Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar
28 feb 2012
La delegació del govern espanyol ha tornat a avisar l'alcaldessa que ha de penjar de nou la bandera
4.jpg
La bandera espanyola de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha aparegut calcinada després que el govern espanyol obligués l'alcaldessa, Montserrat Garrido, a penjar-la (http://www.llibertat.cat/2012/02/l-ajuntament-de-sant-pol-de-mar-penja-l) malgrat que s'havia negat a acatar la sentència del TSJC (http://www.llibertat.cat/2012/02/mes-de-400-persones-diuen-no-a-la-impos).

L'acció, de la qual es desconeixen els autors, ha tingut lloc aquest dilluns a la matinada. Ha estat la policia local qui ha vist la bandera en flames i ha apagat el foc, que ha cremat la bandera. La crema s'interpreta com un acte de protesta contra la imposició de símbols (http://www.llibertat.cat/2012/02/l-anc-reitera-el-seu-rebuig-a-la-imposi) propiciada pel govern espanyol. Ja la matinada de dimecres a dijous de la setmana passada uns desconeguts van llançar unes pilotes de tennis ruixades amb gasolina per intentar cremar la bandera, tot i que no va reeixir.

Es dóna el cas però, que no són només els Mossos d'Esquadra qui investiguen els fets. La Guàrdia Civil també s'ha desplaçat fins al municipi per recopilar dades i intentar localitzar els autors de l'acció.

Llanos de Luna anuncia repressió contra els autors de l'acció i obliga l'alcaldessa a tornar a penjar la bandera

Qui també ha posat el crit d'alerta ha estat la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que el mateix dia de l'acte de l'ANC contra la imposició de símbols va anunciar (http://www.llibertat.cat/2012/02/llanos-de-luna-enceta-la-repressio-poli) que perseguiria els impulsors de l'"acte d'ultratge a la bandera espanyola".

Avui s'ha expressat en aquests mateixos termes i ha afirmat que "davant l'ultratge a la bandera espanyola comès la matinada d'avui a Sant Pol de Mar", ha sol·licitat informació a l'alcaldessa sobre els fets. Segons ha explicat en un comunicat, Garrido ha informat Llanos de Luna que a més de la bandera ha resultat afectada la façana de l'edifici, "que ha patit alguns desperfectes i que està en vies de reparació".

Llanos de Luna ha instat Garrido "a la ràpida restitució de la bandera nacional". La delegada ha informat també que els Mossos ja han iniciat una investigació per identificar els autors de l'acció i posar-los a disposició judicial.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/02/crema-la-bandera-espanyola-de-sant-pol-de-mar-16841

This work is in the public domain

Comentaris

Acte de protesta contra l'imposicio de simbols a l'IMC BCN
28 feb 2012
81332_SP_DT_035_Charmaine_Sinclaire_123_368lo.jpg
proposta de senyera 'alternativa' /
per acabar d' una puta vegada amb les banderes!
Mira també:
http://www.racocatala.cat
Re: Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar
28 feb 2012
Sí, per què no? Aquesta jamelga té el nivell C encara que hom en podria dubtar a simple vista.
Però ara seriosament, qui no té bandera? Qui no té símbols propis i quin no ataca símbols enemics? Em vols fer creure que el moviment anticapitalista, amb les places il·luminades i les seves pancartes DIY, no és, de moment avui en dia, purament simbòlic?
Re: Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar
28 feb 2012
Les retallades s'han d'aplicar a les banderes. Molt bé per l'acció, però s'han oblidat de cremar totes les altres.

Quants esforços per una sola bandera!
No podrien rendibilitzar l'acció i arrencar-les totes?
Re: Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar
28 feb 2012
Començant per la roja-i-negra.
Re: Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar
28 feb 2012
¿Roja y negra? ¿La de Falange? Tu estás majara... ¡eso es lo que nos une!
Sindicato Sindicat