Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : indymedia : guerra
Assassinat camarada de Kenya Indymedia
27 feb 2012
"Sissi ni watumishi wa comunitat / Som servidors de la comunitat" - Nyagah Infinity: wa / Stephen Nyash, RIP

Kenya Indymedia ha informat que el dimarts, 21 de febrer de periodista de ràdio i organitzador de Stephen Nyash va ser mort a trets al gueto de Korogocho de Nairobi, on havia viscut i treballat durant la major part de la seva vida. Korogocho és el barri marginal més gran de tercer en el món [1]. En l'escriptura, el motiu del seu assassinat no és clar.

Nyash va ser un dels fundadors de KOCH FM [2], un soci proper de Kenya Indymedia. Ell era també un líder en "Koch Esperança" i "Les pel · lícules de gueto", que va treballar per capacitar els habitants de barris marginals de Korogocho. Ell va portar la riquesa de l'experiència de la quarta IMC-Àfrica Senegal Convergència març passat com a representant de Kenya Indymedia. També va ser integrant en l'organització d'una "Conferència dels Pobles", celebrat a Korogocho, coincidint amb la Conferència de les Parts (COP-17) reunió sobre el canvi climàtic. Membre organitzador de John Bwakali escriu: "Des del moment que ell sabia sobre Kenya Indymedia, Nyash es va convertir no només un participant actiu, però el líder membre del moviment ... En tornar [del Senegal], es va submergir en la visió i el treball de Kenya Indymedia. " Llegiu la reflexió completa de John AQUÍ [3] i la seva entrevista d'àudio amb Nyash [4] en la lluita contra les injustícies de l'Estat.

Al nostre entendre, Nyash és el tercer treballador d'Indymedia per ser assassinats. El 29 de juny de 2004, de 23 anys d'edat, Lenin Cali Nájera, d'Indymedia Guayaquil, Equador, va ser assassinat per agents del govern de l'Equador [5, 6]. El 27 octubre 2006 Bradley Roland Will d'Indymedia Nova York va ser assassinat per forces paramilitars del govern mexicà, mentre que la documentació de la lluita constant del poble d'Oaxaca. [7, 8]

Nyash serà enterrat el 3 de març de 2012. Li sobreviuen la seva esposa, tres anys filla, fill de deu anys i la seva mare. Kenya Indymedia està acceptant donacions per despeses d'enterrament i les necessitats de la família, i té previst crear un fons per continuar el seu treball cap a la justícia per als oprimits en particular en els barris pobres, la pau a nivell comunitari i l'apoderament econòmic i la protecció dels joves. Per al curt termini, les donacions poden ser enviades a través de PayPal per fagim564 ARROBA newschool.edu.


Més informació sobre KOCH FM De Deep Dish / Onades de canvi [1]:


Qui som?

Koch Fm és la ràdio del ghetto primera comunitat a Kenya. El projecte es va iniciar el 2006 per un grup de 10 joves en els barris pobres de Korogocho. El nostre lema és: Entreteniment educatiu - Educar a través de l'entreteniment!


 On?

La ràdio es troba en els barris pobres de Korogocho, que és el barri marginal més gran de tercer després de Kibera i Mathare.


 Per què?

La ràdio es va iniciar amb la finalitat de ofereix una plataforma perquè Korogocho per fer front als seus problemes mitjançant l'intercanvi d'informació, educació i comunicació per promoure el desenvolupament social, política i benestar econòmic dels seus oients. L'objectiu de la ràdio és donar una veu a la veu-no tant per la mobilització, el lobby i la defensa dels drets humans utilitzant els diferents programes de ràdio. Koch FM es destaquen temes com l'apoderament de gènere, el VIH i la SIDA, la inseguretat, la mala governança, la manca de sanejament, els drets dels infants i la joventut i talent.

Un homenatge a Stephen Nyash per John Bwakali, Kenya Indymedia, segons el publicat en ciranda.net [3]:

Compromís de per vida NYASH A UNA VIDA MILLOR PER els habitants dels tuguris

Nyash gairebé sempre tenia un gran somriure enganxat a la cara.

No obstant això, a l'aguait darrere d'aquesta somriure era una profunda passió per les persones menys afortunades i en contra de les injustícies que pateixen. Les injustícies de l'Estat, tant a nivell local com a nivell mundial, juntament amb la injustícia que molts de la pobresa.

A principis d'aquest mes de febrer, vaig dinar amb Nyash al gueto de Korogocho, on va passar la major part de la seva vida. Havíem quedat a reunir-se en Othaya, un popular nyama choma (carn rostida) restaurant a Korogocho.

Vaig arribar una mica abans que ell, i quan va arribar, estava tacat la seva acostumada somriure. Es va disculpar per arribar tard, assenyalant que havia estat la celebració de diverses reunions. Vaig entendre, perquè sabia que Nyash va ser ben al principi o profundament implicat en nombroses iniciatives cap a millorar la vida dels habitants de Korogocho.

