Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
Reproduïm aquesta interessant denúncia i reflexió d’un company, Marcel Pich:
3.jpg
Vostè no em coneixerà doncs ens movem en àmbits totalment diferents. Vostè viu de les penúries dels treballadors, jo som un treballador amb penúries (a l’atur, vaja). A final de mes, vostè rep un bon sou per no mobilitzar els treballadors i pactar (amb més o menys transcendència mediàtica) amb el govern afí les reformes convenients. A principis de mes, jo rep el meu subsidi i em serveix de consol per lluitar cada dia contra les reformes que vostè ha pactat o se n’ha fet el suec. Vostè és a un despatx, amb un horari més o menys regular, evitant vagues generals. Jo dedic totes les hores que puc a la lluita al carrer i conscienciar de la necessitat de vagues generals.Tot i això i moltíssimes coses més que no diré per peresa i per no ofendre’l, de vegades coincidim al carrer. Quan vostè es digna a sortir, és clar.

Avui una convocatòria popular a través de les xarxes socials ens citava a la plaça d’Espanya de Palma a les vuit del vespre per manifestar suport i enviar una abraçada als companys i companyes de la ciutat de València. Han rebut fort per part de la policia espanyola a ordres del PP. La mateixa que també repartia llenya no fa gaire al barri del Cabanyal (València) tot i que a ordres del PSOE. És el que té el turnisme.

Com que la lluita antiPP ven més que la antiPSOE (no record haver vist cap condemna seva ni del seu sindicat a la repressió dirigida per Ramon Socías durant anys a l’Esquerra Independentista de Mallorca, per posar un exemple) vostè ha acudit avui a la convocatòria.
Tot era políticament correcte i democràtic (pel seu gust, és clar) fins que s’ha decidit tallar les avingudes. No havien passat ni cinc minuts quan el seu tarannà democràtic ha començat a donar ordres (amb un estil a cavall entre paternalista i sofista) de tornar a la plaça. Vostè ha actuat com a element desmobilitzador de forma vergonyosa i creient-se amb la potestat de donar ordres al jovent antisistema que erem allà. No hi havia perill de càrrega policial. Però no em sorprèn, segur què, per a vostè, la policia espanyola són uns pobres funcionaris i clar, tenen dret a treballar sense incidents. Ben igual que jo, que tenc el dret a manifestar-me sense incidents i sense què vostè em digui quan he d’abandonar la protesta tot donant lliçons de la seva democràcia. La que el seu sindicat groc va pactar.
Mira també:
http://contrainfo.cat/opinio/opinio-carta-a-un-sindicalista-a-sou-2/
http://marcelpich.blogspot.com/2012/02/carta-un-sindicalista-sou.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
Molt bona!

CCOO i UGT no són part de la solució, sinó part del problema
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
El problema no es tant que un paio com aquest, es cregui napoleo i comenci a donar ordres al mig d'una concentracio, intentant aturar la rabia contra el sistema.
El problema greu es que ho aconsegueixi, i que la majoria de la gent se l'escolti i torni a la plaça.
El problema greu es que no s'el faci fora de la concentracio per parasit oportunista.

Si algu ens vol manipular i donar ordres, la resposta es responsabilitat nostra.
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
Una cosa: sindicalistes a sou, apart de a ccoo i ugt, n´hi han a d´altres sindicats, fins i tot a alguns que s´autoproclamen "combatius".
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
I comentaristes també.
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
Que dius, que els únics alliberats que es toquen els collons i només defensen la poltrona estan a ccoo i ugt????
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
Perdó, i els ovaris també.
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
ccoo i ugt són a la lluita social el mateix que ciu a la lluita nacional.
Re: [Opinió] Carta a un sindicalista a sou
23 feb 2012
No, no.
Evidentment que tambe hi son a altres sindicats.
Peró no voldria que ens desviasim massa del fet de la noticia.
Pensa que seria molt facil si deixesim que rapidament, amb un comentari com el teu, es canvies de tema o s'apartes el focus del fet concret i de la responsabilitat que te aquest paio en boicotejar aquesta accio de lluita en concret.

Ho dic perque passa sovint, aqui a IMC BCN, que per tallar el debat que pot generar una noticia(potser incomoda per algunxs), intencionadament o no, es desvia la atencio amb qualsevol comentari distractori.
No puc dir que sigui la teva intencio en aquest cas, perque no et conec.
Salut
Sindicato Sindicat