Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[29-F VAGA] 29 de febrer, vaga general a les universitats catalanes
07 feb 2012
La PUDUP vol lluitar contra "el desmantellament que està vivint la universitat pública"
plataforma-en-defensa-de-la-universitat-pu-blica-19090.png
Les retallades que els diferents governs conservadors estan imposant al conjunt de les universitats públiques dels Països Catalans han portat la comunitat universitària a convocar una vaga general d'universitats pel proper dimecres 29 de febrer.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) (http://reconstruimlapublica.wordpress.com/), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS de les universitats de Catalunya, considera que "davant d'aquest ferotge i salvatge atac a la universitat pública" cal realitzar una vaga general d'universitats que s'emmarca en un període de mobilització i lluita constant per denunciar "el desmantellament que està vivint la universitat pública".

La PUDUP exigeix la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d'educació superior i considera que l'única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d'una universitat vertaderament pública.

Segons alerta la PUDUP, aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d'acomiadaments de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes. A tot això, cal afegir-hi l'amenaça d'augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15% de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d'oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa, adverteix la plataforma, que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat.

A banda, denuncia que "de tots aquests atacs hi ha algunes persones que en treuen beneficis privats", com són les empreses "que veuen com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats per via del Consell Social, les Fundacions, les Spin-Off i altres entitats que es lucren de les universitats públiques".

El SEPC anima a mobilitzar-se

De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) (http://www.sepc.cat/) dóna suport a la convocatòria de la PUDUP de vaga general d'ensenyament i anima tota la comunitat educativa a sumar-se a les mobilitzacions i a la resta de la societat a posicionar-se a favor de la lluita per un ensenyament públic i de qualitat. El SEPC exigeix, a més, la creació d'un debat vinculant que impliqui totes les parts afectades per les reformes estudiantils.

El sindicat remarca que arran de les retallades pressupostàries, estudiants i professorat "hem fet front comú davant l'ofensiva privatitzadora que suposa la implantació de plans d'estudis dissenyats per aquells qui volen restringir el dret a l'educació a només aquells que tenen un alt poder adquisitiu i així successivament eliminant els estudis que generen pel país un pensament crític i que es desmarca de les dinàmiques del sistema".

A això, indica, cal sumar-hi la intervenció del teixit empresarial dins del món acadèmic "que limita la pedagogia a les aules a les demandes del mercat i com és evident, marquen les pautes de l'estructura interna de les universitats". El SEPC se solidaritza també amb els estudiants que "han patit la política repressiva de les autoritats mentre defensaven els seus drets".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/02/29-de-febrer-vaga-general-a-les-universitats-catalanes-16584
http://reconstruimlapublica.wordpress.com/2012/02/03/29-de-febrero-vaga-universitaria/#more-864

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [29-F VAGA] 29 de febrer, vaga general a les universitats catalanes
07 feb 2012
I no han pensat de convocar-ho als moduls i instituts també?
Re: [29-F VAGA] 29 de febrer, vaga general a les universitats catalanes
07 feb 2012
La PUDUP és una plataforma universitària, i com a tal aquest és el marc on té competències. El SEPC sí que convoca a instituts, és a dir, ESO, Batxillerat i cicles, però només té competència en el camp de l'alumnat. No sé que faran els sindicats de profesde secundària.

29F- VAGA d'Instituts arreu dels Països Catalans
http://www.facebook.con/#!/events/327614587278933/

Segons diuen, demà dimecres ja hi haurà manifest i material
Re: [29-F VAGA] 29 de febrer, vaga general a les universitats catalanes
08 feb 2012
contacta amb la SEPC i mira si és possible moure algo allí
Sindicat Terrassa