Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
27 feb 2012
Cremen la bandera espanyola de l'ajuntament de Sant Pol (Maresme)
-noticia extreta de vilaweb-

Llanos de Luna s'afanya a demanar a la batllessa que la restitueixi aviat

Uns desconeguts han cremat aquesta matinada passada la bandera espanyola de Sant Pol de Mar, que l'ajuntament havia penjat la setmana passad. La batllessa, Montserrat Garrido, ha explicat que agents de la policia local han apagat les flames quan, en arribar de la ronda, han vist la bandera en flames, les restes de la qual han quedat enganxades al pal. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ha demanat informació a l'alcaldessa i l'ha instat a restituir la bandera 'aviat'.

De moment, des de l'ajuntament es desconeix qui ha pogut ser l'autor o autors de la crema de la bandera i si té relació amb un primer intent la matinada de dimecres a dijous de la setmana passada amb unes pilotes de tennis ruixades amb benzina. Els mossos d'esquadra investiguen els fets i la guàrdia civil també s'ha desplaçat fins al municipi per recopilar dades.

Amenaces espanyolistes

Poc després d'haver penjat la bandera espanyola al pal central del balcó de l'ajuntament, Garrido va dir que continuava rebent molts missatges electrònics 'de gent anticatalana amb insults i amenaces de mort', que li recriminaven que no l'hagués penjada fins a veure's obligada per una sentència judicial. De fet, tal com va explicar a VilaWeb abans i tot de posar la bandera al balcó, els missatges amenaçadors dirigits a l'ajuntament ja eren nombrosos.

La batllessa demana que sobre aquestes qüestions els ajuntaments tinguin autonomia i no descarta, malgrat la sentència, organitzar una consulta popular perquè els veïns votin si volen la bandera espanyola o no.

'S'ha fet tot massa gros i s'hi ha donat més importància que no té.' Així sintetitza la batllessa de Sant Pol el que s'ha viscut els darrers dies al municipi, arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'ajuntament a penjar al balcó la bandera espanyola, i la protesta contra la sentència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
Cremar senyeres tambe es un delicte, oi que si?
Doncs avui tinc un dia molt 'impulsiu': deu esser per les meves tendencies criminals!!!
Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
La única bandera protegida legalment és l'espanyola. Mai l'estat espanyol (ni els seus governs autonòmics) han perseguit ningú per cremar la senyera.
Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
¿Y eso te da rabia? ¿serías el primero en amenazar a tu ayuntamiento si no colgaran la senyera?
Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
Pots cremar senyeres, de fet ho van fer els centenars de milers d'analfabets que van sortir a celebrar la victòria de la selecciong a catalunya.
El tema és que el poble català ho té molt clar. Tu prova de cremar una senyera en qualsevol manifestació que no sigui de l'extrema dreta, i amb això incloc des dels indignats a les manis institucionals amb CiU al davant, passant per les de CCOO i UGT i les de l'esquerra independentista, i et garanteixo que t'emportaràs una pallissa. DE FET ET REPTO A FER-HO, RATA BOCAMOLLA. VA, TAN VALENTS QUE SOU ALS VOSTRES LOCALS ESCOLTANT LEGITIMA OFFENSA I DRAMATIC BATTLE I ARA NO SERÀS CAPAÇ D'ANAR A CREMAR UNA SENYERA?

D'altra banda, una bandera espanyola és una bandera de l'estat i només serà defensada en les manifestacions de l'extrema dreta.

Ja sabem que les banderes són draps de colors però simbolitzen coses. I el poble és sensible al simbolisme, per molt que es dugui a terme una lluita nihilista i utòpica contra aquest fet.

Va un tio a una merceria i diu:
- Hola, quería comprar una bandera española.
I el dependent contesta:
- De combustió ràpida o lenta?
Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
És molt obedienta l´alcaldessa. Massa. Carai, ni 24 hores ha tardat. Segur que no li diran traïdora botiflera i que de CIU havia de ser, quin país d´agenollats!. La mateixa alcaldessa que repenja la bandera estatal amb tanta "rapidesa" és la mateixa que puja impostos i taxes, i retalla organismes culturals com el taller artístic. Montserrat i Llanos de Luna encantades d´haver-se conegut. On no hi havia cap problema "banderil" la que han liat entre totes dues autoritas. Ja es veurà que passa ara. xd seria un xd que la recombustió fos en mode R.
Re: A la delegada Llanos de Luna li cremen la bandera
28 feb 2012
Que no se li dirà tot això? Els de CiU són objecte de menyspreu constant i els hi cauen hòsties per totes bandes, no fotem.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more