Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Joaquim Forn va prometre a dos sindicalistes de TMB que no hi hauria retallada de servei i que compliria els acords
14 feb 2012
Les plantilles de bus i metro, que aniran a la vaga a finals de mes, denuncien la falta de paraula del primer tinent d'alcalde Joaquim Forn i el regidor de Mobilitat Eduard Freixedes
Un clip en format mp3 penjat a la xarxa ha tret la llum la conversa que membres de la secció sindical de la CGT a Autobusos van mantenir amb el president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i primer tinent d'alcalde Joaquim Forn i el regidor de Mobilitat Eduard Freixedes, poc després que Convergència i Unió guanyés les eleccions municipals a Barcelona. A la gravació s'escolta a Joaquim Forn afirmar que no es retallaran el serveis i que els acords -com el Conveni col·lectiu- es respectaran. Aquest fet dona força a les denúncies de les treballadores de TMB que denuncien que Forn i Freixedes no compleixin amb la seva paraula. En aquest sentit, les mesures de CiU en matèria de transport han estat la reducció del servei -amb l'eliminació de línies senceres-, l'apujada de tarifes i l'incompliment del conveni, ja que els sous de la plantilla no s'apujaran el tant per cent corresponent a l'apujada de l'IPC, un 2.4%.

A la conversa s'escolta a Joaquim Forn dir: “Jo he anat amb tota la bona voluntat i ho dic amb tota la sinceritat. Per part meva i ho deixaré absolutament clar, lo primer que hem d'estalviar i ja hem dit això: no a les reduccions. Aviam, els acords estan per complir, eh, és la base”. A continuació un dels treballadors l'adverteix que la plantilla no admetrà una rebaixa. “Tingueu-ho molt clar”; li diu. Un altre treballador prossegueix: “El conveni és sagrat. No acceptarem cap retallada aquí [...] però tampoc volem cap retallada de servei”.

Aquesta conversa surt a la llum a dues setmanes de la convocatòria de vaga reconduïble de quatre dies que les plantilles de bus i metro de Barcelona van votar en assemblea fer del 27 al 3 de març, coincidint amb el World Congress Mobile (Congrés Mundial del Mòbil) que es celebrarà a la ciutat aquestes dates.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/joaquim-forn-va-prometre-dos-si

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat