Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Movilitat_Assegurada.pdf
Movilitat Assegurada.pdf (48,71 KiB)
"Movilitat assegurada"

Amb aquestes paraules els diaris d'els que ens governen han anunciat la desconvocatòria de la vaga de transports i la seguretat que no n'hi haurà cap inconveniència per les empreses multinacionals del MobileWorldCongress. Però la movilitat de la qual parlen va molt més enllà de la questió de que busos i metros mantinguin l'activitat. La movilitat a la qual fan referència és una lògica que porten anys imposant al teixit social sencer, és una movilitat que ens afecta a tothom. És el seu poder de treure encara més l'estabilitat laboral i aumentar la precarietat, en la línia de l' última Reforma Laboral. És el seu poder de posar-nos preus de transport encara més abusius i negar-se a cumplir els propis convenis signats amb les treballadores i els treballadors de TMB. És el seu poder de robar-nos encara més les necessitats de vida, recortant i privatitzant la sanitat i l'educació. És el seu poder de seguir enriquint-se a costa de la nostra misèria.

La seva movilitat és la nostra precarietat. Ens poden explotar i acomiadar quan vulguin. L'exemple perfecte d'això és el propi fenòmen de la fira de móbils. Mentre la premsa parla de tots els diners que la fira ens donarà, els beneficis reals estàn destinats per a ells i la resta són llocs de treball mal remunerats i cada cop amb pitjors condicions, que duren cinc dies i desprès ens deixen un altre cop a la cua de l'atur. La movilitat és la flexibilització al treball, tant per a que ens forcin a movilitzar-nos cap a treballs de merda, com per a que puguin fer-nos fora quan més els hi convingui. És el mobbing i els desnonaments que patim quotidianement, per a que els bancs puguin apropiar-se de les nostres cases i encara continuar cobrant els deutes. Són els plans urbanístics que ens imposen per “renovar” el nostre barri, fent fora els veïns, substituïnt-los per turistes i modernos adinerats. No és una movilitat humana, ja que quan les persones han d'immigrar per motius de subsistència, es troben amb fronteres cada cop més militaritzades i una opinió pública—fabricada per la premsa—cada cop més xenòfoba. Aquesta movilitat és la victòria del Capital per sobre de les nostres vides.

Durant tot el mes de febrer, els treballadors i les treballadores de metro i bus van estar demanant la solidaritat per recolzar una vaga de transport contra l' incompliment del conveni que tenien signant amb TMB, contra les retallades de linies i contra la pujada abusiva del preus de transport. Aquesta lluita es dona en un context generalitzat de precarietzació i empitjorament laboral, retallades constants i una pobressa en aument. Mitjançant la pressió tant mediàtica com institucional i gracies a la tasca ja reiterada dels maleïts sindicats pactistes, una part dels treballadors van acabar traïnt a l'unitat que tenien— les plantilles de metro i bus—i al compromis amb els usuaris i tota la gent solidària. Van regalar una victòria a Trias, als directius de TMB i a totes les forçes que estan impulsant la precarització que ens perjudica. La vaga i tota la esperança de lluita la vam perdre abans fins i tot de començar.

De molts sindicats ja sabem quin peu calcen, però que la majoria dels treballadors s'hagin venut tan ràpidement i per tan poca cosa és una traició en si mateix a les possibilitats que moltes tenim de plantar cara a aquest sistema. Els traidors no només són interesats i insolidaris, sino que són poc intel·ligents. Han perdut molta credibilitat i recolzament. Quan TMB torni a apretar-lis—cosa que segur succeirà—a qui esperaran trobar-se al seu costat? Tots sabem que a partir de la Reforma Laboral, els convenis pasaràn a ser paper mullat... L'única manera de mantenir o millorar les condicions laborals serà a travès de pressió social i la lluita al carrer.

Aquests treballadors són la vergonya de Barcelona. Però que ens podem esperar de la seva actitud quan la carència de solidaritat i suport mutu s'ha normalitzat des de fa molts anys gràcies a les forçes econòmiques, mediàtiques i polítiques i al nostre aïllament i apatia? La democràcia ha aconseguit allò que la dictadura mai va assolir. Avui dia el capitalisme és més fort que abans i nosaltres no tenim mitjans per defensar-nos.


El futur només conté una lliçó important: o mirem pel nostre cul i ens rendim a la mínima o ens juntem per recuperar la solidaritat i lluitem i ataquem fins al final!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
No trobo acertat el criticar als treballadors, al cap i a la fi no en tenen cap culpa de les pressions de la burgesia... i els de bus, el que han fet es retirar-se per a que no es trenqués la unitat. Quan TMB torni a trencar el conveni o començi a despedir un cop acabat el congres, tornaran a estar junts.

Tots a plaça Espanya avui a les 19h
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Vergonya és fomentar la divisió de la classe obrera. I això ho fan tant els que van boicotejar la lluita d'autobusos com els que ara intenten consolidar aquest boicot trencant ponts per restablir la unitat en la lluita mesurant a tots pel mateix raser.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Vergonya és fomentar la divisió de la classe obrera. I això ho fan tant els que van boicotejar la lluita d'autobusos com els que ara intenten consolidar aquest boicot trencant ponts per restablir la unitat en la lluita mesurant a tots pel mateix raser.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Necesitamos que la burocracia sindical de cgt comience a entender lo que se cuece en la calle, qué son los movimientos sociales, y porqué una lucha sindical puede verse respaldada y reforzada por una lucha social. Sin estas cosas bien claritas, ésta gente que vive en las oficinas de los sindicatos seguirá pensando cosas raras sobre las movilizaciones sociales y la fuerza de una lucha en la que confluyen diversas maneras de entender el conflicto.

