|
Notícies :: fòrum 2004 |
[Barcelonès] 5è fòrum veïnal en defensa dels serveis públics
|
|
per aavv |
15 feb 2012
|
|
La FAVB us convida a participar en el 5è Fòrum Veïnal Barcelonès, que tindrà lloc el pròxim dissabte 18 de febrer al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3).
L’objectiu d’aquest fòrum veïnal és compartir diagnòstics, establir aliances i generar coneixement compartit al voltant d’un tema que ha adquirit una importància central a conseqüència de les polítiques de retallades i privatitzacions que estem vivint: la defensa dels serveis públics.
Els serveis públics constitueixen l’espina dorsal de l’estat del benestar i són la principal garantia de cohesió davant el risc de fractura social que comporta la crisi socio-econòmica que travessem. És per aquest motiu, que des de l’inici de la crisi, el moviment veïnal ha participat i impulsat lluites contra les polítiques d’aprimament i privatització dels serveis públics.
Tanmateix, considerem que ara toca conèixer on estem, saber qui tenim al nostre costat i generar noves propostes i idees que ens permetin continuar avançant.
Les àrees temàtiques que pensem treballar són:
A) SANITAT: ¿Quines implicacions està tenint la política sanitària dirigida per la Conselleria de Salut en el sistema sanitari català i barceloní? ¿Com afecta als barris les retallades als centres sanitaris públics?
B) EDUCACIÓ: ¿Com estan afectant les retallades al sistema d’educació pública de la ciutat de Barcelona? ¿Quines seran les conseqü.ncies de la concertació de les escoles bressol? ¿Com assegurem el manteniment del servei de beques menjador?
C) HABITATGE: ¿Com afecta la crisi al dret a l’habitatge? ¿Com afrontem l’onada de desnonaments i execucions hipotecàries? ¿Quines polítiques d’habitatge són necessàries?
D) SERVEIS SOCIALS: ¿Com afecten les retallades al sector de Serveis Socials de
Barcelona? ¿Com afecta a la qualitat dels serveis la seva externalització? ¿Quines necessitats detectem a conseqü.ncia de l’impacte de la crisi que no es troben cobertes per l’actual sistema
de protecció social? ¿Quins efectes pot tenir la paral·lització de les ajudes a la dependència?
E) FISCALITAT: Ens diuen que no hi ha diners, però pensem que el problema és que el sistema fiscal actual és profundament injust ¿quines reformes fiscals serien necessàries per poder disposar d’uns serveis públics de qualitat? ¿Com impulsem mesures de fiscalitat progressiva i redistributiva?¿De quina manera la incorporació de mecanismes participatius (p.ex. pressupostos participatius) pot servir per un repartiment més just de les inversions i la despesa corrent?
Aquest fòrum és un acte obert a la ciutadania i a les entitats. Si vols partipar, només has de trucar a la FAVB per inscriure't |
Mira també:
http://www.favb.cat/taxonomy_menu/2/68/6 |
This work is in the public domain |