Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La reforma laboral de Rajoy, un altre brutal atac contra els drets dels treballadors
11 feb 2012
Abarateix l'acomiadament, crea noves modalitats de contractes porqueria i ofereix més facilitats pel despenjament dels Convenis per part de les Empreses.

Facilitats per realitzar Acomiadaments Col·lectius i EROs, proposa mesures de pressió perquè els treballadors malalts no es donin de baixa i ofereix més bonificacions per als empresaris.

Crea noves normes per facilitar l'acomiadament del personal laboral del sector públic.
web.jpg
Després del Decretazo del 30 de Desembre de 2011 en el qual es va aprovar una dràstica retallada de la despesa pública, la pujada de l'IRPF, la congelació de l'ocupació pública… i el posterior i vergonyós Acord de CCOO, UGT i la CEOE de 25 de gener de 2012, que va establir que durant els propers anys els treballadors continuarem perdent poder adquisitiu i que els empresaris tindran molt més poder per canviar com vulguin les condicions laborals dels treballadors, patim ara aquesta nova envestida del Govern contra els drets dels treballadors.

Reforma darrera Reforma, pas a pas, sense pressa però sense pausa, el Gran Capital i els titelles que s'alternen al capdavant del Govern per defensar els seus interessos (González, Aznar, Zapatero, Rajoy) prossegueixen amb els seus plans per desmantellar gradualment els escassos drets que encara ens queden als treballadors.

Ja havien anunciat que seria una Reforma agressiva i efectivament ho és, aquesta Reforma redueix la indemnització per acomiadament dels contractes indefinits de 45 dies per any i 42 mensualitats com a màxim a 33 dies per any i 24 mensualitats, amplia les causes de l'acomiadament objectiu amb indemnització de 20 dies per any, -les empreses podran acollir-se a aquesta modalitat simplement al·legant que porten tres trimestres consecutius en situació negativa-.

S'estableix per a les empreses de menys de 50 treballadors una nova modalitat de contracte indefinit que té un període de prova d'un any (durant el període de prova l'empresari et pot acomiadar sense cap indemnització i sense tenir la necessitat d'al·legar cap causa), desregularitza el contracte a temps parcial (permetran que els treballadors a temps parcial puguin fer hores extres), equiparen als voltors de les ETTs amb els serveis públics d'Ocupació, es dóna més poder als empresaris per modificar les condicions laborals, podran canviar la jornada laboral i aplicar la mobilitat funcional, fins i tot entre diferents categories professionals, facilita que els empresaris puguin despenjar-se de l'acordat en els convenis col·lectius, la pròrroga automàtica dels convenis tindrà una durada màxima de dos anys, es faciliten els acomiadaments col·lectius, les empreses ja no hauran de tenir autorització de l'Administració per realitzar EROs, els treballadors en atur que cobrin prestacions hauran de realitzar treballs en benefici de la comunitat, les mútues patronals tindran més poder per controlar i pressionar als treballadors que es donin de baixa, es modifica el sistema de formació per a l'ocupació, s'estableixen noves bonificacions a la contractació per als empresaris; i com a única contrapartida a tota aquesta bateria de mesures contra els treballadors, es prohibirà l'encadenament indefinit de contractes temporals que recentment havia aprovat el govern de Zapatero.

Instauren una via legal per la qual l'empresari podrà robar a un jove aturat part de la seva prestació de desocupació. Per reduir l'atur juvenil, que pateix una taxa de desocupació del 48%, l'Executiu ha creat un nou contracte. En ell, s'estableix una rebaixa en els costos laborals de 3.000 euros per a les PIMES amb menys de 50 treballadors en contractar al primer empleat menor de 30 anys que estigui a l'atur. Aquest treballador seguirà cobrant el 25% de l'atur al que tenia dret mentre, l'ocupador, podrà deixar de pagar el 50% del que li corresponia de la prestació a la qual tenia dret l'empleat durant un màxim d'un any, encara que aquest període coincideix amb el període de prova que preveu el nou contracte, el qual s'estableix en 12 mesos (l'anterior era de 30 dies).
Això vol dir que abans de que hagin passat aquests 12 mesos tens tots els números per anar al carrer sense indemnització i que al teu lloc n'hi posin un altre.

En definitiva, és una Reforma que amplia i aprofundeix les mateixes mesures fracassades que venia aplicant el govern de Zapatero. És un insult a la intel·ligència pretendre que creiem que abaratir i facilitar l'acomiadament pot crear ocupació, o que per frenar la sagnia de l'Atur el millor és “redimensionar el sector públic” acomiadant a milers de treballadors laborals, o que la millor aposta per la qualitat de l'ocupació i la Modernització de la negociació col·lectiva sigui retrocedir al model de relacions laborals del segle XIX.

Aquesta reforma no només no ajudarà a crear ocupació sinó que produirà més atur, més precarietat laboral, pitjors salaris, i un salvatge deteriorament de les condicions laborals.

És una reforma injusta, immoral i il·legítima que ataca frontalment els més elementals drets de les persones treballadores, per tant, des de CNT fem una crida a tots els treballadors a la rebel·lió i la lluita contra aquesta nova agressió.Secretaria de Premsa i Comunicació
Confederació Nacional del Treball
Mira també:
http://olot.cnt.es/articles/2775
http://cnt.es/noticias/nota-de-prensa-la-reforma-laboral-de-rajoy-otro-brutal-ataque-contra-los-derechos-de-los-tr

This work is in the public domain
Sindicat