Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
23 feb 2012
Representants de Bildu van anunciar ahir a Bilbo que, «per coherència», aquesta coalició renunciarà a aplicar qualsevol aspecte de la nova reforma laboral a les institucions i societats públiques que governa. Per la seva banda, l'esquerra abertzale va expressar el seu suport a la vaga general del 29 de març a Hego Euskal Herria i va fer una crida a la ciutadania per unir-se contra el que va qualificar d '«agressió».
31.jpg
Bildu va fer aquesta declaració en una roda de premsa ahir a Bilbo i en què van participar els dirigents Maiorga Ramírez, Asier Vega i Idoia Ormazabal, convocada per anunciar que aquesta formació presentarà a les Juntes Generals de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa i al Parlament de Nafarroa iniciatives per exigir la retirada d'aquesta reforma laboral.

Maiorga Ramírez, a preguntes dels periodistes, va assegurar que l'oposició de Bildu a aquest nou decret s'ha d'expressar no només en els àmbits teòric i polític, sinó també en el pràctic, en l'actuació diària de les institucions i societat públiques que governa i en les que, «per coherència», renunciarà a aplicar aquesta nova normativa.

Els dirigents de la coalició que integren l'esquerra abertzale, EA i Alternatiba catalogar la reforma laboral com «un atac contra els treballadors», que busca «retallar els salaris i les indemnitzacions per acomiadament», que queden reduïdes «a mínims històrics».

Amb aquesta nova reforma, el PP, segons l'opinió de Bildu, «ha instaurat l'acomiadament lliure i gratuït en els dotze primers mesos de contracte, esborra de cop els èxits de la negociació col · lectiu, i perjudica especialment als joves, que es poden veure amb 33 anys i un sou de 481 euros ».

Bildu va destacar que, «com demostren les mobilitzacions» i la vaga general convocada a Hego Euskal Herria per la majoria sindical per al 29 de març, «els treballadors bascos no estan d'acord amb aquesta reforma, que fa que tots tinguem l'amenaça de l'atur sobre els nostres caps ».

Per això, davant «el despropòsit que suposa aquesta reforma en tots els àmbits», Bildu proposarà en els pròxims plens del Parlament navarrès i de les tres juntes generals que aquestes institucions exigeixin la retirada d'aquesta normativa.

La iniciativa de Bildu, segons els seus impulsors, servirà també perquè «cada partit es retrati davant la societat» i per «exigir un marc basc de relacions laborals que possibiliti que decidim a Euskal Herria com han de ser les lleis que regeixen el mercat laboral ».

Resposta «contundent»

Per la seva banda, l'esquerra abertzale va mostrar ahir a Iruñea seu suport a la vaga general i va fer una crida a ciutadans i organitzacions polítiques i socials per unir-se davant aquesta «forta agressió».

«L'agressió és tan forta que obliga a no romandre impassibles ia respondre de manera contundent», va subratllar Txelui Moreno en una roda de premsa en què, juntament amb Pernando Barrena, va opinar que la situació actual exigeix ​​de totes les organitzacions «altura de mires per ser capaços de configurar un gran acord que impedeixi posar en pràctica les mesures del PP ».

Per a això, va fer una crida a la ciutadania i les seves organitzacions «a preparar a consciència la vaga general» perquè, segons ell, l'èxit de les mobilitzacions «dependrà que es puguin« parar aquestes agressions que avui estan llançant des del PP ».

«Totes les forces que es puguin sumar a aquesta convocatòria benvingudes siguin», va comentar Moreno, que va precisar que «per aturar això cal que la resposta sigui contundent i fort, el més àmplia possible, i això es podria aconseguir amb la unitat de totes les forces, també CCOO i UGT », va dir en ser preguntat sobre això.

El dirigent abertzale va criticar que «els drets laborals i sindicals que han costat dècades de lluita, de compromís i de patiment, estan dilapidándolos en pocs mesos».

Va declarar també que a Nafarroa el PP té el suport d'UPN i PSN en la defensa d'unes retallades i una reforma laboral amb els que «l'únic que estan creant en la societat és més gran desprotecció social, més precarietat i més atur».

«Les receptes que s'han aplicat fins ara i les que volen aplicar no ens treuen de la crisi com han promès, ni estan dissenyades per crear ocupació», va manifestar Moreno, que va afegir que «estan intentant augmentar el poder empresarial i carregant definitivament la negociació col · lectiva ».

Moreno va sostenir, així mateix, que si la resposta a les retallades i la reforma laboral és la vaga general, el full de ruta per al canvi polític i social «passa per anar configurant a Nafarroa acords entre les forces progressistes».
Rajoy creu que sindicats i PSOE es quedaran «sols»

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va advertir ahir al PSOE que aquest partit i els sindicats es quedessin «sols» davant la reforma laboral, per la qual cosa els va convidar a sumar-s'hi perquè considera que és «bona, justa i necessària».

