Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
Nascuda des del fòrum social català i des de Democràcia Real Ja però amb participació divergent i la final desentesa d’aquests últims, el passat dissabte 28 de gener milers de persones es van congregar pel centre de Barcelona en una manifestació per denunciar la dictadura financera.
Milers de ciutadans van ocupar els carrers al crit de ‘No a la dictadura financera’ i ‘Aturem les retallades’. Tot i ser una manifestació convocada sense banderes ni sigles, finalment ens vem trobar amb dues bandes clarament diferenciades. Bastantes banderoles del PSC, d’UGT i de Comissions Obreres es van veure en un sector de la marxa. Aquesta no era la idea inicial que es recollia sota el lema ‘Altre Món És Possible’ i havia nascut des de diferents plataformes com Democràcia Real Ja o el Fòrum Social Català, fòrum que arrencava aquest mateix dissabte 28 de gener com un procés de posada en comú de propostes de transformació social. Des del Fòrum Social Català, volen organitzar a tothom per a què s’expressi com vulgui i comparteixi els diferents punts de vista per aplicar totes les propostes de canvi. En la preparació de la reivindicació, la plataforma ‘Prou Retallades’ va afegir-s’hi al llistat de convocants fent així entrar també a la UGT i a Comissions Obreres.
La manifestació va anar encaminada en denunciar l’única recepta que es proposa i imposen que és la neoliberal: retallar la despesa pública i augmentar els impostos als mateixos de sempre. Van ser unes 150.000 persones segons els organitzadors provinents del Fòrum Social Català, de la Plataforma Contra les Retallades i de CCOO-UGT. També van ser-hi presents PSC i ICV i, encara més sorprenentment, fins i tot Ciutadans va recolzar la jornada reivindicativa. S’ha vist doncs l’existència d’un bloc institucional i un altre més anònim. Ningú però s’ha queixat d’aquesta sobtada aparició en públic, d’aquesta apropiació de la reivindicació per part dels agents polítics. Com sempre remarquem, el sistema polític, financer i en general social que ens envolta es mou per la pròpia conveniència. Sabem però que per molt que apareguin de tant en tant envoltats pel poble, aquests agents, que serien polítics tancats de ment i sindicats cada cop més a prop de les patronals i més lluny dels treballadors, no ens enganyen amb les seves tàctiques. Segueixen perseguint els mateixos objectius. Objectius que els afavoreixen a ells i a ningú més.


Arcadi Oliveras, al final de la marxa, va llegir en el seu manifest la necessitat de passar de la indignació a l’acció. Cridant que una altra política és possible i una altra economia necessària.

La marxa va acabar a les portes de la Ciutadella amb la lectura del manifest però les portes es van acabar obrint i un grup va seguir fins el Parlament. Aquí ja no s’hi veien banderes i la presència policial era extremadament forta.
Mira també:
http://blip.tv/contrainfos/contrainfos-n%C3%BAm7-manifestaci%C3%B3-contra-les-retallades-28g-5943054
http://blip.tv/okupemlesones/contrainfos-7-primera-quinzena-de-gener-5941959

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
Quina MERDA de crònica (i lamento que sigui des de mitjans de força qualitat).

Qui són els de DRY realment? quants són? perquè se'ls hi dóna la importància de parlar de tu a tu amb un marc que per bé o per mal però engloba diverses organitzacions (i per tant una multitud de gent)?¿?

Jo ja ho he decidit: tot allò que co-convoqui DRY, no hi aniré per just que sembli. N'estic fart dels fums d'aquests que no són res i es creuen tot.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
Doncs tot i que estigui d'acord amb el comentari, QUINA MERDA DE COMENTARI.
Totes sabem ja de quin peu calça DRY, i qui són (els 4 que són), així que tampoc cal menysprear la feina (bona feina) que es fà, ni fer comentaris absurds que tampoc porten enlloc.
Es més, en aquest cas concret, els de DRY i la seva posició política de boicot a la convocatória perquè hi anava CCOO i UGT tampoc era tan descabellada..
I tot i que et sembli una merda de crónica, com a mínim t'ha despertat la voluntat de fer un comentari, que ja és molt.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
Tampoc no es tracta d'una crònica realment. És una idea del què anava a ser en un principi la manifestació, com es va veure interceptada després i sobre DRY simplement es diu que es van desentendre en aquest cas, donant-lis efectivament la raó per desentendre's, si. Però això no implica ni deixa entreveure que se'ls defensi. No ho veig així.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
TODO ES UNA PUTA MIERDA REFORMISTA INCLUSO LOS MEDIOS ALTERNATIVOS COMO INDYMEDIA O CONTRAINFOS; INCLUSO LOS COMENTARIOS COMO EL DE FART LO UNICO QUE VALE LA PENA ES LA COMUNICACION DIREKTA DE TU A TU
MENTIENDES.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
09 feb 2012
El concens era el motiu pel qual es convocava la manifestació...
Jo no crec en concensos.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
10 feb 2012
Sí que la crónica es corta pero tampoco se vende como reflexión, ni posicionamiento claro.

Ahora nos toca a nosotros hacer una lectura y pasar a la acción.
Re: 28G: Manifestació multitudinària però sense consens
10 feb 2012
Hem sembla q no teniu en compte lesforç q fa la gent q es mante en la informacio alternativa d forma voluntaria i per la conviccio q una altra realitat es possible. Parlar de tu a tu esta molt be i DRY son com son, pero qui ha redactat aquesta noticia i qui ha fet aquests vídeos, son gent q creu en el q fa i q li encanta q es crei debat. Salut i a seguir contrainformant! Felicitats @contrainfos!
Sindicat Terrassa