Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Soles no podem
27 feb 2012
Els moviments socials, les organitzacions polítiques i totes les que ens movem tampoc som part de la solució
Les últimes intencions dels sectors més actius de la nostra societat venen a donar llum a un fet inqüestionable: la fragilitat individual de la majoria de les persones que fem aquesta societat.
I de pas, també expressa el fi de cicle d'una forma de mobilització, de moviments socials i polítics que mantenim tots els defectes de les grans lluites del segle passat a la vegada que no aportem tot allò positiu que aquelles mobilitzacions, moviments socials i polítics aportaven, l'esperança, les ganes de canviar-ho tot i la persistència.

En aquests moments d'incertesa, de falta de camins a seguir i de les mateixes guerres intestines dins els sectors actius de la nostra població, potser és necessari no cridar a la lluita, no cridar a la revolució, sinó organitzar les revolucionàries, canviar els criteris de què és lluitar, donar esperança a la població de peu a que la lluita aporta quelcom. Però quin quelcom?
Les últimes lluites no han estat victòries, han estat somnis d'una nit, les direccions dels moviments socials, polítics, sindicals són part del problema, no de la solució.

Els moviments socials, les organitzacions polítiques i totes les que ens movem tampoc som part de la solució: encara ho mirem tot amb ulls del segle XX, anarquistes contra comunistes, indepes contra autonòms, feministes contra el conjunt dels homes...Som poques i mal avingudes, mal avingudes i sense esperança a canviar res, sense esperança a canviar res però esperant el miracle que allò que el teu sector creu es faci realitat...

Abans de la revolució, falta preparar revolucionàries i, abans, falta quelcom que ens aporti aquesta esperança, no només a un sector, sinó a la majoria dels sectors de la població que ja sap que el capitalisme no és el nostre model econòmic, social ni polític. Però per a que això passi, tots els sectors han d'aportar quelcom. I això sí seria un bon inici per a la revolució.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Soles no podem
27 feb 2012
Passem-nos tots a les convocatòries a travès de Facebook, el segle XXI ha arribat nanos!
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Potser el teu comentari ve a ser una descripció escrita del que vol dir aquesta crítica. Riure's dels altres potser no serveix gaire a la revolució.
I em sembla que en cap moment parla de que el model 15M sigui l'idoni.

Em sembla bé l'escrit, per no serveix de res.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Si tens una depre ideològica per que el teu corpus de fe ha caigut ho sento, però ni molt menys ho venguis com a quelcom que afecti a tots/es. Aquesta és una petita derrota parcial, especialment dura pels que creuen en coses abstractes com "avancem en les lluites" i bla bla bla sense importar que hi hagi projecte polític.

Molts/es (cada dia més), els que participem en el Moviment d'Alliberament Nacional Català o Esquerra Independentista (ara no em discutiré per les nomenclatures), hem vist com darrerament estem constituint-nos com una autèntica força de cavni. Hem vist l'any passat com es treien més de 100 regidors i alcaldies incloses (del tot inimaginable fa uns anys), hem vist com casals i ateneus que funcionen com seu social i de difusió de l'EI s'obrien arreu del país (i els que estan en marxa!), com es feia un progressiu avanç en el sí dels moviments socials, com les organitzacions juvenils creixien en gent (tot i que segurament no s'ha traduit en visualització a nivell nacional), com el SEPC comença a estar a un número important d'instituts a part de les unis on sempre havia estat....

Encara ens queda molta feina (l'àmbit sindical el primer), i contradiccions a afrontar. IMPRESCINDIBLES que hi siguin per cert, perquè generen una militància crítica i inteligent (vegi's esquerra abertzale, que s'ha mogut sempre en el terreny de les contradiccions a resoldre) a diferència d'aquells que es creuen sense contradiccions ("és la resta del món que s'equivoca") i s'aborreguen.


Jo sóc molt optimista: crec que en uns pocs anys l'esquerra independentista serà 3a o 4a força al Principat (ara ja és 6a a nivell municipal) i hi haurà una obertura de nous fronts a altres territoris dels PPCC, i serem actors (principals o no no ho sé) del canvi polític i social que es pot donar després d'aquest cicle que sembla que es tanca.

Qui vulgui venir al vaixell de l'alliberament nacional i social sempre és benvingut. Anem a guanyar i guanyarem!
Re: Soles no podem
27 feb 2012
L'ultim comentari és molt graciós. Si voleu viure de les auto-referències i les palles mentals, podeu fer-lo, que l'hòstia serà més grossa.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Em sembla que seguiré aquest fil. Qui l'hagi fet té la virtut que els comentaris que li fan descriuen perfectament el que diu. Ara falta l'anarco que digui la seva versió.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Lo de "Cunya publicitària" és molt bó!

A ganar, a ganar y a ganar hahaha.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Anarcj, el que vulguis, però de moment és un fet real que a la meva vila (Molins de Rei) la CUP és 3a força amb 4 regidors/es, que l'EI en general ho està fent molt bé i que cada dia hi ha més base social. Això li hauríem de sumar tots aquells pobles i ciutats on s'està donant un procés similar. I això és REAL, no elucuració mental.

El pajillerisme crec jo que més aviat ve d'altres sectors que sempre es mouen en planols i reflexions teòriques (juntes podem, nosaltres contra ells,...) però que no demostren poder canviar res (perquè no ACUMULEM forces per a cap canvi, només "fan" sense valoracions de cap tipus).
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Home indepe!! Jo també ho sóc i sembla que ser optimista estar molt bé, però no sempre és realista.
A l'esquerra indepe, com a tots els moviments, hi ha diferents formes de veure les coses. Ergo, hi ha les mateixes lluites internes que s'han vist a la CGT pel tema de la vaga.
I potser uns hi posem ganes i esforços perquè creiem que és possible canviar el model social per mitjà de la independència. Però som la majoria? Serem nosaltres els que, si es dóna la teva versió optimista de la vida, portarem a terme el teu optimisme? O serà un altre front? O només ens quedarem amb ser actors? Ser actors de la vida pública, que jo tingui entès, no aporta plus de res, i menys de canvi social.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Segons una enquesta feta pel diari El Periodico, un 56% de la població votarà SI en el refrendum d´Independència, i un 15% s´abstindria, la resta conta´ls com a negatius.

I si el referendum fos sobre monarquia?

"A ganar, a ganar y a ganar hahaha. NOOS vamos a forrar"

Recorda que és la Monarquia la que està bordejant la bancarrota, no la naixent república catalana que no té deutes anb ningú.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Em sembla que seguiré aquest fil. Qui l'hagi fet té la virtut que els comentaris que li fan descriuen perfectament el que diu. Ara falta l'anarco que digui la seva versió.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Els independentistes i la seva esterilitat estratègica. Jo soc una persona que intenta anar a totes les manis i gairebé l'ultima vegada que vaig saber de la vostra experiència al carrer es amb la cortina de fum que és la diada. a les lluites als llocs de treball, en les okupacions, en la lluita anti-carcerària, en les manis contra les retallades, en la solidaritat, etc brilleu per la vostra absència.

No se que esteu dient de República Catala ni hòsties quan sols sou una alternativa més dels moviments revolucionaris, dissidents, antagònics o de canvi que hi han al panorama local.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Jo proposo llogar de 10 o 12 grans bucs, ben baratos eh, per crear 10 o 12 grans mega-prostíbuls vaixells-bordell que circulin per tota la Mediterrània amb bandera convergent i amb seu a Barcelona (per a que no se'ns escapin els impostos). Hi destinarem totes les noies i nois que no aprovin el batxillerat (en diuen "mà d'obra poc qualificada", oi?) i així, a 5 o 6.000 joves per vaixell podriem estar creant entre 50 i 72.000 llocs de treball de cop. Això sí, hem de ser ben competitius, els preus han de ser tirats i els controls d'higiene mínims, ara no deixarem que Mali o Burkina Faso ens passin pel davant, no? I per a totes aquells que hi vegin alguna objecció moral, els hi posarem el video del Portaveu del Govern, el Quico Homs repetint una i altra vegada que no hem de ser llepafils i que tot això és "cultura del no". Què, Homs: els teus fills els posem els primers? O els del Col·legi de l´honorable?
Re: Soles no podem
27 feb 2012
(reposta a anrcj)Segons una enquesta feta pel diari El Periodico, un 56% de la població votarà SI en el referendum d´Independència eiii l´enquesta és de fa 1 mes, cada dia som més marginals això diuen tots els tertulians
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Ja hem arribat al final i a l'inici del camí: a veure qui és més el que sigui. Sembla que no importen les notícies o les reflexions, el que importa és seguir les dinàmiques que aquest escrit sembla voler criticar. Plas plas plas!!
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Puta merda és el que és aquest escrit qui el signa algun ideoleg del PP o de CIU?
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Anarcj, anem per parts a desmontar les teves mentides, i a fer bo allò de que es pilla abans un mentider que un coix (i si el mentider és imbècil com en el teu cas, encara abans i tot).

Dius que no estem presents en lluites "fora de la diada". molt bé, anem a veure:

a les okupacions> Actualment l'EI té un bon nombre d'espais okupats, a Manresa, Sabadell, Clot, Eixample, Fort Pienc, Vilanova, Gràcia, etc. i n'ha tingut molts més a 9 barris, Badalona, Horta, Sant Andreu, Canals,... De fet actualment un % important dels CSO que queden són de l'EI o amb participació de l'EI. No és precisament un àmbit on l'EI siguin inexistent...

a les lluites pels llocs de treball> àmbit segurament més coix, però mira, no cal ni sortir de la lluita que ha motivat l'escrit (vaga TMB) per veure que el membre de comité d'autobusos (i més partidari de les mobilitzacions) és de l'EI.

lluita anticarcelària> normal que no hi vegis, perquè això no és una lluita nostra. No estem contra les presons, perquè en els estats socialistes també hi ha presons. Estem si d'un cas contra la vulneració de drets en aquestes, però és una com tantes altres lluites.

en la lluita contra les retallades> presents a la majoria d'assemblees socials. Sense anar més lluny, aquest diumenge a la mani alternativa contra les retallades: http://www.sindicatcos.cat/images/stories/noticies2012/capvagageneral.jp

en la solidaritat> a què o a qui? si no concretes més no se t'enten, però l'EI ha demostrat amb escreix la solidaritat internacionalista (molt més que altres esquerres independentistes d'altres països). Hi ha organitzacions com Amics i amigues d'Euskal Herria, brigades a Cuba, a Venezuela, i un llarg etc. d'experiències que així ho confirmen.


I per últim, que algú anarquista acusi a l'EI "d'esterilitat estratègica"... en fi, surrealista del tot.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Homee, si ho diu EL PERIÓDICO (Referent principal en quant a periodisme de QUALITAT, amb majúscules) és que així ha de ser.

Que aquesta independència no es defineixi ideològicament i tant pogués ser un estat estalinista (ho dubto molt) com un petit país ultra-neoliberal sota el goven de Ciu (això ja sona més real), no importa gens, oi que no? Aquesta és la màgia de l'independentisme, per una bandereta i una mica de folclore estem disposats a anar agafadets del braç del mateix diable.

Però revolucionaris en som un munt! Festa sí, Lluita també!
Re: Soles no podem
27 feb 2012
"hi ha les mateixes lluites internes que s'han vist a la CGT pel tema de la vaga"

Això és rotundament fals. Hi ha diferències en com enfocar la lluita (és a dir, tàctiques), quina importància o quin pes donar-li a la institucional... però no hi ha gent obertament REACCIONARIA I TRAIDORA com ha demostrat ser la CGT metro. No oblidem que els més partidaris de la lluita institucional (amb els que no estic d'acord) venen en molts casos de la presó, d'haver practicat la lluita armada o la lluita al carrer amb intensitat.

No són gent que busquin un futur individual per col·locar-se, perquè els que eren així en el seu moment ja van marxar a ERC, i han gaudit de diversos càrrecs molt ben remunerats. Els que es van quedar, contràriament al que pensi de la seva proposta tàctica, almenys tenen projecte col·lectiu.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Aquesta és la màgia de l'unionisme espanyol, per una bandereta i una mica de folclore estem disposats a anar agafadets del braç del mateix diable.

Franco, Hitler, Mussolini i olè

I el Valle de los caidos ni esmentar-ho
Re: Soles no podem
27 feb 2012
És cert que l'EI és capdaventera, com en tots els altres àmbits, dins el mundillo Okupa.

Sense anar més lluny, tothom pot veure l'eix de lluita / centre radical que suposa el Casal de Joves de Gràcia (el "cso" indepe més representatiu i antic de barcelona): abaratint el preu de la cervesa gracienca des de fa 20 anys! Ah, i no ens oblidem que sempre que passem per davant en manifestació tenen el bon detall de treure una bengaleta vermella i penjar una pancarta des del sostre. Això és lluita!

