Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC davant la modificació de la Llei d'Accés a l'Advocacia
06 mar 2012
Davant el nou anunci del Ministeri de Justícia de l'Estat Espanyol de l'acord aprovat en el Consell de Ministres de 2 de març de 2012 que modifica en part la Llei d'accés a l'advocacia i procura dels tribunals des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem informar als estudiants de Dret de com quedaria el nou marc d'accés a les professions d'advocacia i procura:
master_advocacia.jpg
– D'una banda es prorroga la no obligatorietat de cursar el màster als estudiants de llicenciatura matriculats abans d'octubre de 2006, sempre i quan s'hagen col•legiat amb un termini de dos anys des de la finalització dels estudis. D'altra banda, aquells estudiants de llicenciatura de matricula posterior a l'aprovació de la llei en octubre de 2006, estaran exempts de la meitat del màster i només hauran de cursar la part pràctica d'aquest.


És per això que des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem manifestar:

– Que ni la llei aprovada pel PSOE ni les sol•lucions aportades pel PP sol•lucionen el problema de fons, amb aquesta reforma l'únic que es fa és agreujar les incongruències de la llei.
– Com ja vam denunciar en el seu dia, aquesta llei és una mostra clara de les pressions que grups centralitzadors de capital, en este cas principalment col•legis professionals, volen apropiar-se de matèries de formació que haurien de ser eix central de les universitats amb la única finalitat de fer de l'educació un negoci i dels estudiants la seua mercaderia.
D'altra banda, aquesta llei i la reforma anunciada és una prova clara de que la llei estava pensada per al sistema d'estudis imposat per l'EEES i el fet que s'imposara el màster als estudiants de llicenciatura es feia amb l'única raó d'intentar amagar la devaluació del títol de graduat en Dret front al de llicenciat.

I és per tot el que hem dit anteriorment que exigim al Govern espanyol:

– Que no jugue amb les estudiants i no ens utilitze com a moneda de canvi en les pressions dels col•legis professionals i centres empresarials.
Que es modifique el sentit d'aquesta reforma i s'amplie la exempció d'estudiar el màster a tots aquells estudiants que han cursat els estudis per a obtindre la llicenciatura en Dret, incloent també la exempció a la realització de pràctiques.
– Que s'elimine el termini de col•legialització i aquesta siga lliure per als llicenciats en Dret.
Que escolten les propostes dels degans de les Facultats de Dret i les associacions d'estudiants i es comence a treballar per elaborar uns nous plans d'estudi basats en l'ensenyament i no en la venda de mòduls a basa de graus, postgraus i màsters.

Per últim volem fer una crida a tota la comunitat educativa, principalment a l'estudiantat a eixir al carrer i participar de les mobilitzacions per reivindicar els nostres drets, ja que amb les mobilitzacions hem aconseguit aquesta modificació del govern central i hem de continuar per no deixar que cap persona siga discriminada per l'any de la seua matricula.

Els estudiants no som mercaderia i no hem de pagar la seua crisi. No ens deixarem condemnar dues vegades a pagar per uns estudis que no ens aportaran res de nou, ni a ser dues vegades avaluats per uns mateixos estudis. Non bis in idem!

No a la passantia, no al Màster d'advocacia i procuradoria. En defensa dels estudis de Dret, organitzem la resposta, construïm l'alternativa!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
València, 5 de març de 2012
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/masteradvocacia.php

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat