'escapa del combat, donat que el que mou la història és la lluita de classes que es dóna constantment a tot arreu. Certament, l'interclassisme és un obstacle a la revolució. En sóc conscient
Sindicat Terrassa