Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
[29-F vaga!] mobilitzacions als Països Catalans per l'ensenyament públic
13 feb 2012
MOBILITZACIONS ARREU DELS PAÏSOS CATALANS:

ALACANT: 13:00h, La Mà d'Azorín (UA)
BARCELONA: 12:30h, Plaça Universitat
CASTELLÓ: 12:00H, Plaça de la Independència (La Farola)
GATA DE GORDOS: 12:00h, Estació de tren
GIRONA: 12:00h, Plaça Sant Domènech (Rectorat)
LLEIDA: 12:00h, Plaça Víctor Siurana (Rectorat)
MASNOU: 11:00h, Estació de tren
OLOT: 09:30h, Plaça del Rector Ferrer
PALMA: 12h:00h, Plaça del Tub
TARRAGONA: 11h, Plaça Imperial Tàrraco
TORTOSA: 12:00h, Delegació d'Ensenyament (c/Mare de Déu de la Providència)
VALÈNCIA: 12:00h, Facultat de Geografia i Història
VINARÓS: 11h, Plaça de l'Ajuntament
x.jpg
Ja la tenim aquí: la nova data de mobilització arreu dels Països Catalans. Una jornada en la que tots els sectors de l'ensenyament ja hem anunciat que sortirem al carrer en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. No és estrany que s'esdevinguin tals mobilitzacions tenint en compte la precària situació d'un bé públic com és l'educació. Hem demostrat que volem ser els protagonistes de les reformes educatives i trencar amb les imposicions d'un sistema que ens subordina a les seves necessitats i no a les necessitats de la nostra societat.
Arran de les retallades pressupostàries, estudiants i professorat hem fet front comú davant l'ofensiva privatitzadora que suposa l'implantació de plans d'estudis dissenyats per aquells qui volen restringir el dret a l'educació a només aquells que tenen un alt poder adquisitiu i així successivament eliminant els estudis que generen pel país un pensament crític i que es desmarca de les dinàmiques del sistema.

A tots aquests fets, cal sumar-hi l'internvenció del teixit empresarial dins del món acadèmic que limita la pedagogia a les aules a les demandes del mercat i com és evident, marquen les pautes de l'estructura interna de les universitats.

No creiem en aquest model educatiu i tenim l'alternativa a les mans i el proper 29 de febrer buidarem les aules, prendrem els carrers i demostrarem, un cop més, que som l'inci del canvi que necessitem. Així doncs, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans:

· Donem suport a la convocatòria de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública de vaga general d'ensenyament i animem a tota la comunitat educativa a sumar-se a les mobilitzacions així com animem a la resta de la societat a posicionar-se a favor de la lluita per un ensenyament públic i de qualitat.

· Exigim la creació d'un debat vinculant que impliqui totes les parts afectades per les reformes estudiantils que consti d'un ampli reconeixement dels drets de les estudiants i que suposi una posada en pràctica de la democràcia real que com a poble reivindiquem des de fa anys.

· Ens solidaritzem amb les companyes que al llarg de tantes mobilitzacions han patit la política repressiva de les autoritats mentre defensaven els seus drets i condemnem tals accions opressores que suposen la mostra, un cop més, de la manca de llibertat ja existent en l'Estat Espanyol.

Hem pres la humil desició de no retrocedir i així seguirem fins que aconseguim un ensenyament públic, gratüit, de qualitat i que tingui en compte la diversitat social i cultural de totes les estudiants.

Juntes per la pública! Aturem les privatitzacions, construïm l'ensenyament que volem!
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/comunicat29F.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [29-F vaga!] mobilitzacions als Països Catalans per l'ensenyament públic
13 feb 2012
Aquesta llista és de localitats amb mobilitzacions jaconfirmades, hi ha altres poblacions que segurament en els propers dies s'afegiran convocant més mobilitzacions locals.

El 29-F buidem les aules i prenem als carrers!
Aprenem dels companys i companyes gregues!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more