Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Foc a la presó!
07 feb 2012
clip_image002.gif
La ciutat de les bombes tornará a cremar-se.

-     3 de Febrer: A les 22:40 de la nit es van atacar cameres de circuit tancat amb cordes gruixudes i martells en tota l’area metropolitana de Barcelona. El contingut dels atacs al CCTV és el de la solidaritat amb la convocatoria a Atenas, al dia seguent, que buscá fer un crit de força contra l’estat d’excepció a Grècia.

-     6 de Febrer: A les 20:30 de la vesprada un grup de 10 company/es varem cremar 5 contenedors en el carrer Tessàlia davant la mirada d’alguns vianants, posteriorment es van fer algunes pintades: ‘’No control’’, ‘’Presxs al carrer’’, ‘’Estima la llibertat, ataca l’estat’’. Aquesta acció és emmarcada en la setmana de lluita en solidaritat amb els i les nostres compas en lluita.

Sabem que la cremada de contenedors no ens portará cap millora necessàriament en la sitacuió dels/les presxs en lluita, ni cap canvi situacional a curt termini, però el que es busca és cridar l’atenció del poble. Volem donar veu i difusió a unes persones que no la tenen, extrapolar la seva veu al carrer i que vulguin o no hagin d’escoltarnos s’ho mirin com s’ho mirin. Enrere les llums de neó, els carrers cosmopolites i la comoditat consumista, estem el ‘’segon món’’ (com els agrada dir-nos als aprecariats) un món en lluita i resistència.

Foc a la presó.

Notes anti-carceràries.

La presó és, sens dubte, la institució més corrupte i per excel.lència , la presó en si, ha sigut la columna vertebral de qualsevol sistema autoritari i qualsevol projecte soci-econòmic que finalitze amb la total manca de llibertats i autonomia. Qualsevol que surti dels paràmetres de la dominació que l'estat i el capital ens imposa (Estàs al lloc on has d'estar?, Ja ets un bon ciutadà al.lineat?) es greument castigat. Per exemple, si no pagues 2 euros per un bitllet, tindràs una multa de 100 euros, de no pagar-la aniràs a presó sols per una petita qüestió com aquesta, independentment de que TMB sigui feixisme corporatiu.

Sota l'excusa d'aturar la delinqüència, els criminals, etc..el poder fa creure a la ciutadania que aquestes mesures són necessàries, que els ''gulags tancats'' són pel bé de la nostra pau social i seguretat, obviant que el problema que genera la criminalitat i d'altres qüestions no és un problema estructural fruit de la desigualtat social, de la manca d'atenció, del fet de l'existència mateixa de la propietat privada o de la paranoia generalitzada per la rutina (Sanefa constant que reflexa la nostre explotació i esclavitud moderna).

El culpable és el sistema i la necessitat d'una presó és la conseqüència de les seves injustícies, del seu autoritarisme. És el femer d'un ordre social de misèria i mort ja sigui amb característiques socialistes o neoliberals. Per això hem de denunciar aquesta situació conjunt denunciem el capitalisme. Però també cal posar cartes en l'assumpte..Fins on arribaràs tu?

Politica de la por-terrorisme gubernamental.

Fins fa unes poques dècades estava clar que la presó era un centre de càstig on, principalment, les dissidències rebran condemnes per lluitar contra la dictadura franquista. Avui en dia visquen en la pretesa democràcia la funció, malgrat tot, no és limita a castigar els anomenats ''delictes socials'', la presó i el seu paper principal és reprimir, condemnar i tancar, les actituds insubmises i subversives davant el sistema de control i dominació. Clara mostra d'això és el fet de que l'Estat espanyol és un dels estats a l'Europa del capital amb menys index de delinqüència, però, un dels estats (o el que més) amb més població reclusa.

Aquest fet és per un motiu prou clar: La repressió als moviments revolucionaris o crítics. Per tant, podem dir que la presó és un element polític en potencia que representa la veritable cara del sistema i la societat de consum.

La presó en si mateixa també representa una pressió psicològica molt forta: Segueix les lleis o aniràs a presó, compleix les teves obligacions o seràs tancat, no lluites contra l'estat ni el capital. És una evidencia que el govern juga amb aquesta por i la fa servir com eina de control i de perpetuar l'estatus quo de les seves muralles. Per tant, és innegable que la presó basa la seva existència en tancar amb ma de ferro el que genera la misèria del sistema aixi com, principalment, castigar i exercir la repressió contra els que un dia vam escollir lluitar contra la seva autoritat, desigualtat i impunitat. És contradictori doncs, dir-se anticapitalista i no denunciar l'existència mateixa de la presó.

La presó i el control

Fa bastant temps el fet de posar en entre dit l'autoritat i legitimitat del rei, dels nobles i posar en dubte la paraula de l'Església valia el seu preu en agarrotaments, anar a la forca i sobretot..tancaments. Negant aquestes institucions negaves el control total de l'ordre autoritari de l'època, ara no es gaire diferent. Ho hem vist a Tunísia, Egipte, Síria o Algèria entre d'altres estats; manifestar-te pacíficament encara que sigui, pot costar la pèrdua de la poca llibertat que ens queda si en arrel qüestiones i poses en dubte el control i l'actitud servil de la majoria.