Uns moments després d'arribar, Nyash va començar a assistir al cambrer per servir a les persones que acudien al restaurant. Es va mudar de taula en taula, tallar la carn al vapor i el rentat de les mans del poble. Ell no estava fent això perquè ell treballava, sinó perquè es va adonar que el cambrer única al lloc va ser inundat amb el treball.

Com ell estava servint a la gent al costat de la meva taula, destellaban que gran somriure i em va dir alegrement, "sisi ni watumishi wa la comunitat - que estan al servei de la comunitat".

Aquestes cinc paraules que millor descriuen com va viure i va morir Nyash - servir a la comunitat que ell estimava. Servint a la gent dels barris pobres de Korogocho per posar menjar a la seva taula, segellar goteres en els sostres, els seus fills a lluitar contra el crim de l'escola, fer millors carreteres, deixi en pau, trobar mitjans de vida decents i parlar.

Nyash va fer tot això a través de Koch FM, l'estació de ràdio comunitària que ell va cofundar i va presidir; Koch Esperança, una altra organització que va cofundar que proporciona bany, conferències i serveis d'esplai als habitants de Korogocho, Ghetto Films, una organització que informa i l'autonomia dels habitants de tuguris a través del cinema i d'Indymedia Kenya, un moviment que proporciona una plataforma per als activistes de la comunitat per trobar la unitat i la claredat en la veu comuna de la gent.

Des del moment que ell sabia sobre Kenya Indymedia, Nyash es va convertir no només un participant actiu, però el líder membre del moviment. Juntament amb altres tres activistes, va representar a Kenya Indymedia al Senegal en el col.lectiu d'Indymedia que es va dur a terme allà. En tornar, es va submergir en la visió i el treball de Kenya Indymedia.

En l'últim "Conferència dels Pobles d'esdeveniment, Nyash exercit un paper fonamental mitjançant la mobilització dels activistes locals i les parts interessades. També es va assegurar el lloc estava disponible i més tard al dinar organitzat per als organitzadors.

L'última vegada que va parlar amb ell el dissabte 18 d'aquest mes. Perquè jo estava llavors a l'illa de Lamu, que va accedir a reunir el dimecres 22 perquè puguem preparar un esbós de l'estratègia per al treball d'Indymedia Kenya per al 2012.

Lamentablement en el matí d'aquest dia que anàvem a complir, vaig rebre un missatge de text de Roba, d'un membre d'Indymedia Kenya i músic reconegut activista. El text diu simplement que "hem perdut Nyash, Bonge la maandamano Koch." Hem perdut Nyash i persones de tot Korogocho estan demostrant.

Nyash havia estat assassinat a trets unes hores abans fora de casa seva a Korogocho. Li van disparar al pit i l'estómac i no ho fan a l'hospital. Encara no està clar qui va cometre aquest acte brutal i el mal. El que està clar és que tot i que el va fer morir, que mai poden treure el seu llegat.

Ara els deixo amb les seves pròpies paraules, "sisi ni watumishi wa la comunitat - que estan al servei de la comunitat".

El millor homenatge que podem rendir al nostre Nyash amic, company i germà és assegurar que el seu servei es manté viva i activa de continuar servint a la gent dels barris pobres de Korogocho i les de les nostres pròpies societats que són menys afortunats.

NB: Kenya Indymedia ens reunirem i consultarem àmpliament sobre la forma tant a nivell local i la comunitat internacional d'activistes de la millor manera de retre homenatge a Nyash contribuint a un projecte concret que ajudi a la seva família i el poble de Korogocho.

Cites:

1 - activista de Indymedia Radio Rodada a Kenya
http://deepdishwavesofchange.org/blog/2012/02/indymedia-radio-activist-s

2 - KOCH-FM Facebook Page
http://www.facebook.con/pages/KOCH-FM-Fan-Page/193358480704745

3 - Un homenatge a Stephen Nyash per John Bwakali, Kenya Indymedia
http://www.ciranda.net/porto-alegre-2012/article/6165

4 - entrevista d'àudio amb Nyash en la lluita contra les injustícies de l'Estat
% Http://kenya.indymedia.org/images/Nyash 20Speaks 20out.mp3%

5 - Equador activista assassinat IMC
http://www.indymedia.org/or/2004/07/111397.shtml

6 - Carta a Lenin Cali
http://ecuador.indymedia.org/es/2004/07/5906.shtml

7 - NYC Indymedia Brad Will va ser assassinat a trets per les forces governamentals a Oaxaca
http://nyc.indymedia.org/en/2006/10/77757.html

8 - La ciutat de Nova York Centre de Mitjans Independents respon a la mort de Brad Will
http://www.indymedia.org/en/2006/10/849515.shtml

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assassinat camarada de Kenya Indymedia
27 mar 2012
"You can’t separate peace from freedom, because no one can be at peace unless he has his freedom."

Mort al Estat!
Sindicat Terrassa