Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
web_imagen_29Mcnt.png
Contra la Reforma Laboral, les retallades i les agressions contra la classe treballadora.

La CNT rebutja qualsevol negociació sobre drets aconseguits i exigeix la derogació de la Reforma Laboral.

El Comité Confederal de la CNT ha acordat convocar vaga general de 24 hores el proper 29 de març, extenent la convocatòria ja realitzada a Euskal Herria i Galiza, convocatòria que es formalitzarà els propers dies.


La CNT rebutja qualsevol negociació sobre els drets aconseguits per la classe treballadora durant anys de lluites, i per això convoca aquesta vaga amb l’objectiu prioritari que es derogui inmediatament la reforma laboral aprovada ahir, a la que considera una agressió frontal contra els drets i les condicions de vida de la classe treballadora, continuant les mesures preses per l’anterior govern, com la reforma laboral de 2010, la rebaixa de salaris a l’administració pública o la retallada a les pensions i al serveis públics, que l’actual govern està aprofundint.

La CNT exigeix que es posi fí a una política econòmica disenyada per a que els i les treballadores paguin la crisis de la banca i de la patronal, que ha conduit a una xifra intolerable d’aturats i aturades que no para de creixer, i a un empobriment i empitjorament de les condicions de vida de la classe treballadora.

La CNT convoca també aquesta vaga contra les retallades, a la jornada previa a uns Pressupostos Generals de l’Estat on es concretarà un altre brutal atac contra els serveis públics i els drets socials.

La CNT rebutja l’Acord pel Treball i la Negociació Col:lectiva signat per CCOO, UGT i la CEOE el passat mes de febrer, a més de les esmenes presentades per aquests sindicats al tràmit parlamentari de la reforma, rebutjant’los com alternativa vàlida, ja que comparteix l’esperit de reforma i assumeix la lògica de la patronal i el govern, assumint que la sortida a la “crisi” ha de realitzar-se mitjançant cessions als drets dels i les treballadores, col·locant de partida a la classe treballadora a una posició de debilitat. La mateixa lògica ja va portar aquests sindicats a acceptar l’enraderiment de l’edat de jubilació als 67 anys, després de la vaga general del 29S.

Per la CNT la vaga del 29 de març ha de ser només l’inici d’un procés de movilització creixent i que es manté, que incorpori al conjunt de la classe treballadora i als sectors més desfavorits i afectats per la crisi capitalista, fins a posar fré a la dinàmica d’agressió constant als nostres drets, posant les bases per la recuperació i conquesta de nous drets socials al marc d’una profunda transformació social.

Tots aquests motius han portat a la CNT a realitzar una convocatòria pròpia pel 29 de març. Amb aquesta convocatòria la CNT vol donar cobertura a tots i totes aquelles que aposten per una confrontació real i continuada, que torni les agressions contra la classe treballadora amb el mateix grau de contundència amb que les estem rebent, junt amb totes aquelles organitzacions obreres que comparteixin aquests objectius i que rebutgin la política de pacte i pau social.

Per la CNT el rebuig frontal amb la política i el model sindical de les burocràcies de CCOO i UGT i el seu descrèdit en amplis sectors de treballadors no han de convertir-se en excuses contra la movilització i la lluita sinó en alicients per reforçar-la des de una altra forma de fer sindicalisme des de l’acció directa, l’autonomia i el suport mutu. Davant les agressions de la magnitut de les que estem patint, la unitat dels i les treballadores és fonamental, unitat que s’ha de manifestar des de la base, des de les assemblees als centres de treball i als barris, a les movilitzacions i als piquets fins a fer de la movilització contra els responsables i beneficiaris d’aquesta situació: la patronal, la banca i el govern, una dinàmica imparable que aixequi una barrera contra les tentacions de convertir els drets de tots i totes en moneda de canvi de ningú.

Es hora que tots, treballadors i treballadores, a l’atur o en actiu, jubilats i jubilades, summergides, estudiants o precaris diguem prou, prenem els carrers per no abandonar-los, fins fer valer la nostra força i les nostres reivindicacions.

El 29 de Març tots al carrer, totes a la vaga!

Secretariat Permanent del Comité Confederal.

Confederació Nacional del Treball- CNT
Mira també:
http://cornella.cnt.es/web/09/03/2012/la-cnt-convoca-vaga-general-el-proper-29-de-marc/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
Ademas: 31. de Marzo Dia europea contra el capitalismo! Superar el capitalismo! Por la revolución social!
http://www.march31.net
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
Felicitats!!! Mentrestant, d'altres sindicats estem encara bellugant la burocràcia per, d'aquí a mil anys, convocar una vaga que la meitat de la militància no secundarà perquè l'organitza l'altre sector de la organització.
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
ja que esteu perque no convoceu jornada de lluita el 28 i el 30 de març? aveure com respon el carrer i deixant els interesos a banda pot sortir algo interesant, aveure que es genera per començar a practicar cap a les vages per solidaritat les indefinides i salvatges

afilem les nostres eines
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
precisament l'any passat la CNT Medinacelli NO va convocar el 27 de febrer vaga pq la militància va decidir que no i van fer jornada de lluita. Ara si?
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
@kbb

sí...y?
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
"militant de la CGT", el sector de la CGT o la meitat que tu dius té molt més potencial i incidència que el que la CNT pugui somiar, la que per cert està fent el ridícul demostrant anar tan a remolc del que fan els sindicats grocs.

Almenys la CGT el gener passat va convocar amb altres (COS, SO i CNT Catalunya) una vaga mentre la CNT NO ho feia, demostrant que o convoca CCOO i UGT o res, i això que s'havia aprovat una reforma dura contra el sistema de pensions.
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
Estimat "another", si la CGT té molta incidència als Comitès d'Empresa, però ja li agradaria tenir la militància que té la CNT. Rídicul és boicotejar vagues de CNT a Cabravo, rebre subvencions de l'estat, fer l'esquirol a metro TMB. Això si queda molt bé passejar-se un dia de Vaga. Vosaltres teniu els afiliats, nosaltres el militants i ja us els regalo part d'ells, així esteu.
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
Com a persona externa a ambdues organitzacions, a mi em dóna la sensació que la CGT té també mooolts més militants (perquè lo de més afiliats és de calaix). Vaja, a la vaga de les pensions, CGT pot mobilitzar un capital humà que la CNT no té o no demostra tenir-lo.

I la CNT no són "superhomes" i "superdones", hi ha de tot, com a totes les cases. També hi ha ahgut problemes a la CNT amb els seus militants (València,...), suposo que no caldrà començar a treure draps bruts oi?
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
09 mar 2012
La cgt te el capital humà que dona el ocupar un espai sindical. Segur que ell somien en tenir la militancia i afiliació de ccoo i ugt.
Senyors que moltes vegades veiem només el que volem, el pastís sindical és el que és actualment, i com a molt anirà decreixent en el temps, iamb ell la afiliació i la militancia. Només una eina extraparlamentaria que no represente eixe model i que no afiance el seu model sindical amb el representatiu, podria millorar i no fer com la resta. Però per a que això passe han de cambiar moltes coses.
Respecte a la militancia, segurament a CNT hi ha molta més amb percentatge que a tota la resta de sindicats.
Anem a vore les coses en clau de partit polítc. El PSOE te x militancia; EU en te molta menys, i somia en tindre la militancia i la representació que te el PSOE; però Els Verds encara en tenen meys que EU i somien en tindre més que aquestos; però el PCPE encara en te molts menys.... i si agafem i pensem en les formes de lluita i grups i organitzacions extraparlamentaries amb tot el que això representa doncs encara és molta menys la gent que tenen. Quan menys facilitats tens per a desenvolupar la teua lluita i el teu model, quantes menys prebendes et donem... menys gent.

Senyors si voleu algun sindicat que tinga militancia i gent doncs aneu a CCOO, que és el majoritari. Si volem un model de lluita i dorganització assembleari, no participatiu del model de representació electoral, que no siga un treball .... doncs això
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
10 mar 2012
deixeu de discutir sobre les sigles de les agrupacions i pensem en iniciatives per fer d'aquesta vaga quelcom salvatge que col·lapsi el sistema. Hauríem d'okupar una seu com en la vaga de setembre.
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
11 mar 2012
I tant! Lo que dius ja es va veurel'ultim 29 S a Barna... ja,ja,ja,ja,ja... ¡quina convocatòria que té la cgt!¡guau! La mateixa penya EXACTAMENT que fa 10 anys, amb més canes, clar... jo,jo,jo,jo...
Re: La CNT convoca vaga general el proper 29 de Març
12 mar 2012
la "vaga" del 27-g, convocada (i amb rebuig) per part de la FL de CGT Bcn? "Vaga" que conforme passaven les hores es va convertir en "jornada de lluita" per rebuig de la pròpia militància de CGT?
Ja es va veure el poder de convocatòria, sobretot fora de l'àrea metropolitana: multitud de federacions locals boicotejant la convocatòria o tancats als seus locals. A la vista està "el gran poder de convocatòria".
Quants piquets es van fer? En quantes empreses es va convocar a la vaga?
A Manresa, la secció sindical de CGT a l'Ajuntament de Manresa, davant de la convocatòria de vaga per part de la CNT dins l'Ajuntament, van anar a treballar, actuant com a esquirols. NI tan sols, sabien de la convocatòria per part de la seva FL, i ni quan ho van saber, van convocar. EL 29-s, quan encara no estava constituida la secció de CGT, aquestes 3 persones, també van anar a treballar.
Aquesta secció sindical, cal recordar, de 3 membres (ex-cocos) i que actualment, acaben de firmar un acord amb la policia local (amb qui comparteixen Comitè d'Empresa) perquè la policia local torni a posar multes (fins ara feien "vaga de braços caiguts") a canvi de xavalla (uns 70€ per persona) en compensació a les retallades.

Fora de la visió centralista de l'àrea metropolitana, també us tenim ben calats
Colera camping CNT