També recordo el Casal Popular okupat d'Horta. No es va ni tan sols intentar establir llaços amb la veïna que vivia dins del mateix edifici (i que es trobava en situació precària) i, com a molt, s'obria el local 1 o 2 cops a la setmana per vendre alcohol i veure el Barça.

I podria seguir, però em fa massa pal. No estaria de més fer una ullada a l'infousurpa tampoc.

Però sí, sou la repoya amb potes!
Re: Soles no podem
27 feb 2012
HAHAHAHAHA.

Això és el millor de tot: qualsevol que critiqui a l'independentisme és ESPANYOOOOOOOOL.

LOL.

Teniu més semblances amb Franco, Mussolini i Hitler vosaltres que les que tingui qualsevol altre moviment social català.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
"//*//" pots contrastar les dades de l'enquesta que va publicar (els diaris no les fan) el Periodico amb altres indicadors com el CEO o altres enquestes, i tot apunta cap aquesta direcció: que el suport a la ruptura política amb Espanya creix.

Que és un estat "estalinista"?¿?¿?¿ vols dir socialista, reprimint a l'oposició (a l'espanyolisme ultradretà que reacccioni)?¿? on s'ha de firmar?¿?¿?

Per cert, sempre m'ha fascinat aquells que concebeu com a ben verosímil un canvi polític com ho és l'aparició d'un nou estat amb tot el que comporta en el context europeu i en canvi manteniu com element inalterable (molt més fàcil de canviar) l'actual partit de govern.

Si es pot canviar de marc jurídic-polític, com es que no pot canviar la correlació de forces en un país? només cal dissenyar una estratègia eficaç per guanyar sectors socials. Exemples d'això? Bildu i amaiur més tard, que ha desbancat l'hegemonia que tenia abans el PNB.

Es pot desbancar a CiU i al naugragi tripartit des de l'EI d'aquí uns anys, cal però dissenyar una estratègia eficaç i treballar activament en tots els fronts.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
"teniu més semblances amb Franco, Mussolini i Hitler vosaltres que les que tingui qualsevol altre moviment social català"

El que diguis...

PS: quina gràcia la que centra el seu atac en dir que al CP de gràcia "la birra és cara"...


Quines crítiques d'alçada que fan algunxs, sens dubte generaran reflexió i debat en més d'unx XD
Re: Soles no podem
27 feb 2012
apesten totes les lluites en què es filtren els mecanismes de poder actuals: veus que en el fons volen el mateix amb diferents cares, amb un nou maquillatge.
Per això, fot fàstic la penya que creu fer la revolució: construint nous estats, mantenint les presons, creient que un altre partit canviarà les coses, lluitant per reformes laborals, utilitzant referèndums, etc.
Construïm quelcom que no es basi en les relacions de poder. Aquest és el camí dels anarquistes: avançar cap a una horitzontalitat real.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
Quina gràcia el que ni tan sols té la comprensió lectora suficient com per llegir que no es critica que la birra sigui cara: s'afirma que la única activitat REVOLUCIONÀRIA (entenent la paraula en termes indepes) és vendre birra més barata que a qualsevol bar.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
espero veure tota aquesta gent avui a la plaça espanya a les 19h
Re: Soles no podem
27 feb 2012
doncs espera sentat, com els buseros, perquè aquí molta boca i molta estadística però alhora de la veritat ja sabem qui som els 4 que ens veiem sempre les cares al carrer.
Re: Soles no podem
27 feb 2012
X no és un problema de comprensió lectora, sinó cognitiva, de la persona que ho ha formulat: si realment algú creu que l'Assemblea de Joves de Gràcia, amb tot el que ha impulsat i representa per a la vil·la i fins i tot pel conjunt del país m'atreviria a dir, només fa que pendre birra a 1'40 és que realment té un problema seriós.

El problema de molts es que no enteneu que allò revolucionari a part i juntament amb la lluita al carrer (i això l'AJG ho sap prou) és el treball de formiga, com està fent l'assemblea per exemple amb els esplais i caus de la vil·la a la Plataforma, la PEJG.
Re: Soles no podem
28 feb 2012
"el membre de comité d'autobusos (i més partidari de les mobilitzacions) és de l'EI"

És de l'EI des de fa quatre dies, perquè el que és és trotskista i es dedica a fer entrisme. Com a mínim és revolucionari de debó, això sí que ho té, no com els cadells d'En Lluita al moviment estudiantil.
Colera camping CNT