Rajoy va respondre així, durant la sessió de control al Congrés, a una pregunta del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre si ha valorat els efectes de la reforma laboral. «El Govern té el costum de valorar els efectes de les seves decisions, això és de pensar bé les coses», va respondre Rajoy, qui s'ha mostrat sorprès davant la pregunta.

En aquest sentit, va declarar «no sé si vostè creu que hi ha governs que no pensen bé les coses, fins i tot si vostè ha format part d'alguns, espero que no hagi estat així». Rajoy ha recordat a Rubalcaba que en aquests anys que governava el PSOE es va produir el rècord d'aturats a l'Estat espanyol, que supera la mitjana europea, i li va retreure que l'executiu del qual va formar part va modificar tres vegades en quatre anys les normes del mercat de treball.

El Govern espanyol ara «agafa el toro per les banyes-va subratllar Rajoy-, i pren decisions que si s'hagués fet abans haurien evitat l'actual situació».

Davant aquesta conjuntura, l'únic que l'Executiu no pot fer és «no fer res», va afegir Rajoy, perquè va dir que està «a favor dels espanyols» i que l'actual normativa laboral «és de fa trenta anys quan el món avui és diferent i no podem ancorar-nos en el passat ». GARA
Mira també:
http://www.gara.net/paperezkoa/20120223/323975/es/Bildu-no-aplicara-reforma-laboral-instituciones-que-gobierna
http://bildu.info/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
23 feb 2012
Per incitar el debat i per trencar el dogma de que la lluita a les institucions no serveix de res.

Si un objectiu tàctic (més enllà dels estratègics) és aturar la reforma laboral, hauríem de preguntar-nos com ho anem a fer. Sincerament, ni que hi hagués una vaga general d'una setmana amb un gran seguiment i molta pressió al carrer, la reforma (el gruix de la qual ve d'Europa) s'aplicaria.

Ara bé, si des de les institucions s'erigeix TAMBÉ (com a complement, sense deixar de banda el sindicalisme, etc. i qualsevol altre front de lluita) un contrapoder que aposta per la desobediència, la cosa canvia molt de to. De fet, és més possible que a efectes pràctics sigui això i no altres moviments els efectius alhora de parar la reforma (almenys pels més de 120 pobles que governa Bildu).

Així doncs, analitzem si els discursos dogmàtics del que serveix i del que no són realment vàlids, no tinguem por a pensar i a reconèixer les coses com són. Avui las lluita a les institucions (vist que el moviment obrer l'han desestructurat i ha perdut centralitat en la lluita, vist que els moviments socials no poden trencar del tot amb l'esquerra reformista plenament integrada al sistema, etc.) la lluita a les institucions des d'una perspectiva de canvi és útil.

Perquè no es veu una alternativa que funcioni millor per aconseguir VICTÒRIES (aprenguem a reconèixer que ens estan guanyant la partida a marxes forçades).
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
23 feb 2012
si vale... igual que la revolució que van fer els socialistes alemanys al 1918. És l'etat qui conquesta a Bildu, i no al revès
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
23 feb 2012
http://www.youtube.com/watch?v=v--4mKV-v5k
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
24 feb 2012
Però aviam, mantindre's sempre en un estat de complet no condicionament de la realitat, et fa més revolucionari? algú ha analitzat perquè l'anarquisme no aixeca el cap de cap de les maneres? vull dir, perquè no es capaç d'impulsar MOVIMENT, massa social?

Vaja, jo respecto als que veient com està el pati decdeixen una fugida individual: s'envan al camp a plantar patates, viuen tancats en al seva casa okupa fent x activitats,... això està millor que res. Però això no canvia res per a la gent explotada.

I el més trist és que a vegades reflexionant és veu clarament que alguns han renunciat (sense dir-ho, lògicament) a cap canvi social. Això sí, per mantenir la FAÇANA revolucionària, sempre es pot fer cumplint una sèrie de "dogmes del bon creient": la lluita institucional no serveix de res, els sindicats que reben diners més enllà de les quotes ja estan al servei de l'estat, bla bla bla.

PS: El municipalisme llibertari ve a combatre SOBRETOT això: el dogma d'algunxs
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
24 feb 2012
esmeno. jo fins fa pocs dies firmava com a k, vist que hi ha algu, jo diria k un autònomx, utilitza la mateixa firma, ara en faré serivir una altre. de fet, en tinc varies. socialisme o barbarie!
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
24 feb 2012
municipalisme llibertari? de què? no és llibertari estar als ajuntaments. No és llibertari estar al govern...
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
25 feb 2012
contrapoder?
Bildu és el poder com qualsevol altre partit polític. Bildu és còmplice de la quotidianitat estandaritzada de les nostres vides.
Tu veus una victòria? jo segueixo veient la mateixa misèria, a peu de carrer.
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
25 feb 2012
"jo segueixo veient la mateixa misèria, a peu de carrer."

bildu no es superman,ni tu tampoo
Re: [Euskal Herria] Bildu no aplicarà la reforma laboral en las institucione
25 feb 2012
D'acord amb blabla.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more