Algo debería comenzar a moverse en esa organización sindical, que hoy por hoy es la única que tiene una cierta capacidad de movilización.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Que sí, els treballadors són SANTS, infinitament innocents i sempre, sempre víctimes del sistema, no tenen cap responsabilitat sobre els seus actes però, oh Jesús, perdona'ls perquè viuen en pecat i nosaltres algun dia els hi ensenyarem el camí a la salvació.

Aviam si us deixeu ja de la puta dialèctica cristiano-comunista del segle XIX: la desfeta de la vaga certifica una realitat i és que la "classe treballadora" ja no existeix.

Què ha quedat llavors? Doncs precaris (aturats, estudiants, lumpen) per una banda i gent conscient i disposada a lluitar (provinent de totes les "classes") per l'altra.

Oblideu-vos dels treballadors, com a nova classe privilegiada a ells els hi importa una puta merda el canvi social o si et mors a la cantonada sense sanitat.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
"Movilitat" va amb "B"
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
"Movilitat" va amb "B"
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Pitjor que la burgesia són els treballadors que han assimilat al 100% la mentalitat i la ideologia burgeses, començant per l'àmplia majoria dels de TMB.

Ah, i ja sabeu "O picas o te bajas".
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Hem semblen exagerades algunes crítiques als treballadors de TMB, quan son dels més dignes que hi ha actualement per aquesta ciutat..
No defenso a tots/es els/les treballadors, però carregar-se TOTS els de TMB, quan fa 4 dies, gràcies a ells, les seves assemblees i el seu compromís han aconseguit mobilitzar, emprenyar i dur endavant convocatories que sense ells probablement no haguessin tingut ni el bombo ni el seguiment que estan tenint.
Tampoc ens enganyem... ni avui ni demà serà la revolució, que la vaga s' axafi d' aquestes formes és greu, però podia passar i tots/es ho sabiem, potser hem de corregir i perfeccionar certs aspectes per no ser axafats una altra vegada pels mitjans i el poder.
Totes a plça espanya!
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
hem sembla que a en aquest text es critica als responsables de pactar amb tmb i trencar tant l'unitat com la vaga jo no vec que es critiquin a les treballadores sino a tota aquesta colla de rates traidores que s'enriqueixen en les cloaques sindicals
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
dentro de cgt barna empizan a haber tomates inernos wapos con la historia esta. Militantes de la FL estamos empezando a flipar con el comportamiento de ciertos elementos del comite local y los de metro (que sois los mismos).
Sabeis que la habeis cagado no solo internamente sino tb de cara a fuera.
Sabeis como empiezan estas cosas y alguna gente nos estamos planteano pirarnos de un sitio que cada vez tiene menos sentido e irnos de forma honrada a otros: CNT? COBAS?. No se. Pero la conclusion a la que llego es que los sindicatos o colectivos los hacemos las personas y los que controlais eso nos habeis decepcionado
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
Salud kompañero!
Quienes se deben de ir son ellos. Dice mucho que ni tan siquiera hayan puesto su cargo a disposición de lxs afiliadxs...
Dimisión y que no puedan ejercer ningún otro cargo, que esto no sea como la administración, que la cagas en un sitio y luego te colocan en otra parte en un cargo superior.
A COBAS, ni te lo aconsejo, si en CGT hay "rollos", en COBAS ni te quiero contar. Hay que luchar por el anarcosindicalismo y echar a los usurpadores. No se concibe que le hagan el juego a la empresa en contra de lxs trabajadorxs, porque saben muy bien que TMB no es sólo metro, como tampoco es sólo bus, y en las asambleas se habían tomado acuerdos que se han traicionado. Hablar de lo malo que es el capital y la empresa, todas sabemos hacerlo, lo difícil es ser consecuentes y coherentes con lo que se dice...
Repito de nuevo, que se vayan ellos, dimisión!
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
27 feb 2012
"Hay que luchar por el anarcosindicalismo": pues empezar abandonando los comites de empresa, las subvenciones... etc, etc.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
29 feb 2012
qué te crees? que no hay gente en cgt dispuesta a abandonar las subvenciones? el problema son las elecciones sindicales y los comites, que mayoritariamente son vistos como necesarios. No sólo por los afiliados de cgt sino por la mayoría de trabajadores. No es casual que la participación sea del 70% más o menos en la mayoría de empresas. Es muy dificil cambiar el chip... y desde luego "pinchando" desde fuera como que no se convencerá a ninguno.
Re: Carta als treballadors de TMB i a tothom
29 feb 2012
en mi opinion una de las claves es romper con el modelo de elecciones basado en secciones sindicales.
rompes con el delegacionismo, creas cultura obrera, etc. No es la polla, pq el personal es el que es. Todo el mundo sabemos como es el mundo de la empresa. Sin embargo, con el modelo de CNT evitas los cantamañanas en la empresa. Es decir hay o luchas o luchas. No tienes el incentivo de ser delegado LOLS porque asi me dan mis horicas y demas mierda. Y los q nos hemos encontrado muchas veces a CGT en las empresas, el discurso a veces es muy radical, pero no es real. Y no pq sean mala gente, sino pq el modelo de elecciones lleva a eso (vamos es como si fueran la extrema izquierda parlamentaria, donde el discurso es muy bonito pero sabes que son politicos).
Es mi humilde opinion. De hecho, hasta lo poco q conozco, los unicos )que yo se) que han hecho eso de vaciar los comites de empresa de contenido y eso que se defendia lo han hecho los de CGT-Bus y los de Parcs i Jardins (seguro q habra mas, pero no conozco).
En conclusion, hay que hacer q el personal se espabile y votando lo unico que se hace es lo contrario. Tienen que relacionar que mejoras en la empresa implica lucha. Y si no pues a cascarla. Hasta q espabilen. La gente se tiene q hacer responsable de su vida.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more