Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
Cicle Alternatives al Sistema, 1 de març: xerrada sobre Decreixement
29 feb 2012
decreixement sostenible
El proper 1 de març en el Cicle d’Alternatives al Sistema es presentarà el model de decreixement sostenible com a mètode per reduir l’escala actual de producció i de consum i alhora aconseguir major benestar humà i una millora de les condicions ecològiques i de l’equitat en el planeta. Aquest model fa una crida per a un futur en què les societats visquin dins les seves possibilitats ecològiques, amb economies obertes, localitzades i els recursos més equitativament distribuïts a través de noves formes institucionals democràtiques. Aquestes societats ja no han de “créixer o morir.”

El decreixement no sols qüestiona la centralitat del PIB com a objectiu de la política general, sinó que proposa un marc per a la transformació a un nivell inferior i sostenible de producció i de consum, una contracció del sistema econòmic per deixar més espai per a la cooperació humana i els ecosistemes.

François Schneider, Marta Conde i Filka Sekulova explicaran el model de Decreixement el proper 1 de març a Àgora Catalunya (Plaça Catalunya núm. 9, 4t 2a), a les set de la tarda, dins del Cicle Alternatives al Sistema. Tots ells són membres de Recerca i Decreixement (R + D), associació acadèmica dedicada a la sensibilització de recerca i organització d’esdeveniments al voltant del tema del decreixement.

François Schneider és un ecòleg industrial i investigador sobre temes de decreixement. Ha treballat en el desenvolupament de l’Avaluació del Cicle de Vida (ACV) a l’escola d’enginyeria de l’INSA de Lió i en la LMC a Holanda. Va iniciar i organitzar la primera conferència científica sobre el decreixement de la sostenibilitat i l’equitat a París el 2008.

Filka Sekulova és un estudiant de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Economia del Territori, Transports i Medi Ambient per la Universitat d’Amsterdam i llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Amsterdam i en Psicologia per la Universitat de Sofia (Bulgària). En l’actualitat, treballa en centres de recerca al voltant dels aspectes econòmics del canvi climàtic, el benestar, i el decreixement .

Marta Conde és llicenciada en Enginyeria Agrícola (UPC) i Màster en Economia Ecològica (UAB). Ara està duent a terme un doctorat centrat en la mineria de l’urani i les implicacions de l’actual expansió nuclear. Estudiosa dels conceptes de justícia ambiental i de decreixement.

Més informació, aquí
http://degrowth.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat