Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Estrenem web! www.latele.cat ..:Amb moltes novetats:..
22 feb 2012
LaTele.cat molt més que un canal, molt més que una web!

Dimecres 22 de febrer LaTele estrena web

Les càmeres són la nostra arma i la web la nostra màquina coordinadora! Des d'aquí organitzem el que emetem per TDT. Benvingudes a la primera re-apropiació social via Internet de l'espai radioelèctric! Les Ones i la Xarxa són nostres! Som-hi! La festa televisiva comença!!
LaTele.cat estrena una nova web que vol ser el primer espai de treball col·laboratiu a la xarxa que culmina en una emissió en TDT. Seguim reivindicant l'espectre radioelèctric (un bé comú!) i per tant el dret d'utilitzar-lo fora d'interessos comercials i de partits polítics. A LaTele volem veure els nostres imaginaris i missatges : volem ser creadors i no només receptors.

Com a novetats virtuals cal destacar l'espai de la WikiTele i la GeoTele. A la WikiTele qualsevol usuària registrada podrà pujar vídeos a la web i compartir-los amb tothom (molts d'aquests vídeos s'emetran per LaTele). Tots els vídeos quedaran classificats i etiquetats, però, a més, geo-referenciats a la GeoTele, un mapa mundi fet en Open Street Maps on es marcarà on van ser enregistrats.

Aquesta és una de les apostes de futur de LaTele, les noves creacions de cartografies específiques o l'´us dels mapes per aplicacions mòbils.


A la nova web hi haurà, de moment en proves, l'emissió en directe del canal 37 de la TDT, gràcies a la plataforma lliure d'streaming desenvolupada per giss.tv i el suport de Telenoika.

La web serà el nostre espai de treball telemàtic, amb molta gent treballant de forma organitzada alhora, per culminar en la confecció d'una graella televisiva; possiblement, la primera graella col·laborativa feta arreu.

No importa que un vídeo es vegi abans a Internet que a la TDT, al contrari, Xarxa i Televisió són en aquest cas cares d'una mateixa moneda.

Intentarem potenciar les emissions en directe, però també la recopilació i la curosa classificació dels vídeos. Volem construir el nostre arxiu audiovisual per tenir present la memòria col·lectiva dels moviments socials!


La nova web ha servit a més per posar més presentable el contingut de molts programes: estrenem amb el darrer Contrainfos, l'informatiu quinzenal de LaTele, però a la web també hi trobareu els vídeos del programa DirecteAment, que porta 13 capítols gravant concerts en directe arreu de Catalunya; o el Programa de l'Aigua, un programa en solidaritat amb les lluites de l'aigua. Podreu seguir també l'Harticultura, un resum de la cultura underground del Barcelonès; l'exitós programa de punk Y tu que miras gilipollas; o el novedós Cuina Vegana, que agafa entitat pròpia per afegir-se al programa que TVAnimalista té a LaTele.

Tot el software que desenvolupa LaTele.cat és lliure i els continguts Creative Commons. LaTele ha comptat amb una beca de Telenoika per al desenvolupament del software de gestió de continguts a la web, així com pel nostre proper repte informàtic, la creació d'un programari lliure per a la gestió de la continuïtat del canal TDT i el desenvolupament d'aplicacions mòbils.

+ info: info ARROBA latele.cat /

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat