Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Feixistes al Clot
10 mar 2012
Ultradretans s'instal·len al Clot.
http://www.ara.cat/societat/antisistema-dultradretra-sinstalla-Clot-Barc
Mira també:
http://www.ara.cat/societat/antisistema-dultradretra-sinstalla-Clot-Barcelona_0_661133970.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Feixistes al Clot
10 mar 2012
Un grup feixista obre un local al carrer Independència del districte de Sant Martí de Barcelona

El local de tendència neofeixista, que en un principi va ser batejat com a Centre Social Militia s'ubica –segons ha pogut saber aquest setmanari– al número 333 del carrer de la Independència del districte de Sant Martí de Barcelona. Arrel de les nostres indagacions, i dels testimonis d'algunes veïnes del barri del Clot, podem confirmar que es tracta del mateix local que el passat mes de gener havia anunciat la seva inauguració amb les intervencions del líder feixista italià Gianluca Iannone, el fundador del grup Guàrdia d'Honor de Mussolini, Grabiele Andolfini, i el responsable de relacions internacionals de Plataforma per Catalunya i fundador del Movimiento Social Republicano, Enrique Ravello. Per aquelles dates, i per un error de contrastació, vam informar de la ubicació d'aquest local a l'Hospitalet de Llobregat, extrem que vam desmentir a les poques hores.

La titularitat de la finca
La seva ubicació real és a un immoble situat a tocar de l'oficina de Correus amb la mateixa adreça. Blindat de l'exterior per una porta de ferro i separat del carrer per un llarg passadís que condueix fins a l'interior de l'illa de cases delimitada pels carrers Independència, Rosselló, Dos de Maig i Provença, el local forma part d'una finca registral de 387 metres quadrats. L'edificació va ser construïda l'any 1990 i, segons les dades que consten al Registre de la Propietat, pertany a parts iguals a les societats mercantils Immobiliaria Cariol 2000 S.L. i Barolesa S.L. Ambdues empreses van posar el valor de les finques com aval d'una hipoteca unilateral a favor de l'Estat espanyol, com a garantia de pagament dels seus deutes pendents amb l'administració i, des d'aleshores, es troba sota tutela de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària. Malgrat això, i segons informa l'agència ACN, els joves ultradretans van fer un contracte de lloguer de particular a particular amb una de les titulars de la finca.

Actuen amb semiclandestinitat
El col·lectiu que dóna vida al centre assegura ser una associació cultural. En aquest sentit, l'ex-candidat de la Falange i advocat de l'Estat, Jorge Buxadé Villalba, va anunciar el 3 de febrer –al seu blog– que aquella mateixa nit faria una conferència al carrer Independència 333 de Barcelona. Segons ell, s'adreçaria “a un grup de joves i potser no tan joves sobre alguna qüestió de caràcter polític”, i afegia que va ser convidat per “un molt bon amic, home tranquil i elegant”. Cal recordar que Buxadé és president del Fòrum Català de la Família, col·laborador de la cadena COPE i el diari La Gaceta i va fer-se famós per ser l'advocat que va presentar el recurs contra la Consulta per la Independència a Arenys de Munt, l'any 2009.
En aquest local hi hauríem de trobar, suposadament, una fàbrica de roba anomenada “Eme de Moda”. A la seva web, el centre de moda anuncia que és aquí on hi té la seu central a Catalunya. Una veïna ho desmenteix: “no, no, la fàbrica de roba ja no hi és, fa uns mesos que hi ha uns joves molt estranys”. Les diverses fonts consultades coincideixen a assenyalar que els joves operen en semiclandestinitat, amb màxima discreció i comunicant-se poc amb les seves veïnes de carrer.

Sospites entre el veïnat
Precisament això, és el que ha fet aixecar sospites entre part del veïnat. Un treballador de l'oficina de Correus explica que fa uns mesos la porta estava trencada, i que alguns treballadors de la zona aprofitaven l'aixopluc del passadís per entrar-hi a fumar. El cert, però, és que ara ningú pot endinsar-se ni una sola passa cap a l'interior del local. Ho explica un botiguer de la zona: “un noi marroquí els porta cada setmana una bona pila de caixes de cervesa, però ells mai el deixen entrar”. Explica, també, que al principi hi van fer obres: “entraven amb pots de pintura, i un dia van entrar-hi una nevera”. Les especulacions al barri estan servides: hi ha qui pensa que és una sala de festes o una discoteca. Una veïna afirma que allà no hi entra gent cada dia. “Solen venir els divendres i els caps de setmana”, diu; “els caps de setmana, aparquen aquí els seus cotxes i es reuneixen un bon grapat de gent”. Quan li preguntem com són, dubta. “Hi ha un que és alt i gras, que va rapat. I, ah si! També vaig veure un diumenge a la tarda com hi entrava una noia embarassada”.

Els col·lectius antifeixistes ho denuncien
Segons ha pogut saber aquest setmanari, la fiscalia especialitzada en delictes d'odi racial i discriminació, així com els mossos d'esquadra, tenen coneixement de la ubicació del local i de les activitats que s'hi duen a terme. Unitat contra el Feixisme i el Racisme –des del primer dia en que es va anunciar la possible existència d'un local amb aquestes característiques– ja va alertar públicament de la possibilitat que amb la cobertura d'aquest espai es duessin a terme delictes d'odi racial i discriminació.

la directa:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/un-grup-joves-feixistes-obre-un
Re: Feixistes al Clot
10 mar 2012
http://xavier-rius.blogspot.com/2012/03/militia-ara-casal-tramunta-es-al

El local de 190 metres quadrats el va gestionar el regidor de PxC de L’Hospitalet, Alberto Sánchez, si bé va a nom de la número 10 de la llista de L’Hospitalet, Rebeca Berenguer. Si accedeix per una porta independent a la de l’escala de veïns. És una finca amb dos edificis que donen a dos carrers diferents. Els dos edificis comparteixen una terrassa amb piscina al pati de mançana. I el local té unes finestres que donen al pati de la piscina comunitari, que sovint obren per ventilar. Allà hi van instal·lar una antena parabòlica sense permís de la comunitat, fet que va generar malestar. Alguns veïns de les dues finques i d’algun establiment proper ja es van adonar de la peculiaritat d’aquesta associació cultural, i algun veí es va queixar també pels crits que se senten quan juga el Madrid i l’Espanyol.
Re: Feixistes al Clot
10 mar 2012
Això del carrer INDEPENDÈNCIA número 333 (Catalunya Catalana, Collons!) serà conya, no?
Re: Feixistes al Clot
11 mar 2012
més poètic és que es digui "Casal Tramuntana"!!
Re: Feixistes al Clot
11 mar 2012
Ai que bé, a l´estiu a obrin finestres i a ventilar...
Sindicato Sindicat