Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Ara, un exemple de manipulació
01 mar 2012
El diari «Ara», en la informació de la jornada de lluita estudiantil del dia 29 de febrer, va donar un exemple perfecte del que és la manipulació.
1)Omplia quasi tota la portada amb una foto d’un foc.
2)En total publicava 5 fotografies, 4 dels aldarulls i 1 de la manifestació.
3)Donava una informació àmpliament detallada dels fets violents, i, en canvi, una informació escassa de la manifestació, de la qual ni tan sols en deia el recorregut (tenint en compte que, si havien passat per la Borsa, és que havien fet un recorregut diferent de l’habitual).
És a dir: una priorització total dels fets violents sobre la mobilització pacífica. Una pobresa de competència professional i un servilisme a la situació.

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara, un exemple de manipulació
01 mar 2012
L'Ara és la veu del seu amo: els prohoms de Convergència que paguen
Re: Ara, un exemple de manipulació
01 mar 2012
L'Ara és un pamflet filo-sionista al servei dels poderosos que es disfressa de gent enrotllada de "tots els colors". Darrerament estan ben de moda els gossos del sistema que intenten passar desapercebuts.
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
Jo tinc una pregunta al respecte:
Com ho fem per compaginar el suport a aquests actes "violents" i alhora criticar a la premsa que se'n fa resò i ho utilitza com a cortina de fum per no parlar dels temes de fons de la manifestació.
Vull dir, que si reconeixem que la premsa (i el poder) utilitza aquests actes per tal de desprestigiar el moviment i distorsionar el debat, és que reconeixem que estrategicament aquestes actuacions no són oportunes, no?
La mateixa pregunta em ve al cap quan, al costat dels manifestants que tiren pedres als bancs, hi ha policies infiltrats fent i provocant el mateix. Potser no és el cas d'aquestes útlimes movilitzacions, però està clar que si a la policia li interessa que hi hagin aldarulls allò lògic seria pensar que als manifestants no els hi intressa.
Ni molt menys sóc "pacifista" però crec que estaria bé anar polint aquestes contradiccions i establir estratègies una mica clares al respecte.

El que no pot ser és cremar barricades i després queixar-nos pq la premsa només parla d'això... realment, a aquestes altures, no tenim clar quina és la seva, d'estratègia?
No és cap crítica, potser algú em pot iluminar, però a mi em sembla contradictori.
salut i tothom a la tancada!
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
pues a mi ya me gusta el tratamiento.Prioriza la luxa anticapitalista sobre la sectorial de los estudiantes(basicamente que les rebajen las tasas...para esa mierda no nos jugamos el tipo el 70% de NO estudiantes que estuvimos TODO ELDIA luchando en las diferentes movidas)
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
Bé, no crec que sigui incompatible la "violència" amb la crítica dels mitjans, des del moment que fins i tot les mobilitzacions indignades, les més refotudament PACÍFIQUES que s'hagin vist mai, van ser manipulades i condemnades de manera exactament idèntica (vegi's la "neteja" de plaça Catalunya).

Crec que no hem d'oblidar que l'opinió pública del carrer no té res a veure amb el que diguin els diaris burgesos: la gent està MOLT cremada i puc dir que mai abans havia sentit comentaris i converses tant favorables cap aquest tipus d'accions. Quan tens bancs que estan desnonant treballadors amb violència i deixant-los tirats al carrer, de debó us penseu que les classes populars s'escandalitzen tant per una puta vidriera trencada?

Endavant amb la lluita a tots els fronts, endavant amb el desprestigi dels mitjans i les institucions!
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
A mi em sembla que aquesta vegada, independentment de sí ha estat correcte l'ús de l'acció directa o no, s'ha fet bastant mal sense adonar-nos-en. De fet, que el New York Times hagi tret la notícia en primera plana del diari, ha tingut una repercussió internacional que segurament farà molt de mal a l'Estat en bastants sentits (temes d'inversors, sensació de conflicte tipus Grècia...). La idea que s'haurà emportat molta gent d'altres llocs difereix una mica de la realitat.
No és d'extranyar que alguns diaris, ara mateix, s'estiguen plantejant a diferents articles d'opinió si la cobertura de les notícies que han fet ha estat la més adequada. Perquè la veritat i sense flipar-se, el que va passar el dimecres tampoc ha estat per a tant i, agrade o no, han estat els mitjans els quals han fet d'altaveu, exagerant els fets i donant per entendre que Barcelona estava en flames.

Conseqüències, molts mitjans internacionals se n'han fet ressó, però amb un tractament de la notícia més serè, propi d'observar els fets amb perspectiva i amb voluntat d'analitzar les causes, és a dir, no des de la bilis i amb voluntat de criminalitzar sí o sí, propi dels mitjans locals. Un exemple, podria ser que qualsevol media d'aquí no tractaria aquesta mateixa notícia en el cas que hagués passat a un altre estat. Grècia, per exemple.