És fàcil d'entendre, la dissidència està permesa si està pacificada, si no segueix les seves proclames i respecta les lleis que el sistema ens imposa, si no planteja alguna cosa diferent a l'establert i no està disposada a defensar la seva causa fins les últimes conseqüències.
Qui pot creure que a la presó sols hi han criminals, vàndal o terroristes? Strauss Khan no ha sigut condemnat per violació, Bush no ha sigut jutjat per cap tribunal de guerra per genocidi i crims contra l'humanitat. Els rics mai entren...els pobres mai surten. A la merda les seves excuses per teoritzar sobre el terror d'estat.

La presó i la pau social.

És prou clar que la presó-conjuntament amb la policia-, mantén la pau social, representa la cara dolenta de qualsevol dictadura i es un arma de poder en la submissió i explotació dels precaris. No és casualitat que en la seva majoria els reclusos siguin pobres i víctimes directes, no és casualitat que gran part siguin immigrants, no és casualitat que en el FIES molts eren preses polítiques.

La presó no només representa una eina per el manteniment de la pau social i el capitalisme, també es la cara oculta de la globalització..Al CIE i a la presó comú, molts dels segrestats són immigrants, la regla és fàcil: Les multinacionals i corporacions arrasen i colonialitzen el tercer món, llavors quan la població intenta fugir-ne a l'Occident es troben amb un món racista i opressor, per tant, la presó també recalca l'imperialisme econòmic.

Per enganyar a la gent parlen de la seguretat pública, d'aturar els lladres i criminals, de tancar als terroristes, però la realitat és prou clara: Els majors lladres i assassins són ells, els veritables terroristes que volen la nostra submissió a partir de presó, policia i exèrcit son ells, els que provoquen la fam, pobresa i misèria són ells, els que creen alarma social són els seus periodistes dels mass media....Però som nosaltres els tancats, repudiats, apallissats i criminalitzats. Parlen de seguretat pública i el major perill per les nostres vides són aquesta gent oligarca i sinistre.

Hem de ser clars en el moment de denunciar això. Tenim que considerar que la democràcia és total.litària i que la presó és una eina política.

Desigualtat a la presó.

La població reclusa en la seva majoria és molt precària i la seva condició d'explotats continua. Moltes empreses tenen contractes amb presons i aquests posen a disposició ma d'obra esclava (els reclusos), les condicions laborals són inexistents i el treball (que deriva de la paraula tortura, en llatí) en molts casos es forçat per benefici propi dels interessats de torn. Els que van néixer precaris estan condemnats a una vida de viure de genolls..i la presó és la seva màxima expressió.
No podem, llavors, entendre encara siguen gent que participa de lluites socials, a qui sota un missatge ''alternatiu'' defensa l'existència d'aquestos centres de càstig i dolor, o bé, considera que els carcellers són treballadors..Qui tortura, tanca i abusa no és un treballador, es un individu carcerari a les ordres del capital.

Si parlem en termes de la guerra social no podem negar el paper de la revolta en forma de motins. Tot això ha -ho hauria al nostre parer-, acompanyar al procés de lluita contra els nostres castigadors al mateix carrer.
Ni policia, ni carcellers. Ni presó, ni estat, ni capital.

Notes finals.

Papá' estat ens menysprea com individus doncs considera -- i ens fa creure-, que som éssers irracionals que necessiten de dosis de violència sistèmica (tancaments, aïllament, tortures...) per seguir un ordre i impulsos socials regits per els poderosos i que no som capaços d'afrontar els nostres problemes per nosaltres mateixos.

La desigualtat a la presó també recalca el fet de que ells no ens volen. Tenen por de la nostra presencia al carrer, ens volen tancats en escoles publiques i treballs precaris, en centres psiquiàtrics i en l'extraradi, mentre Plaça Catalunya és propietat del turisme salvatge capitalista i de les multinacionals. Sempre lluny dels seus bonics i lluminosos carrer cèntrics, respirant i menjant la seva merda i condemnats al treball assalariat. A la presó tot això s'estigmatitza i es fa evident...Però fins aquí arribem.

El patriarcalisme, racisme, explotació..te un límit; el que nosaltres mateixos estem dispossats a permetre. Ho hem vist a Xile, als Banlieues, a la nostra bonica i rebel Exàrchia, a Charleroi, Heraklio o Barcelona, la revolta és possible. La seva presó, policia, banca i multinacionals funcionen a partir del nostre consentiment, de que som permissius amb els seus engranatges. Aprofitem que hem captat la teva atenció per animar-te i cridar a la revolta, a la insurrecció, a la acció directa...Fem-ho no estaràs sol/a.

Ells temen que la joventut gràcies a les experiències de revoltes al món es junten en un crit comú, en un sol puny negre, sense partits, sense sindicats, sense burocràcies, sense delegats ni delegades, sense quotes, sols amb l'afán d'alliberar-se.
Els governs tremolen. Als detinguts, us treure'm! La lluita continua!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Foc a la presó!
08 feb 2012
Después de esto, lo próximo que será? El bombero torero Nihilista???

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more