Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Carta a treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
vergonya.jpg
Per imprimir


"Movilitat assegurada"

Amb aquestes paraules els diaris d'els que ens governen han anunciat la desconvocatòria de la vaga de transports i la seguretat que no n'hi haurà cap inconveniència per les empreses multinacionals del MobileWorldCongress. Però la movilitat de la qual parlen va molt més enllà de la questió de que busos i metros mantinguin l'activitat. La movilitat a la qual fan referència és una lògica que porten anys imposant al teixit social sencer, és una movilitat que ens afecta a tothom. És el seu poder de treure encara més l'estabilitat laboral i aumentar la precarietat, en la línia de l' última Reforma Laboral. És el seu poder de posar-nos preus de transport encara més abusius i negar-se a cumplir els propis convenis signats amb les treballadores i els treballadors de TMB. És el seu poder de robar-nos encara més les necessitats de vida, retallant i privatitzant la sanitat i l'educació. És el seu poder de seguir enriquint-se a costa de la nostra misèria.

La seva movilitat és la nostra precarietat. Ens poden explotar i acomiadar quan vulguin. L'exemple perfecte d'això és el propi fenòmen de la fira de móbils. Mentre la premsa parla de tots els diners que la fira ens donarà, els beneficis reals estàn destinats per a ells i la resta són llocs de treball mal remunerats i cada cop amb pitjors condicions, que duren cinc dies i desprès ens deixen un altre cop a la cua de l'atur. La movilitat és la flexibilització al treball, tant per a que ens forcin a movilitzar-nos cap a treballs de merda, com per a que puguin fer-nos fora quan més els hi convingui. És el mobbing i els desnonaments que patim quotidianement, per a que els bancs puguin apropiar-se de les nostres cases i encara continuar cobrant els deutes. Són els plans urbanístics que ens imposen per “renovar” el nostre barri, fent fora els veïns, substituïnt-los per turistes i modernos adinerats. No és una movilitat humana, ja que quan les persones han d'immigrar per motius de subsistència, es troben amb fronteres cada cop més militaritzades i una opinió pública—fabricada per la premsa—cada cop més xenòfoba. Aquesta movilitat és la victòria del Capital per sobre de les nostres vides.

Durant tot el mes de febrer, els treballadors i les treballadores de metro i bus van estar demanant la solidaritat per recolzar una vaga de transport contra l' incompliment del conveni que tenien signant amb TMB, contra les retallades de linies i contra la pujada abusiva del preus de transport. Aquesta lluita es dona en un context generalitzat de precarietzació i empitjorament laboral, retallades constants i una pobressa en aument. Mitjançant la pressió tant mediàtica com institucional i gracies a la tasca ja reiterada dels maleïts sindicats pactistes, una part dels treballadors van acabar traïnt a l'unitat que tenien— les plantilles de metro i bus—i al compromis amb els usuaris i tota la gent solidària. Van regalar una victòria a Trias, als directius de TMB i a totes les forçes que estan impulsant la precarització que ens perjudica. La vaga i tota la esperança de lluita la vam perdre abans fins i tot de començar.

De molts sindicats ja sabem quin peu calcen, però que la majoria dels treballadors s'hagin venut tan ràpidement i per tan poca cosa és una traició en si mateix a les possibilitats que moltes tenim de plantar cara a aquest sistema. Els traidors no només són interesats i insolidaris, sino que són poc intel·ligents. Han perdut molta credibilitat i recolzament. Quan TMB torni a apretar-lis—cosa que segur succeirà—a qui esperaran trobar-se al seu costat? Tots sabem que a partir de la Reforma Laboral, els convenis pasaràn a ser paper mullat... L'única manera de mantenir o millorar les condicions laborals serà a travès de pressió social i la lluita al carrer.

Aquests treballadors són la vergonya de Barcelona. Però que ens podem esperar de la seva actitud quan la carència de solidaritat i suport mutu s'ha normalitzat des de fa molts anys gràcies a les forçes econòmiques, mediàtiques i polítiques i al nostre aïllament i apatia? La democràcia ha aconseguit allò que la dictadura mai va assolir. Avui dia el capitalisme és més fort que abans i nosaltres no tenim mitjans per defensar-nos.


El futur només conté una lliçó important: o mirem pel nostre cul i ens rendim a la mínima o ens juntem per recuperar la solidaritat i lluitem i ataquem fins al final!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta a treballadors de TMB i a tothom
28 feb 2012
Penso, que la carta perd molta credibilitat i força assenyalant amb aquesta agressivitat a un col·lectiu de treballadors.


A també em va decebre la decisió presa pels treballadors/es del metro. Però era seva i no nostre.
Re: Carta a treballadors de TMB i a tothom
28 feb 2012
De acuerdo son Sergi. Es necesaria la crítica pero no el linchamiento y escarnio público. Me da más vergüenza esta carta que las decisiones de lxs trabajadorxs de TMB, ya que seguramente me siento más afin al que la escribe que a la plantilla de metro y bus, de la que ya se de antemano que no tienen planteamientos revolucionarios.
Dejemos de mirarnos los ombligos.
Re: Carta a treballadors de TMB i a tothom
28 feb 2012
A veure, jo no he parlat amb ningú sobre els motius pels quals ho han fet, però em consta que d'aquí poc plantejaran noves vagues, ja que és molt possible que suprimeixin més línies de bus properament -amb lo qual faran un ERO-. Així doncs, jo crec que deuen haver valorat guardar uns cartutxos de pólvora.
La revolució no es farà amb 4 dies. com deia Gramsci, del pesimisme de la intel.ligència, de l'optimisme de la voluntat
Re: Carta a treballadors de TMB i a tothom
28 feb 2012
el texto señala claramente a los trabajadores que votaron para pactar y cancelar la huelga EN CONTRAVENCIÓN A SU PROPIO ACUERDO entre ellos. En ningún momento se dirige contra todos los trabajadores pero evidentemente muchas personas lo leen así porque les asustan las críticas fuertes. Dejemos de ser ilusos. Las cosas están muy malas. No se trata de una decisión propia de los trabajadores de TMB, se trata de gente jugando con la solidaridad, quemando el apoyo, incluyendo una reivindicación contra la subida de precios evidentemente sólo para ganar el apoyo de los usuarios y luego dejarlos tirados para pactar con TMB olvidando de la reivindicación de los usuarios. Tu, que, ¿vas en coche? Es una traición pura y dura.
Sindicat Terrassa