En definitiva, la part positiva és que crec que s'ha fet bastant mal amb el tema dels disturbis pel tema de la imatge, però sense tindre-ho com objectiu. La part negativa és que realment ha estat gràcies als media i, de nou, es funciona sense uns objectius clars, a base d'espontaneisme i el fer per fer.
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
buaggg! a la mierda la imagen de buenxs,el uso de los mass mierda siempre a sido el mismo,pero no nos tiene ke confundir ni su manipulacion ni dar imagen de monjitas

la rabia de la gente se expande y la demas gente indignada tiene ke darse cuenta ke el triunfo esta en la unidad,no en la imagen,tenemos ke preouparnos de dar una imagen de unidad,no una imagen de buenxs chicxs

al discurso de la imagen,de la criminilizacion, del "son 400 violentos infiltraxs en el movimiento",del divide y venceras,se le responde con una frase

EL PUEBLO UNIDO,JAMAS SERA VENCIDO!
ARRIBA LXS KE LUCHAN!
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
Jon, tu t'has llegit el text? En quin moment s'està defensant els media, imatge de monges? A mi em sembla que flipes una mica. Lo del dimecres, SÍ, va estar bé, però no és per res una ciutat en flames com diuen els mitjans ni que la ràbia s'estiga expandint conforme ho planteges. S'ha millorat, sí, però ja està. Joder, és que qui t'escolti es pensarà que és una revolta permanent la nostra. Feu-vos-ho mirar perquè sí quatre imatges reproduïdes pels massmedia us posen caxondos rotllo fetitxista, malament aneu.

De què serveix criticar els mitjans si després us feu palles mirant la falsa realitat creada per ells. Que s'hagin trencat les llunes d'un banc i cremat 3 contàiners no és per a res el caos i la destrucció.
De veritat que alguns sembleu els periòdics i doneu una visió de la realitat que no correspon amb aquesta. Us retroalimenteu.

Repeteixo que sí, que va estar molt bé el que va passar, però sense flipar-se ni practicar l'onanisme postdisturbi, que al final sembla que lo important sigui el disturbi en sí mateix i no l'objectiu que ens hem marcat darrere. Si és que hi ha algun, clar.
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
"La mateixa pregunta em ve al cap quan, al costat dels manifestants que tiren pedres als bancs, hi ha policies infiltrats fent i provocant el mateix. Potser no és el cas d'aquestes útlimes movilitzacions"

a la policia le interesa ke haya disturbios no en todas las movilizaciones,no se infiltran en todas con la intencion de crear disturbios,lo hacen casualmente para intentar rentabilizar con ayuda de los medios,cuando la manifestacion esta en una "encerrona" para justificar una carga, atacando pekeños comercios o kemando coches de currelas para vender en la tele lo de "vandalos"

hay ke estar atentxs a sus futuras acciones,un poli no intentara saker un mc donalds,pero si una pekeña tienda de alimentacion
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
el objetivo es clarisimo,la destruccion del capitalismo

dices ke no es para tanto,cierto,"Que s'hagin trencat les llunes d'un banc i cremat 3 contàiners no és per a res el caos i la destrucció."

pero tu solo miras barcelona y ese dia,miralo de una forma mas global en el espacio y en el tiempo,esta grecia,oakland,egipto...

piensa globalmente,actua lokalmente
arriba lxs ke luchan!

NO TAV! FORZA LUCA!
la policia entra en los bares y pega a las personas.
http://www.youreporter.it/video_Polizia_sfonda_vetrate_bar_a_caccia_dei_
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
Molt bé, l'objectiu és la destrucció del capitalisme. Aquesta és la teva anàlisi de la realitat? Tot d'una la destrucció del capitalisme? No sé si vivim en el mateix planeta, compare... però joder! o millorem les anàlisis o no anem enlloc i continuarem any rere any pegant bastonades de cec d'aquí cap allà sense més i perquè sí. I a mi perquè sí, no m'agrada fer les coses.

Que la situació actual té moltes potencialitats, SÍ, clarament, però m'imagino que per destruir el capitalisme caldran més fases, no? No em crec això que d'avui per demà vagi a caure el capitalisme. I plantejar fases i objectius concrets més enllà d'abstraccions com "destruir el capitalisme", no vol dir fer pràctica política reformista, vol dir analitzar la situació i saber cap on ens dirigim col·lectivament la gent autònoma, antiautoritària...

Crec que alguns heu perdut el sentit de la realitat. Em sembla que o comencem a flipar-nos menys o aquesta realitat revoltosa, agosarada i infantil que esteu dibuixant, acabarà sent un bluff.

I ho dic, clarament, amb tot el respecte pel que va passar l'altre dia, que em va semblar interessant veure gent tan jove amb aquella energia. Però d'ahí a pensar que estem en un context insurreccional, hi ha un tros gran, i no deixa de ser un autoengany.
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
No entiendo la mitad de las palabras ke esCribes...
El camino esta muy claro:
KAÑA AL CAPITALISMO!!!!
ARRIBA LXS KE LUCHAN!
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
NI UN PAS ENRERA!
JO TA KE!
ARRIBA, ARRIBA!
ANDALE! ANDALE!
UNA DE MERO!
FORZA MILAN!
EL CHIRINGUITO! EL CHIRINGUITO!
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
tu no entiendes lo ke no kieres,se te olvido VIVA ZAPATA,CABRONES!

NO TAV! FORZA LUCA!
la policia entra en los bares y pega a las personas.
http://www.youreporter.it/video_Polizia_sfonda_vetrate_bar_a_caccia_dei_
Re: Ara, un exemple de manipulació
02 mar 2012
y x,siento de veras ke te falte juventud y energia,igual la perdiste entre tanto debate

estamos en un contesto insurreccional constante y a nivel global ke esta creciendo,si kieres mirar a otra parte eres libre ¿eres libre?
Re: Ara, un exemple de manipulació
03 mar 2012
La verdad es ke despues de tanto frikipacifismo 15emero,y tanto gilipolla gritando lo del pan y el chorizo con el monovolumen aparcado en el Parking "no sea que me lo rayen los incontrolados" destrozar los cristales de un par de entidades bancarias(lástima no hubieran sido 50000 y por todos lados) a mí me sube un poco la moral,como mínimo...
Sindicato Sindicat