Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Intereconomía guanya presència a Catalunya de la mà de l'empresari que perjudica Ràdio Pica
07 feb 2012
Intereconomia arriba a un acord amb ETV per emetre en obert al Principat continguts del seu canal econòmic. L'empresari Frederic Cano és soci d'una emissora de ràdio que tapa irregularment la freqüència de Ràdio Bronka i Ràdio Pica
Business TV, el canal econòmic del grup ultradretà Intereconomía, emetrà part dels seus continguts en obert a Catalunya a través d'ETV Llobregat TV, que es pot veure fonamentalment a l'àrea del Baix Llobregat. L'acord permetrà que alguns dels programes del canal econòmic ocupin part de la graella d'ETV, propietat de l'empresari Frederic Cano, que també és el president de l'associació de Televisions Digitals Independents de Proximitat (TDIP).

Aquest grup es considerava proper a ERC, tot i que arran de la victòria de CiU a les eleccions catalanes del 2010 diverses informacions apunten que ha virat la seva orientació i s'ha aproximat a la federació nacionalista. Ara, Cano permetrà a Intereconomía, el hòlding mediàtic propietat de l'exdiputat del PPC i vidalquadrista Julio Ariza, guanyar presència al Principat i arribar a centenars de milers de persones a través del canal 36 de la TDT.

Cano també és l'administrador únic de Llobregat Radio, una de les dues empreses que hi ha darrere de la ràdioformula Amb2FM -l'altra és el Grup Mola. Aquesta emissora ha estat denunciada per Ràdio Pica i Ràdio Bronka, dues de les emissores lliures amb més història del país, perquè tot i tenir adjudicada la freqüència 89.4 de la FM per emetre al Vallès, la realitat és que utilitza el 96.6 del dial, que comparteixen Ràdio Bronka i Ràdio Pica, perjudicant les dues emissores esmentades. Amb2FM emet des de la mateixa Torre de Collserola i malgrat les irregularitats que comet, l'any 2011 va rebre una subvenció de 20.000 euros per part del Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.
Mira també:
http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/intereconomia_guanya_presencia_a_catalunya_de_la_ma_de_l_empresari_que_perjudica_r
http://youtu.be/dl3V3QE6y6M

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat