Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
La mobilització dels últims dies duta a terme pels i les estudiants de l'IES Lluís Vives de València en defensa del seu dret a una educació pública de qualitat i en contra de les retallades pressupostàries, ha provocat lamentablement una desmesurada resposta per part de les autoritats . De nou, hem pogut comprovar com l'acció de la policia espanyola implicava desenes de persones ferides i detingudes, la majoria joves. Aquests fets han desencadenat al seu torn una onada de solidaritat imparable, primer a nivell local i ara internacional.

Aquesta situació es produeix en un context de crisi i reestructuració del sistema capitalista a l'Estat espanyol que comporta un paquet de mesures de retallades i atacs en contra de la classe treballadora. Els i les estudiants de l'IES Lluís Vives protestaven per drets tan bàsics com tenir calefacció al seu centre. Des del aparell estatal ens intenten convèncer de la necessitat de les retallades, ens diuen que no hi ha diners per mantenir els serveis públics, mentre s'augmenta el pressupost dedicat a despeses policials i militars, mentre s'ingressen milions a institucions reaccionàries com l'Església Catòlica o la Casa Reial. Volen prendre'ns el pèl, però la joventut no es creu les mentides que ens llancen des de dalt.

Els fets de València suposen un advertiment a la joventut treballadora dels pobles de l'Estat. Els poderosos temen que la nostra joventut, la joventut de l'atur, la joventut sense futur, la joventut potencialment lluitadora, desperti i comenci a conquerir els drets que se li neguen. Però el poble valencià està demostrant aquests dies que els i les joves no ens quedarem amb la boca tancada, que la repressió no ens aturarà. La joventut rebel està prenent els carrers i amb això demostra que no està disposada a seguir contemplant com se'ns nega el futur.

Des Yesca, la Joventut Castellana i Revolucionària, volem transmetre la nostra solidaritat i suport a la joventut treballadora dels Països Catalans. Exigim el cessament de la repressió contra la joventut valenciana així com l'absolució de totes les persones detingudes. Ens sumem també a la petició de dimissió de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez, i del cap de la policia espanyola Antonio Moreno.

Així mateix, volem enviar una abraçada solidària a tots els i les estudiants en lluita de València, especialment al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, organització estudiantil de l'esquerra independentista. L'estudiantat dels Països Catalans constitueix tot un referent en la lluita per una educació pública, popular, no sexista i de qualitat, com va quedar demostrat durant el moviment de resposta a l'Espai Europeu d'Educació Superior.

La nostra eina de resposta als atacs que patim com a joves i treballadors és la solidaritat i el suport mutu. ¡València no està sola!

Yesca, la joventut castellana i revolucionària.
Concentracions de suport Dimarts 21 a Castella:

- Guadalajara: 20:00 h-Plaza Mayor
- Lleó: 13:00-Davant de l'Ajuntament
- Logronyo: 19:00 h-Al Espolón
- Madrid: 19:30 h-Puerta del Sol
- Salamanca: 13:30-Davant de l'Ajuntament
- Toledo: 20h-Plaza Zocodover
- Valladolid: 13:30-Davant de l'Ajuntament
Mira també:
http://juventudrebelde.org/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=420&cntnt01returnid=56

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
Visca Castella i viva los Países Catalanes!

La Solidaritat és la tendresa dels pobles!
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
Visca la clase treballadora sigui don sigui. Als paisos catalans i a castella tambe hi ha burguesos.
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
i al Sàhara, i a Palestia, i al Kurdistan, i a Grècia. I per molt que allà també hi ha burgesos, no deixarem de cridar: Visca el Sàhara, Visca Palestina, Visca el Kurdistan i Visca el poble grec, en lluita per la seva sobirania.

I evientment, visca Castella, i visca els Països Catalans.

Ànims a les estudiants en lluita. Seguiu fotent canya!

http://www.youtube.com/watch?v=FBAj_qD2uFY
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
Gràcies per la solidaritat i pel comunicat en català.
Castella som totes!
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
21 feb 2012
http://www.primaveravalenciana.com/
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
22 feb 2012
També s'han fet concentracions a Conca i Sòria. A Madrid hi havia 3.000 persones, he pogut veure entre les fotos una pancarta que deia en català "no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu". :)

COm diuen per dalt, la solidaritat és la tendresa dels pobles.
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
22 feb 2012
Em sembla bé la iniciativa, però Lleó no és Castella!
Re: Comunicat en solidaritat amb la joventut valenciana
24 feb 2012
És veritat, fa 1200 anys no ho era.

UPL = Blauers
Sindicat Terrassa