Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
[Praxis - La mirada del passat] Vente a Alemania, Pepe
13 feb 2012
Praxis continua amb el cicle de cinema-documental "La Mirada del Passat". Aquest mes veurem la pel·lícula de 1971 "Vente a Alemania, Pepe". Us esperem aquest DIJOUS, 16 DE FEBRER DEL 2012, a les 19,30 HORES al BAR-LLIBRERIA ROXANNE, c/ Martínez de la Rosa, 27 (Barcelona).
alemania_pepe_def.pdf
alemania_pepe_def.pdf (468,78 KiB)
Des de la guerra civil el bàndol "nacional" va estar interessat a fer servir el cinema com una arma més per tal de penetrar ideològicament en el si de la societat. El Movimiento Nacional va utilitzar aquest mitjà com una eina per a l’adoctrinament i la formació d’una nova consciència d’identitat nacional, reproduïnt, en aquest mitjà, l’exemple perfecte de “lo español”. Per això, es va mantenir l’afany de perfilar un gènere de producció capaç de recórrer triomfalment “las sendas de la verdad española, cruda, recia, viril y cristiana”. Es va crear i va promocionar un cinema de la raça, marcant els seus “rasgos culturales y temperamentales”.

Una pel·lícula, aparentment inofensiva com és "Vente a Alemania, Pepe", és no obstant això, un producte genuí del franquisme en la seva versió més mediocre, i una manera de fer cinema que recolza en la realitat per desvirtuar-la fins al punt de semblar gairebé ciència ficció. La distorsió de la realitat que presenta la pel·lícula, és un exemple a l’àmbit del cinema, d’aquells elements ideològics que eren projectats des de les diferents esferes de la dictadura. Elements ideològics i mordasses morals de llarg abast que es van transmetre a la societat espanyola per diversos canals i que han perdurat més enllà del canvi polític.

Després de veure la pel·lícula, parlarem dels trets característics del cinema franquista: censura, transmissió de valors morals, creació de mites, rols de home i dona, el cinema alternatiu, etc., així com dels temes concrets que tracta la pel·lícula: la immigració espanyola dels anys seixanta i la modernitat.
Mira també:
http://associaciopraxis.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Praxis - La mirada del passat] Vente a Alemania, Pepe
14 feb 2012
es molt graciós que una associació que es dedica sols a la teoria i fer d'intelectuals de saló veient pelis, s'anomeni praxis

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more