Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
>>> El SEPC davant les detencions en les protestes de l'IES Lluís Vives de València
16 feb 2012
Ahir, durant una de les moltes mobilitzacions contra les retallades i a favor d’un esenyament públic i gratuït que duen a terme el professorat i estudiants de l’IES Lluís Vives de València, la Policia Nacional va carregar durament contra els concentrats, la majoria d’ells menors d’edat. Després d’alts moments de tensió, insults i agressions per part dels cossos policials, un dels manifestants fou detingut. D’altra banda un altre estudiant ha estat denunciats per resistència i desobediència a l’autoritat. Avui, s’ha realitzat una concentració en mostra de suport pels fets ocurreguts ahir on hi han participat més estudiants i professors d’altres centres de la ciutat i de les mateixes universitats de València. Ha estat durant aquesta segona convocatoria quan la Policia Nacional ha tornat a carregar i ferir greument desenes de manifestants, i per finalitzar, han estat detingudes sis persones, una de les quals, militant del SEPC i Maulets.
repressió4lluisvives.jpg
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

• La posada en llibertat de totes les detingudes deixant-les sense càrrecs ja que entenem que no hi ha cap motiu que justifiqui la seva detenció. En cap moment han dut a terme cap acció que permeti la restricció dels seus drets ja que si els estudiants han fet ús de la força ha estat en legítima defensa en el moment de l’escomesa policial.

• Un comunicat demanant disculpes públiques de les autoritats pertinents per la brutalitat policial duta a terme ja que és intolerable que davant les legítimes protestes de la comunitat educativa es faci recurs de la violència més extrema.

Així doncs, us animem a participar a les properes concentracions a favor d’un ensenyament públic i de qualitat i en contra de les reiterades repressions que pateix el moviment estudiantil dels Països Catalans.
La propera concentració de suport és avui, 16 de Febrer, a les 18:00h davant la Delegació del Govern Espanyol a València.

Prou repressió! Juntes per la pública, ni un pas enrere!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
València, 16 de Febrer de 2012
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/ieslluisvives.php

This work is in the public domain

Comentaris

Pide al Defensor del Pueblo que investigue el abuso policial en el IES Luis Vives (Valencia)
16 feb 2012
La Policía debe velar por el orden, y no para abusar de la fuerza. Pide al Sindic de Greuges que investigue la desproporcionada actuación policial.

No se puede tolerar ningún tipo de abuso policial en la tarea de velar por el orden en protestas ciudadanas, menos aún en protestas pacíficas que reclaman unos derechos que están amparados en nuestra propia constitución e inaceptable si las victimas de estos abusos son menores de edad.

Hechos como los ocurridos en el IES Luis Vives de Valencia el pasado día 15 de febrero no se pueden tolerar. Unos estudiantes fueron son agredidos por las fuerzas de orden público por reclamar pacíficamente derechos fundamentales como una educación pública o en este caso concreto exigir que en su centro funcione la calefacción.

En la Comunidad Valenciana no existe como tal la figura del Defensor del menor, la defensa de sus derechos entra dentro de las competencias del Sindic de Greuges (http://www.elsindic.com/es/index.html)

Firmando esta petición estarás enviando una carta a José Cholbi Diego, máximo representante del Sindic de Greuges.

Tambien puedes realizar la queja a modo particular en la siguiente dirección web: http://www.elsindic.com/es/quiero-presentar-una-queja.html

NO DEJEMOS QUE ESTO SE QUEDE EN EL OLVIDO, ES INTOLERABLE

Datos de contacto: Instituto de Educacion Secundaria Luis Vives, C/ San Pablo, 4, 46002 Valencia - 96 351 07 86 (disponen de más material fotográfico y video)

Comunicado repulsa 15M Valencia: http://www.acampadavalencia.net/2012/02/16/repulsa-por-la-carga-policial

Nota de prensa del claustro de profesores publicada en Democracia real YA Valencia: http://valencia.democraciarealya.es/post/17703746055/comunicados-frente-

Artículo publicado en el diario El País: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/02/15/valencia/1329326201_766657.html

Testimonio de una de las estudiantes presentes: http://eskup.elpais.com/alumnasieslluisvives

Imagenes de la detención: http://www.youtube.com/watch?v=ceF6zSJhhm4


Para firmar aqui:
http://actuable.es/peticiones/15-02-2012-denuncia-contra-abuso-policial-
Mira també:
http://actuable.es/peticiones/15-02-2012-denuncia-contra-abuso-policial-el-ies-luis-vives
Sindicato Sindicat