Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
>>> 25 anys de calçotades populars a Sants
08 mar 2012
El passat diumenge 4 de març, se celebrar al barri de Sants de Barcelona, la 25a. calçotada popular. Enguany amb el lema “Per la plena sobirania”, encaminada a reivindicar la sobirania nacional dels Països Catalans, i també la sobirania de la seva gent respecte al model econòmic capitalista, les estructures europees i multinacionals que cada dia més condicionen les vides dels i les catalanes.
1.jpg
2.jpg
Un any més; sí, un any més la calçotada popular de Sants ha estat un èxit; i ja en van 25.

El passat diumenge 4 de març es va celebrar a la Plaça de Sants la 25a Calçotada Popular de Sants, organitzada pel Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’.

Aquest any – a part de celebrar els 25 anys de calçotades populars – el lema de la calçotada era “Per la plena sobirania”. Lema que serveix per recordar que els Països Catalans necessiten la sobirania nacional, política i econòmica per a sobreviure com a poble, i els seus habitants la sobirania personal, per construir unes relacions socials basades en la igualtat i la solidaritat.

Després dels dies d’intensos preparatius, l’activitat va començar a la plaça de Sants a les 11 del matí amb els jocs tradicionals per petits i grans de Cia. La Gralla. Les bitlles, les curses de sacs, els jocs de taverna, el mikado gegant, etc ens van acompanyar durant tot el matí, i part de la tarda.

Sonava la traca, eren les 12 del migdia i els tabals dels Tabalers dels Diables de Sants començaven a sonar. El repicar dels tabals es va anar tornant amb el so del flabiol i del bastons picant de la Colla Bastonera de Sants.

Després dels jocs tradicionals i la cultura popular es van començar a servir els 11500 calçots que s’havien preparat per a l’ocasió. Aquests calçots, amb la salsa, les botifarres, les patates, el pa i el vi, conformaven les més de set-centes racions que es van servir.

Amb la panxa plena, el concert de La Carxofa i la Ceba amb en Victu Allioli que, malgrat l’amenaça constant de pluja, ens van fer ballar per fer baixar el dinar.

Ens veiem l'any vinent a la 26a Calçotada!
Mira també:
http://cis-jaumecompte.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=186:som-de-la-ceba-des-de-fa-25-anys&catid=44:calcotada
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1397&Itemid=33

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> 25 anys de calçotades populars a Sants
08 mar 2012
sou la puta peste i lamentables

firmat: un anarquista
Re: >>> 25 anys de calçotades populars a Sants
08 mar 2012
venga no te flipes. seguro q eres indepe
Re: >>> 25 anys de calçotades populars a Sants
09 mar 2012
Som la puta pestes pq fem calçots? Pq la calçotada és popular? Pq som rojillus? Pq fa 25 anys que la fem? Pq no et caiem bé? Pq donem 700 racions? Pq el sol fa llum? Pq la lluna és bonica? Porqué porqué?
Re: >>> 25 anys de calçotades populars a Sants
09 mar 2012
no li facis cas, és policia i vol intoxicar
Colera camping CNT