Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El Departament de Salut obre expedient sancionador a l'empresa Qualytel, gestora del servei de trucades d'emergències 061.
10 feb 2012
Boi Ruiz, conseller de Salut, va desglossar en la sessió parlamentària del passat 9 de febrer del 2012, les xifres de trucades al 061 que no van poder ser ateses en el mes de desembre del 2011.
parlament01.jpg
Boi Ruiz, conseller de Salut, va desglossar en la sessió parlamentària del passat 9 de febrer del 2012, les xifres de trucades al 061 que no van poder ser ateses en el mes de desembre del 2011, contemplant un total de 34 ciutadans amb emergències mèdiques que no van rebre atenció, almenys en un primer moment. Segons l’informe de Boi Ruiz, els dies crítics van ser de l'1 al 8 de desembre, coincidint exactament amb l'inici de Qualytel com a gestora del servei, des del dia 1 de desembre.

El dia 9 Qualytel tracta de solucionar les incidències tornant a contractar a part de la plantilla de la qual havia decidit prescindir, però el nombre d'operadors encara continua sent inferior en relació al que era habitual i necessari.

Per trobar la solució és sempre imprescindible nomenar el problema. Va ser Josep Vendrell, diputat d'ICV-EUiA, que va sustentar aquest greu problema en dues realitats inqüestionables. Dues realitats que són els bastions en què CNT sosté la seva protesta per la situació del servei d'emergències del 061: el primer és que Qualytel és una empresa del sector del Telemàrqueting, sobre el qual caldria qüestionar-se si pot recaure un servei d'emergències mèdiques. El segon és evidentment la reducció de la plantilla des de desembre del 2011. En resum, dos factors que posen la salut de tots els ciutadans, potencials usuaris del servei, a mercè d'oscil·lacions mercantils..

Un primer pas està fet: reconèixer el problema i assenyalar el responsable. El següent pas és dur a terme les mesures necessàries per solucionar-ho. Per aquests motius, mentre el conseller compareixia, la CNT es va concentrar a les portes del Parlament per recordar que hi ha un conflicte obert actualment a causa de la no subrogació de la plantilla per part de l'empresa, que els seus desastrosos efectes comencen a sortir a la llum pública .

Bloc de la secció sindical: http://cnt061catalunya.blogspot.com/
parlament02.gif
parlament03.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=857
http://cnt061catalunya.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat