Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Lleida] Un grup de joves ataca la Subdelegació del Govern de Lleida com a mostra de rebuig a la reforma laboral aprovada pel PP
25 feb 2012
Apareix pintada amb ous de pintura a la Subdelegació del Govern de Lleida, mostrant oposició frontal a la reforma laboral aprovada recentment.
foto1.JPG
Aquesta matinada un grup de joves ha realitzat una acció llençant ous de pintura contra la Subdelegació del Govern com a mostra de rebuig a la darrera reforma laboral aprovada pel govern del PP i que representa una nova agressió cap al conjunt de la classe treballadora, i en especial contra el jovent, que si no teníem una situació laboral prou agreujada amb la darrera reforma laboral i de les pensions del PSOE, i l'aprovació del nou contracte de pràctiques, el flamant govern neoliberal del Partit Popular va aprovar fa uns dies el cop definitiu contra els nostres drets.

Desprotecció absoluta de treballadors i treballadores davant d’un acomiadament abaratint-lo fins a 33 dies per any treballat i ampliant el ventall de justificacions per al comiat procedent, abaratiment i facilitat per a la contractació temporal de joves (principal focus de precarietat) i també el seu acomiadament, situació de les ETTs com agències privades de col·locació, obligació a les persones aturades que estiguin cobrant prestació per desocupació a realitzar “un treball social” per tal de rebre-la, priorització del conveni d’empresa en detriment del sectorial devaluant així la negociació col·lectiva i aproximant-nos cap a la negociació individualitzada de les relacions laborals...

Un seguit de mesures que incentiven l’acomiadament i no l’ocupació, alhora que faciliten la imposició de condicions laborals que recorden a altres temps. La CEOE aconsegueix així moltes de les seves reivindicacions: abans havien de negociar, ara ja no els fa falta ja que es pot dir que controlen el govern, així com un enorme exèrcit de reserva de mà d’obra a l’atur disposada a acceptar condicions d'esclavitud.

Amb la contractació i l'acomiadament pràcticament desregulats i desprotegits ens convertirem en la mà d'obra barata i sense drets laborals que tant somia la patronal. Però no deixarem que destrueixin el nostre futur sense oposar resistència, no permetrem que aquesta reforma, feta des de les classes dominants per sotmetre al seu gust al conjunt de la classe treballadora, ens condemni a tota una generació a la precarietat més absoluta.

Des de l’Assemblea de Joves de Lleida fem una crida al jovent lleidatà a sortir al carrer, a defensar els seus drets, a organitzar-se i fer sentir l'oposició a aquest sistema capitalista agressiu i explotador.

El jovent en lluita per un futur digne! NO a la reforma laboral!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat