Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
>>> Galiza també farà vaga general el 29 de març
24 feb 2012
La convocatòria, promoguda per la CIG, no compta amb el suport de CCOO i UGT
1.jpg
Galícia farà, com el País Basc (http://www.llibertat.cat/2012/02/el-pais-basc-si-fara-vaga-general-16703), vaga general el proper 29 de març en resposta a l'aprovació de la reforma laboral (http://www.llibertat.cat/2012/02/publicada-la-lletra-petita-de-la-reform) per part del govern espanyol. El secretariat confederal del sindicat gallec CIG (http://www.galizacig.com/) va acordar dissabte passat fixar la data de convocatòria de vaga general el 29 de març, convocatòria a la que ja s'han unit la Central Unitària de Treballadors (CUT http://diarioliberdade.org/index.php?option=com_content&view=article&id=:cut-adere-a-convocatoria-de-greve-para-29-de-marco&catid=12:laboraleconomia&Itemid=42) i el PCPE (http://diarioliberdade.org/index.php?option=com_content&view=article&id=:apelo-conjunto-forxa-pcpe-em-apoio-a-greve-geral-galega-de-29-de-marco&catid=12:laboraleconomia&Itemid=42).

El secretari general de la CIG, Suso Seixo, ha remarcat que durant el mes de març la reforma laboral es debatrà al Congrés i que la majoria sindical basca també ha convocat vaga el mateix dia.

CCOO i UGT, "en l'ambiguïtat"

La setmana passada la CIG va mantenir reunions amb CCOO i UGT per intentar acordar una convocatòria de vaga general conjunta, cosa que no va ser possible ja que la CIG no està disposada a canviar la data de l'aturada per esperar que els sindicats espanyols decideixin convocar-ne. "No es pot seguir en l'ambigüitat", sentencia Seixo, que considera que CCOO i UGT "estan intentant arribar a acords amb Rajoy i el PP per intentar endolcir certs aspectes de la reforma i poder vendre-la com a positiva".

Per tot plegat, assegura que el sindicat gallec "no està disposat a caure en aquest tipus de trampes", tot i que estén la mà als sindicats espanyols si decideixen apostar per la vaga general. Ara bé, Seixo ha deixat clar que el límit és el mes de març: "Si aquests senyors apareixen convocant per finals d'abril o maig o pel mes de juny, no ens val", ja que serà al març quan es debatrà la reforma laboral mitjançant un projecte de llei per via d'urgència i quan es debatin els Pressupostos de l'Estat, "amb unes retallades duríssimes".

"El major atac a la classe treballadora des de la transició"

Per la CIG, la reforma laboral és "el major atac contra la classe treballadora des de la transició" i suposa "carregar-se el dret al treball tal com estava concebut fins ara". Així, es dóna la volta a la normativa posant-la "al servei de l'empresariat", sosté Seixo, que alerta que ara els empresaris podran "decidir unilateralment les condicions laborals de la classe treballadora en aspectes bàsics com el salari, la jornada o la mobilitat funcional a les empreses" i descarta que afavoreixi la creació de llocs de treball.

"Ara es facilitarà o abaratirà l'acomiadament, posant mà d'obra barata al mercat, substituint feina fixa per temporal propiciant que els pares deixin els seus llocs de treball de forma barata perquè es contractin els seus fills per la meitat del preu", manifesta.

Davant d'aquest panorama, per la CIG "existeixen raons de sobres per convocar una vaga general.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/02/galicia-tambe-fara-vaga-general-el-29-de-marc-16764

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Galiza també farà vaga general el 29 de març
24 feb 2012
pues aqui, despues del fiasco del año pasao, como que chung
Re: >>> Galiza també farà vaga general el 29 de març
24 feb 2012
aviam, es que estem comparant un Barça amb un Canet de Mar B...

la CIG és el 2n sindicat de Galiza amb un 30% de representació i desenes de milers d'afiliats (a part la CUT, que són poc més de 5000, també s'hi sumen). Amb això, amb el 35% (més la CGT d'allà que suposo que s'hi sumarà, es pot fer algo).

A Euskal Herria sud el sindicalisme nacional i de classe és majoritari, sumant un 67%.

Als Països Catalans no té res a veure en xifres. La CGT al Principat representa a penes el 2% de representació, al PV i a les illes molt menys, i la COS i la CNT encara tenen menys força. En el cas del Principat de Catalunya, ni que tots els sindicats menys els grocs (és a dir, CCOO, UGT i USOC) fessin tots junts vaga: els que he dit més la IAC, la I-CSC, Co.BAS,... ni així s'arribaria ni al 10% de la representativitat.


I les vagues es fan guanyant les assemblees a les empreses.
Re: >>> Galiza també farà vaga general el 29 de març
24 feb 2012
la CUT más de 5000 afiliados??? no te flipes home. Si llegan a 2000 van que chutan. El año pasado se les escindió la seccion de Corunha, formando la COG. Tienen algo de fuerza en el sector del metal de Vigo, y en el resto son tan anecdóticos como lo pueda ser la CNT.
Re: >>> Galiza també farà vaga general el 29 de març
24 feb 2012
la CUT más de 5000 afiliados??? no te flipes home. Si llegan a 2000 van que chutan. El año pasado se les escindió la seccion de Corunha, formando la COG. Tienen algo de fuerza en el sector del metal de Vigo, y en el resto son tan anecdóticos como lo pueda ser la CNT.
Sindicat Terrassa